Casta en flik i Chrome till tv:n

Med en Chromecast-enhet kan du visa en flik i Chrome eller skärmen på tv:n.

Det mesta på webben kan visas. Vissa pluginmoduler fungerar inte, som Silverlight, QuickTime eller VLC.

Om du vill visa Chrome på tv:n behöver du följande:

Casta en flik från Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  3. Välj Chromecast-enheten som du vill casta till.
    • Om Chromecast-enheten redan används kommer det du castar att ersätta det som visas på tv:n.
  4. Klicka på Casta Casta till höger om adressfältet följt av Sluta när du är klar.

Detta visas i Chrome

• Ikonen Skärm Skärm visas när en flik visas på tv:n.
  • Castning pågår Active cast extension visas bredvid tilläggen till höger om adressfältet.

Lägg till Cast-knappen om du vill använda en genväg i Chrome.

Casta video och media

1. Klicka på Casta Casta på det som du tittar på.
  2. Videon eller bilderna visas på datorn och tv:n, men ljudet hörs bara på tv:n. Ljud från andra flikar och appar spelas fortfarande upp på datorn.

Casta datorskärmen

Du kan visa hela datorskärmen med Chrome på Mac, Windows och Chromebook.

Obs! Använd en Windows-dator om du vill att ljudet ska höras på tv:n.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil högst upp bredvid Casta till.
  4. Klicka på Casta skrivbordet.
  5. Välj Chromecast-enheten som du vill casta till.

Casta musik och videor från datorn

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil högst upp bredvid Casta till.
  4. Klicka på Casta fil under Streama en video eller ljudfil.
  5. Välj en fil.
  6. Välj Chromecast-enheten som du vill spela upp filen på.