Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Afdrukken via een afdrukpartner instellen

Als beheerder kun je de afdrukservices van een afdrukpartner op de volgende manieren instellen:

Afdrukpartners

Een IPP-afdrukwachtrij maken

Printers individueel toevoegen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenPrinters. De pagina Printers wordt standaard geopend.
  3. (Optioneel) Als u de instelling wilt toepassen op een afdeling of team, selecteert u aan de zijkant een organisatie-eenheid. Laat me zien hoe dit moet
  4. Plaats rechtsonder de muisaanwijzer op Toevoegen Vraag toevoegenen dan Een printer toevoegen .
  5. Voer de gegevens van de printer in.
    Opmerking: Voor sommige printers moet een rijnaam worden opgegeven in het pad, evenals het hostadres en de poort in de URI. Voorbeeld: ipps://192.0.2.255/ipp/print. Vraag de fabrikant van de printer om het juiste pad.
    • Protocol: ipps
    • Host: 192.0.2.255
    • Poort: 631
    • Pad: ipp/print
  6. (Optioneel) Als je wilt dat de printer kan worden ingesteld als printer zonder stuurprogramma's, vink je het vakje aan voor Configuratie zonder stuurprogramma's gebruiken.
    Je hoeft het merk en model van de printer niet op te geven. De printer levert alle gegevens aan het apparaat.
  7. Klik op Printer toevoegen.
Meerdere printers tegelijk toevoegen

Je kunt meerdere printers toevoegen via een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv-bestand). Zie Richtlijnen voor csv-bestanden hieronder voor meer informatie over het maken van een geldig csv-bestand.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenPrinters. De pagina Printers wordt standaard geopend.
  3. (Optioneel) Als u de instelling wilt toepassen op een afdeling of team, selecteert u aan de zijkant een organisatie-eenheid. Laat me zien hoe dit moet
  4. Plaats rechtsonder de muisaanwijzer op Toevoegen Vraag toevoegenen dan Printers uploaden.
  5. Klik op Een csv-bestand kiezen.
  6. Browse naar het csv-bestand en open het.
  7. Klik op Uploaden.
Gebruikersaccount en gebruikersnaam toevoegen in afdruktaak
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. (Optioneel) Als u de instelling wilt toepassen op een afdeling of team, selecteert u aan de zijkant een organisatie-eenheid. Laat me zien hoe dit moet
  4. Ga naar Afdrukken.
  5. Klik op Informatie over CUPS-afdruktaak.
  6. Selecteer Gebruikersaccount en gebruikersnaam toevoegen in afdruktaak.
  7. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als je Gebruikersaccount en gebruikersnaam toevoegen in afdruktaak inschakelt, kunnen gebruikers niet afdrukken met printers waarop IPPS niet wordt ondersteund, zelfs als de printers al zijn toegevoegd.

Een printer toevoegen met een extensie

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

Bij deze stappen gaan we ervan uit dat je bekend bent met het maken van Chrome-instellingen in de beheerdersconsole.

Als je instellingen wilt opgeven voor een specifieke groep gebruikers of ingeschreven Chrome-browsers, plaats je de gebruikersaccounts of browsers in een groep of organisatie-eenheid. Alleen gebruikersaccounts kunnen worden toegevoegd aan groepen. Zie Groepen en Een organisatie-eenheid toevoegen voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

3. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Plaats rechtsonder de muisaanwijzer op Toevoegen Vraag toevoegen en kies een van de volgende opties:
    • Toevoegen uit de Chrome Web Store
    • Toevoegen vanuit Google Play
    • Chrome-app of -extensie toevoegen met de ID
    • Toevoegen via URL
  6. Ga naar de app van de afdrukpartner en selecteer onder Installatiebeleid een van de volgende opties:
    • De relevante optie voor installeren en vastzetten:
      • Afgedwongen installeren en vastzetten
      • Afgedwongen installeren en vastzetten op de ChromeOS-taakbalk
      • Afgedwongen installeren en vastzetten op de browserwerkbalk
    • Afgedwongen installeren
    • Installeren toestaan
  7. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen.