Synkronoinnin tunnuslauseen asettaminen tai muuttaminen

Synkronoinnin tunnuslauseen avulla voit lisätä ylimääräisen salauskerroksen, jotta Google ei voi lukea tietoja.

Synkronoinnin tunnuslause salaa kaikki synkronoidut tietosi. Jos määrität tunnuslauseen, voit tallentaa tietosi Googlen pilvipalveluun ja synkronoida ne antamatta Googlen lukea niitä.

Synkronoitavat tiedot suojataan siirron aikana salauksella riippumatta siitä, käytätkö synkronoinnin tunnuslausetta.

Ennen synkronoinnin tunnuslauseen luomista

Ennen kuin luot synkronoinnin tunnuslauseen, ota huomioon seuraavat tärkeät asiat:

• Sinun täytyy antaa uusi synkronoinnin tunnuslauseesi Chromessa kaikilla laitteilla, joilla haluat jatkaa synkronointia.
  • Sinun täytyy antaa uusi synkronoinnin tunnuslauseesi aina kirjautuessasi Chromeen uudella laitteella.

Synkronoinnin tunnuslauseen luomisen jälkeen

Kun olet luonut synkronoinnin tunnuslauseen:

• Syötteessä ei näytetä ehdotuksia Chromessa käyttämiesi sivustojen perusteella.
  • Et voi tarkastella tallennettuja salasanoja osoitteessa passwords.google.com tai käyttää Smart Lockia salasanoille.
  • Historiaasi ei synkronoida eri laitteille. Chromen osoitepalkkiin kirjoittamasi verkko-osoitteet synkronoidaan.

Huom. Google ei voi palauttaa synkronoinnin tunnuslausettasi, jos unohdat sen. Tällöin tunnuslause täytyy nollata. Lue lisätietoja synkronoinnin tunnuslauseen nollaamisesta.

Synkronoinnin tunnuslauseen luominen

Synkronoinnin tunnuslause tallennetaan tietokoneellesi, eikä sitä koskaan lähetetä Googlelle. Salatut tietosi on mahdollista synkronoida vain tunnuslauseen avulla.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Kosketa tilisi nimeä.
  4. Valitse Synkronoi.
  5. Valitse näytön alaosassa Salaus.
  6. Valitse Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla.
  7. Luo ja vahvista tunnuslauseesi.
  8. Valitse Tallenna.

Synkronoinnin tunnuslauseen nollaaminen tai poistaminen

Synkronointi kannattaa nollata seuraavissa tapauksissa:

• Synkronointi pyytää vanhaa Google-salasanaa, jota et muista.
  • Unohdit tunnuslauseesi.
  • Haluat vaihtaa tunnuslauseesi.
  • Haluat lopettaa tunnuslauseen käyttämisen.

Kun nollaat tai poistat synkronoinnin tunnuslauseen, kaikki synkronoidut tiedot poistetaan Googlen palvelimilta ja kaikkien synkronoitujen tietokoneiden ja laitteiden yhteys katkaistaan. Tietokoneillesi ja laitteillesi tallennettuja tietoja ei poisteta.

Älä siis huoli, nykyiset kirjanmerkkisi, historiatietosi, salasanasi ja muut asetuksesi ovat yhä käytettävissä Chromessa. Voit aloittaa synkronoinnin uudelleen kirjautumalla Chromeen laitteillasi.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry Google Hallintapaneeliin.
  3. Valitse Nollaa synkronointi.
  4. Vahvista valitsemalla OK.
  5. Kirjaudu Chromeen:
    1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
    2. Valitse Kirjaudu Chromeen.
  6. Synkronointi alkaa uudelleen, eikä sinulla ole enää synkronoinnin tunnuslausetta. Jos haluat edelleen käyttää synkronoinnin tunnuslausetta, luo uusi:
    1. Kosketa tilisi nimeä.
    2. Valitse Synkronoi.
    3. Valitse näytön alaosassa Salaus.
    4. Valitse Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avulla.
    5. Luo ja vahvista tunnuslauseesi.
    6. Valitse Tallenna.
  7. Kirjaudu Chromeen kaikilla laitteilla, joilla käytät sitä. Lue lisätietoja Chromeen kirjautumisesta.