Chromen tietojen synkronointi laitteiden välillä

Kun kirjaudut Chromeen eri laitteilla, voit synkronoida kirjanmerkit, historian, salasanat ja muita asetuksia laitteiden välillä. Lue lisätietoja Chromeen kirjautumisesta.

Tietojen suojaaminen:

• Kirjaudu Chromeen vain luotettavilla laitteilla.
  • Älä kirjaudu Chromeen julkisilla tai jaetuilla laitteilla.

Synkronoitavien tietojen valitseminen ja suojaaminen

Kun kirjaudut Chromeen, oletuksena kaikki Chromen tiedot synkronoidaan Google-tilillesi. Synkronoitavat tiedot sisältävät kirjanmerkit, historian, salasanat ja muita tietoja.

Jos et halua synkronoida kaikkea, voit valita tietotyypit, jotka Chrome synkronoi.

1. Avaa Chrome luotettavalla tietokoneella ja kirjaudu sisään.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse näytön yläosassa Synkronoi.
  4. Valitse synkronoitavat tiedot seuraavasti:
    • Jos haluat synkronoida kaikki tiedot, ota käyttöön Synkronoi kaikki.
    • Jos haluat valita synkronoitavat tiedot, poista käytöstä Synkronoi kaikki. Valitse sitten haluamasi valintaruudut.
  5. Valitse Salausasetukset-kohdassa, miten tietosi suojataan:
    • Salaa synkronoidut salasanat Google-käyttäjänimellä ja ‑salasanalla: Google suojaa synkronoidut salasanasi Google-kirjautumistietojesi avulla.
    • Salaa kaikki synkronoidut salasanat oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla: Kaikki synkronoidut salasanasi ja muut Chromen tiedot suojataan tunnuslauseella. Kukaan ei voi lukea salattuja tietoja ilman tunnuslausettasi.

Käytätkö Chromebookia? Lue lisää tietojen synkronoinnista Chromebookien välillä

Google-käyttökokemuksen muokkaaminen selaushistorian avulla

Voit tallentaa synkronoidun Chrome-selaushistoriasi osaksi Googlen Verkko- ja sovellustoimintaa.

Tietoja voidaan käyttää Haun, mainosten ja muiden Googlen tuotteiden käyttökokemuksen muokkaamiseen. Syötteessäsi voidaan esimerkiksi näyttää Chrome-historian perusteella valittuja uutisia.

Voit katsella ja hallita käyttötietojasi milloin tahansa Oma tili ‑sivulla.

Jos et halua, että Googlen tuotteita räätälöidään sinulle, voit estää Googlea lukemasta tietojasi ja käyttää silti Googlen pilvipalveluja Chromen tietojen tallentamiseen ja synkronoimiseen. Jos haluat tehostaa tietojesi salausta, ota käyttöön synkronoinnin tunnuslause.