Een Chrome-tabblad casten naar uw tv

U kunt een Chromecast-apparaat gebruiken om een Chrome-tabblad of uw scherm naar uw tv te casten.

U kunt de meeste webcontent weergeven. Sommige plug-ins werken niet, zoals Silverlight, QuickTime en VLC.

Als je Chrome op je tv wilt weergeven, heb je het volgende nodig:

Een tabblad casten vanuit Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Casten.
  3. Kies het Chromecast-apparaat waarop je de content wilt bekijken.
    • Als je de Chromecast al gebruikt, vervangt de content wat er wordt weergegeven op de tv.
  4. Als je klaar bent, klik je rechts van de adresbalk op Casten Active cast extension en dan Casten stoppen.

Wat je kunt vinden in Chrome

• Als je tabblad wordt weergegeven op een tv, zie je een icoon Display.
  • Rechts van de adresbalk wordt naast je extensies het cast-icoon Active cast extension blauw weergegeven, wat aangeeft dat er een Cast-sessie actief is.

Als je een snelkoppeling in Chrome wilt gebruiken, voeg je het cast-icoon toe.

Video's en media casten

1. Klik in de video of media die je bekijkt op Casten Casten.
  2. De video of afbeeldingen die je hebt afgespeeld, worden nog steeds weergegeven op je computer en tv, maar het geluid wordt alleen afgespeeld op je tv. Geluiden voor andere tabbladen en apps worden nog steeds afgespeeld op je computer.

Je computerscherm casten

Je kunt je hele computerscherm weergeven via Chrome op Mac, Windows en Chrome OS.

Opmerking: Gebruik een Windows-computer om de audio op je tv af te spelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Casten.
  3. Klik op Bronnen Pijl-omlaag.
  4. Klik op Bureaublad casten.
  5. Kies het Chromecast-apparaat waarop je de content wilt bekijken.

Muziek en video's vanaf je computer casten

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Casten.
  3. Klik op Bronnen Pijl-omlaag.
  4. Klik op Bestand casten.
  5. Selecteer een bestand.
  6. Kies het Chromecast-apparaat waarop je het bestand wilt afspelen.