Chromen tietojen synkronointi laitteiden välillä

Kirjaudu Chromeen vain luotettavilta tietokoneilta. Jos haluat pitää tietosi turvassa, älä kirjaudu sisään julkisella tietokoneella.

Kun kirjaudut Chromeen eri laitteilla, voit valita, mitkä tiedot niiden välillä synkronoidaan, esimerkiksi kirjanmerkit, historia, salasanat ja muut asetukset. Näin voit kirjautua Chromeen.

Synkronointiasetusten hallinnointi

Tietokoneella
  1. Kirjaudu sisään Google Chromeen luotettavalta tietokoneelta.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläreunassa olevaa Chrome-valikkoa Chrome menu.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Kirjaudu sisään ‑kohdassa Synkronoinnin lisäasetukset.
  5. Valitse synkronoitavien tietojen määrä:
    • Synkronoi kaikki tiedot valitsemalla avattavasta valikosta Synkronoi kaikki.
    • Valitse synkronoitavat tiedot valitsemalla avattavasta valikosta Valitse synkronoitavat kohteet ja valitsemalla haluamiesi tietotyyppien valintaruudut.
  6. Salausasetukset-kohdassa voit suojata tietojasi käyttämällä joko Google-kirjautumistietojasi tai synkronoinnin tunnuslausettasi:
    • Salaa synkronoidut salasanat Google-kirjautumistietojesi avulla: Tämä vaihtoehto on oletuksena valittuna. Se tarkoittaa, että Google pitää käyttäjän synkronoidut salasanat suojattuna Google-kirjautumistietojen avulla.
    • Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat suojata kaikki synkronoidut tietosi synkronoinnin tunnuslauseen avulla. Tämä lisää ylimääräisen suojauskerroksen Google-tilillesi. Jos muutat tämän asetuksen yhdellä laitteella, saatat nähdä ilmoituksen synkronointivirheestä muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään. Korjaa virhe antamalla uusi tunnuslause muilla laitteilla.
  7. Valitse OK.
Android-puhelimella tai -tabletilla
  1. Avaa Google Chrome ‑sovellus Chrome logo.
  2. Kosketa Chrome-valikkoa
  3. Valitse Asetukset.
  4. Kosketa tilisi nimeä yläosassa.
  5. Valitse tili, jossa lukee Synkronointi on käytössä.
  1. Valitse synkronoitavien tietojen määrä:
    • Jos haluat synkronoida kaikki tiedot, ota käyttöön Synkronoi kaikki ‑asetus.
    • Jos haluat valita synkronoitavat tiedot, poista Synkronoi kaikki ‑asetus käytöstä ja valitse haluamiesi tietotyyppien valintaruudut.
  2. Valitse Salaus, jos haluat valita, suojaatko tietosi Google-kirjautumistietojen vai synkronoinnin tunnuslauseen avulla:
    • Salaa synkronoidut salasanat Google-kirjautumistietojesi avulla: Tämä vaihtoehto on oletuksena valittuna. Se tarkoittaa, että Google pitää käyttäjän synkronoidut salasanat suojattuna Google-kirjautumistietojen avulla.
    • Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat suojata kaikki synkronoidut tietosi synkronoinnin tunnuslauseen avulla. Tämä lisää ylimääräisen suojauskerroksen Google-tilillesi. Jos muutat tämän asetuksen yhdellä laitteella, saatat nähdä ilmoituksen synkronointivirheestä muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään. Korjaa virhe antamalla uusi tunnuslause muilla laitteilla.
iPhonella ja iPadilla
  1. Avaa Google Chrome ‑sovellus Chrome logo.
  2. Valitse Chrome-valikko Chrome Menu.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Kosketa tilisi nimeä.
  5. Valitse tili, jossa lukee Synkronointi on käytössä.
  1. Valitse synkronoitavien tietojen määrä:
    • Jos haluat synkronoida kaikki tiedot, ota käyttöön Synkronoi kaikki ‑asetus.
    • Jos haluat valita synkronoitavat tiedot, poista Synkronoi kaikki ‑asetus käytöstä ja valitse sitten jokaisen tietotyypin kohdalla PÄÄLLÄ tai POIS PÄÄLTÄ.
  2. Valitse Salaus, jos haluat valita, suojaatko tietosi Google-kirjautumistietojen vai synkronoinnin tunnuslauseen avulla:
    • Salaa synkronoidut salasanat Google-kirjautumistietojesi avulla: Tämä vaihtoehto on oletuksena valittuna. Se tarkoittaa, että Google pitää käyttäjän synkronoidut salasanat suojattuna Google-kirjautumistietojen avulla.
    • Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat suojata kaikki synkronoidut tietosi synkronoinnin tunnuslauseen avulla. Tämä lisää ylimääräisen suojauskerroksen Google-tilillesi. Jos muutat tämän asetuksen yhdellä laitteella, saatat nähdä ilmoituksen synkronointivirheestä muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään. Korjaa virhe antamalla uusi tunnuslause muilla laitteilla.
  3. Valitse Valmis.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita