Chromen tietojen synkronointi laitteiden välillä

Kun kirjaudut Chromeen eri laitteilla, voit synkronoida kirjanmerkit, historian, salasanat ja muita asetuksia laitteiden välillä. Lue lisätietoja Chromeen kirjautumisesta.

Tietojen suojaaminen:

• Kirjaudu Chromeen vain luotettavilla laitteilla.
  • Älä kirjaudu Chromeen julkisilla tai jaetuilla laitteilla.

Synkronoitavien tietojen valitseminen ja suojaaminen

Kun kirjaudut Chromeen, oletuksena kaikki Chromen tiedot synkronoidaan Google-tilillesi. Synkronoitavat tiedot sisältävät kirjanmerkit, historian, salasanat ja muita tietoja.

Jos et halua synkronoida kaikkea, voit valita tietotyypit, jotka Chrome synkronoi.

1. Avaa Chrome luotettavalla tietokoneella ja kirjaudu sisään.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Kirjaudu sisään -kohdassa Synkronoinnin lisäasetukset.
  5. Valitse synkronoitavat tiedot seuraavasti:
    • Jos haluat synkronoida kaikki tiedot, klikkaa alanuolta Alanuoli ja sitten Synkronoi kaikki.
    • Jos haluat valita synkronoitavat tiedot itse, klikkaa alanuolta Alanuoli ja sitten Valitse synkronoitavat kohteet. Valitse sitten haluamasi valintaruudut.
  6. Valitse Salausasetukset-kohdassa, miten tietosi suojataan:
    • Salaa synkronoidut salasanat Google-kirjautumistietojesi avulla: Google suojaa kaikki synkronoidut salasanat käyttämällä Google-kirjautumistietojasi.
    • Salaa kaikki synkronoidut salasanat oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla: Kaikki synkronoidut salasanasi ja muut Chromen tiedot suojataan tunnuslauseella. Kukaan ei voi lukea salattuja tietoja ilman tunnuslausettasi.
  7. Valitse OK.

Käytätkö Chromebookia? Lue lisää tietojen synkronoinnista Chromebookien välillä

Google-käyttökokemuksen muokkaaminen selaushistorian avulla

Voit tallentaa synkronoidun Chrome-selaushistoriasi osaksi Googlen Verkko- ja sovellustoimintaa.

Tietoja voidaan käyttää käyttökokemuksesi muokkaamiseen muissa Googlen tuotteissa, kuten haussa ja mainoksissa. Sinulle voidaan esimerkiksi suositella uutisia Google Now'ssa Chrome-historiasi perusteella.

Voit katsella ja hallita käyttötietojasi milloin tahansa Oma tili -sivulla.

Jos et halua, että Googlen tuotteita räätälöidään sinulle, voit estää Googlea lukemasta tietojasi ja käyttää silti Googlen pilvipalveluja Chromen tietojen tallentamiseen ja synkronoimiseen. Jos haluat tehostaa tietojesi salausta, ota käyttöön synkronoinnin tunnuslause.