Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

ChromeOS-apparaten gebruiken met Imprivata OneSign

Veelvoorkomende problemen met de integratie van Imprivata OneSign oplossen

Voor beheerde ChromeOS-apparaten.

Als beheerder kun je problemen met Imprivata OneSign op ChromeOS-apparaten oplossen.

Toegang tot opties voor foutopsporing

Omdat logboeken gevoelige informatie kunnen bevatten, raden we u aan foutopsporingsopties alleen te gebruiken voor problematische apparaten en niet in een productieomgeving. Plaats apparaten waarop je problemen ondervindt in een eigen organisatie-eenheid, zoals een organisatie-eenheid voor testen of foutopsporing.

Logboeken aanzetten

1. Zet de foutopsporingsmodus aan.
    Zie Stap 3: Imprivata-extensies instellen. Stel debugLoggingEnabled in op waar.
  2. Zet tools voor ontwikkelaars aan voor afgedwongen geïnstalleerde extensies:
    1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Instellingen voor beheerde gastsessies.
    3. Zoek de juiste organisatie-eenheid in de lijst met organisatie-eenheden en selecteer deze.
      Als je veel organisatie-eenheden hebt, moet je wellicht door de lijst scrollen om de juiste organisatie-eenheid te vinden.
    4. Ga naar Gebruikerservaring.
    5. Selecteer voor ontwikkelaarstools de optie Gebruik van ingebouwde ontwikkelaarstools altijd toestaan.
    6. Klik op Opslaan.

Toegangslogboeken

Voordat je begint: Zet logboeken aan.

Als logboekregistratie is ingeschakeld, moet de extensie voor het inlogscherm de knop Foutopsporingslogboeken weergeven tonen rechtsonder in het venster met het inlogscherm.

(bij voorkeur) Logboeken verzamelen met logboeken vastleggen

Gebruik het mechanisme logboek vastleggen voor handmatige foutopsporing en om specifieke logboeken op te halen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Gebruikers- en apparaatrapporten.
  5. Klik op Uploaden van systeemlogboek apparaat.
  6. Selecteer Uploaden van systeemlogboeken aanzetten voor apparaat.
  7. Klik op Opslaan.

Je ziet dan de optie om logboeken vast te leggen op de pagina Apparaten in de Beheerdersconsole. Je kunt tot 2 dagen aan logboeken downloaden. Het verzamelde logboekarchief bevat de Imprivata-logboeken (extensions.log) en kan worden gebruikt voor foutopsporing.

Logboeken verzamelen via feedbackrapporten

Feedbackrapporten zijn handig voor Google Support. Druk op Alt+Shift+i op het betreffende ChromeOS-apparaat. Het feedbackrapport bevat automatisch de Imprivata-logboeken. Je kunt een op unieke wijze identificeerbare tekenreeks toevoegen waarnaar we kunnen zoeken. Informeer het Google-supportteam over het feedbackrapport, het rapport en de identificeerbare tekenreeks.

Lees Een probleem melden of feedback sturen.

Logboeken verzamelen van apparaat

Extensie voor het inlogscherm

Als Google je vraagt om logboeken te exporteren, kopieer en plak je deze in een feedbackrapport en voeg je een uniek herkenbare tekenreeks toe waarnaar we kunnen zoeken. Zie Een probleem melden of feedback sturen voor meer informatie.

In-session-extensie

1. Open chrome://extensions in een browsertabblad op het ChromeOS-apparaat.

2. Zet rechtsboven de Ontwikkelaarsmodus aan.
  3. Zoek de extensie 'Imprivata (in-session)'.
  4. Klik op de link om de achtergrondpagina te openen.
  5. Klik op Console.
  6. Klik met de rechtermuisknop ergens in het consolevenster en klik op Opslaan als… om de logboeken te exporteren.

Een foutopsporingssessie starten

Als de extensie voor het inlogscherm niet correct is ingesteld, kun je nog steeds een foutopsporingssessie starten op het apparaat.

1. Zet de foutopsporingsmodus aan:
  2. Doe het volgende op het ChromeOS-apparaat:
    1. Ga naar het inlogscherm, niet het vergrendelscherm.
    2. Sluit het venster met het Imprivata-inlogscherm.
    3. Start een normale beheerde gastsessie.

Veelvoorkomende problemen

Alles openen  |  Alles sluiten

Controleer het volgende:

• ChromeOS-apparaten voldoen aan de minimumversievereisten.
  • Het apparaat heeft verbinding met internet tijdens de eerste installatie.
  • Het inlogscherm is juist geconfigureerd. Zie Apparaatinstellingen configureren voor meer informatie.
  • Controleer het beleid:
    1. Start een foutopsporingssessie. Zie Een foutopsporingssessie starten hierboven voor meer informatie.
    2. Ga naar chrome://policy.
    3. Controleer of DeviceLoginScreenExtensions is ingesteld.
Het Imprivata-inlogscherm is leeg

Als de extensie voor het inlogscherm geen verbinding kan maken met de Imprivata-toepassing, zien gebruikers een leeg inlogscherm.

• Doe het volgende in de Google-beheerdersconsole:
    • Zorg dat voor het CA-certificaat het vakje is aangevinkt bij Imprivata-app op Chromebooks.
    • Check of het extensiebeleid van het inlogscherm de juiste server-URL bevat. Bijvoorbeeld https://url-to-your-imprivata.appliance
  • Start een foutopsporingssessie op het apparaat.
    • Check of de server-URL wordt getoond voor de extensie voor het inlogscherm op chrome://policy.
    • Open de server-URL in een nieuw tabblad en kijk of er certificaat- of DNS-fouten zijn.
De badgelezer van de gebruiker werkt niet
Virtuele desktops of apps worden niet gestart of zijn niet zichtbaar in de Launcher
  1. Log op het apparaat in met een gebruikers-ID die virtuele apps of desktops heeft.
  2. Controleer of de Imprivata-toepassing virtuele apps of desktopresources naar de client stuurt:
    1. Bekijk de logboeken voor de extensie 'Imprivata (in-session)':
      1. Zoek naar VdiAutoLaunchHandler.onActivated() en bekijk wat er automatisch moet worden gestart.

2. Zoek naar VdiResources om een lijst met de VDI-resources van de gebruiker te bekijken die zijn opgehaald uit de Imprivata-toepassing.
    2. Zorg dat virtuele apps of desktops zijn ingesteld op de volgende pagina's in de console van de Imprivata-toepassing:
      1. Computersen danVirtuele desktops
        Zorg ervoor dat de broker-URL's niet eindigen met een slash (/).
      2. Computersen danComputer policy (Computerbeleid)en danVirtual desktops tab (tabblad 'Virtuele desktops')
      3. Users (Gebruikers)en danUser policy (Gebruikersbeleid)en danVirtual desktops tab Virtual desktops tab (tabblad 'Virtuele desktops')
  3. Check of de virtuele apps of desktops niet zijn gestart:
    1. Bekijk de logboeken voor de extensie 'Imprivata (in-session)'.
    2. Zoek naar fouten in de buurt van CitrixSessionHandler, CitrixSession of VmwareSessionHandler.
  4. Check of er fouten staan in de logboeken van Citrix- of VMware-apps:
    1. Open de logboeken van de in-session Imprivata-extensie om de achtergrondpagina van de Citrix- of VMware-app te controleren.
    2. Zoek naar fouten.
  5. Start de Citrix- of VMware-app, maak verbinding met de verbindingsserver en controleer of je de virtuele app of desktop handmatig kunt starten.
De wijzigingen in de Imprivata-beheerdersconsole worden niet toegepast

Serverinstellingen worden periodiek op de achtergrond opgehaald met een instelbaar interval, meestal tussen de 3 minuten en 24 uur. De standaard is 10 minuten. Je kunt het interval wijzigen in de Imprivata-beheerdersconsole: Ga naar en danInstellingenen dan Interval vernieuwen als agents de server controleren op updates op deze site. Voor die wijziging moet je 1 update van de serverinstellingen doorvoeren. Tijdens de implementatie kunnen Imprivata-instellingen meteen worden opgehaald door op Ctrl + R op het ChromeOS-apparaat te drukken.

Gebruikersinstellingen worden met dezelfde interval geüpdatet of wanneer een nieuwe gebruiker voor het eerst inlogt.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt of functies wilt gebruiken die momenteel niet beschikbaar zijn, neem je contact op met Chrome Enterprise Support. Zie Support voor meer informatie.

Voordat je contact opneemt met Chrome Enterprise Support voor hulp met probleemoplossing, vragen we je het volgende te verzamelen, zodat we het probleem sneller kunnen oplossen:

• Extensielogboeken
    Zie Toegangslogboeken hierboven voor meer informatie.

• Het huidige Chrome-beleid van het apparaat

1. Ga op het ChromeOS-apparaat naar chrome://policy.

2. Klik op Exporteren naar JSON.

3. Geef het bestand de naam jedomein-mmddjjjj.json. Voeg je domeinnaam en de datum van vandaag toe.