Kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden tietojen käyttäminen kaikilla laitteilla

Näet kaikissa laitteissasi samat tiedot kirjautuessasi Chromeen:

• kirjanmerkit
  • historia ja avoimet välilehdet
  • salasanat
  • automaattinen täyttö ja luottokortit
  • asetukset ja valinnat.

Lue lisätietoja Chromeen kirjautumisesta.

Tietojen synkronoinnin muokkaaminen

Kun kirjaudut Chromeen, kaikki profiilitietosi tallennetaan Google-tilillesi. Jos et halua synkronoida kaikkia tietoja, voit valita tallennettavat tiedot.

1. Avaa Chrome luotettavalla tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronoi.
  4. Avaa ne tiedot, jotka haluat synkronoida.
Vaihda Google-tiliä, jolle tiedot tallennetaan

Tilin vaihtamisen jälkeen kaikki kirjanmerkkisi, historiasi, salasanasi ja muut synkronoitavat tiedot synkronoidaan uudelle tilille.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Kirjaudu ulos.
  4. Valitse Kirjaudu ulos.
  5. Valitse Kirjaudu Chromeen.
  6. Kirjaudu sisään Google-tilillä, jolle haluat synkronoida tietoja.
  7. Valitse Käytä nykyistä profiilia.
  8. Valitse Jatka.

Valitse Luo uusi profiili, jos haluat pitää tiedot erillään tai tilillä on myös muita käyttäjiä. Tilillesi luodaan profiili. Lue lisää Chromen jakamisesta ja tietojen erillään pitämisestä.

Voit muokata Googlea Chrome-historian perusteella.

Google-tiliisi tallennettu Chrome-historia lisätään oletuksena myös verkko- ja sovellustoimintaan. Tietoja voidaan käyttää Haun, mainosten ja muiden Googlen tuotteiden käyttökokemuksen muokkaamiseen. Syötteessäsi voidaan esimerkiksi näyttää Chrome-historian perusteella valittuja uutisia.

Voit hallita verkko- ja sovellustoimintaasi koska tahansa Oma tili ‑sivulla. Lue lisätietoja verkko- ja sovellustoiminnan tarkastelusta ja hallinnasta.

Jos et halua, että Googlen tuotteita räätälöidään sinulle, voit estää Googlea lukemasta tietojasi ja käyttää silti Googlen pilvipalveluja Chromen tietojen tallentamiseen ja synkronoimiseen. Lue lisätietoja tietojesi pitämisestä yksityisinä.

Tietojen pitäminen yksityisinä

Tunnuslauseen avulla voit tallentaa tietosi Googlen pilvipalveluun ja synkronoida ne antamatta Googlen lukea niitä.

Tunnuslauseet ovat valinnaisia. Synkronoitavat tiedot suojataan aina siirron aikana salauksella.

Tunnuslauseen luominen

Jos käytössäsi on synkronoinnin tunnuslause:

• Sinun on annettava tunnuslause aina, kun kirjaudut uudessa paikassa.
  • Sinun on annettava uusi tunnuslause laitteilla, joilla olet jo kirjautunut.
  • Fiidissä ei näytetä ehdotuksia Chromessa käyttämiesi sivustojen perusteella.
  • Et voi katsella tallennettuja salasanoja osoitteessa passwords.google.com tai käyttää Smart Lockia salasanoille.
  • Kaikkea historiaa ei synkronoida kaikille laitteille. Vain Chromen osoitepalkkiin kirjoittamasi verkko-osoitteet synkronoidaan.

Synkronoinnin tunnuslauseen luominen:

Vaihe 1: Kirjaudu Chromeen

1. Avaa Chrome luotettavalla tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää nimeä tai käyttäjäkuvaketta Henkilöt.
  3. Valitse Kirjaudu Chromeen.
  4. Kirjaudu sisään Google-tililläsi.

Vaihe 2: Luo tunnuslause

1. Valitse Chromen oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  2. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronoi.
  3. Valitse Salausasetukset-kohdassa Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla.
  4. Anna ja vahvista tunnuslause.
  5. Valitse Tallenna.
Unohtuneen tunnuslauseen nollaaminen

Kun muutat synkronoinnin tunnuslausetta, kaikki tietosi poistetaan Googlen palvelimilta ja kaikki synkronoidut tietokoneet ja laitteet kirjataan ulos.

Kirjanmerkkejäsi, historiaasi, salasanojasi ja muita asetuksiasi ei poisteta Chromesta laitteiltasi. Kun kirjaudut laitteella uudelleen Chromeen, kaikkien tietojesi synkronointi alkaa jälleen.

Vaihe 1: Poista synkronoinnin tunnuslause

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry Google Hallintapaneeliin.
  3. Valitse alareunassa Nollaa synkronointi.
  4. Vahvista toiminto valitsemalla OK.
  5. Klikkaa oikeasta yläreunasta painiketta, jossa näkyy nimesi tai Henkilöt Henkilöt.
  6. Valitse Kirjaudu Chromeen.
  7. Kirjaudu sisään Google-tililläsi.
    • Jos olet kirjautunut Chromeen koulu‑ tai työtilillä, olet ehkä jo kirjautunut sisään.

Synkronointi alkaa uudelleen, eikä sinulla ole enää synkronoinnin tunnuslausetta.

Vaihe 2: Luo uusi synkronoinnin tunnuslause (valinnainen)

1. Valitse Chromen oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  2. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronoi.
    • Jos olet kirjautunut Chromeen koulu‑ tai työtilillä, valitse Ota synkronointi käyttöön.
  3. Valitse Salausasetukset-kohdassa Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla.
  4. Anna ja vahvista tunnuslause.
  5. Valitse Tallenna.

Kun olet valmis, kirjaudu uudelleen kaikilla muilla laitteillasi. Lue lisää Chromeen kirjautumisesta.

Chrome-tietojen näkeminen kaikilla laitteilla

Kirjaudu Chromeen Google-tililläsi nähdäksesi kirjanmerkit, salasanat ja muut tiedot.

Kirjanmerkkien katselu ja hallinta
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Kirjanmerkit ja sitten Kirjanmerkkien hallinta.
  4. Näet vasemmalla kaikki kirjanmerkkisi sisältävät kansiot.
Aiempien sivustokäyntien katselu
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.

Jos käytät synkronoinnin tunnuslausetta, näet vain sellaiset muilla laitteilla käyttämäsi sivustot, joiden osoitteet kirjoitit hakukenttään.

Avointen välilehtien katselu muilla laitteilla
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse vasemmalta Välilehdet muista laitteista.
Tallennettujen salasanojen katselu
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry osoitteeseen passwords.google.com.
  3. Kirjaudu sisään Google-tilillesi.
  4. Näet kaikki salasanasi Tallennetut salasanat ‑kohdassa.

Kun synkronoit tallennetut salasanat Chromeen, näet ne myös kirjautuessasi Android-sovellukseen. Lue lisää salasanojen synkronoinnista.

Tallennettujen osoitteiden ja luottokorttien katselu
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Salasanat ja lomakkeet ‑kohdassa Automaattisen täytön asetukset.

Lue lisää lomakkeiden automaattisesta täytöstä.

Laajennusten katselu
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.

Asetusten muutokset päivittyvät kaikille laitteille. Uudet teemat ja sovellukset lisätään kaikille tietokoneillesi.

Synkronointiongelmien ratkaiseminen

Chromen vanhemmassa versiossa on joskus synkronointiongelmia. Päivitä Chrome uusimpaan versioon.

Voit myös kirjautua sisään Chromeen tai siitä ulos.