Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Een apparaat opnieuw toewijzen aan een andere gebruiker

Als beheerder kun je de toewijzing van apparaten wijzigen van de ene persoon naar de andere in je organisatie. Je kunt bijvoorbeeld een apparaat opnieuw toewijzen als een werknemer het bedrijf verlaat of een apparaat van een leerling naar een andere leerling verplaatsen. Als je een apparaat opnieuw toewijst, kun je alle gebruikersprofielen en gegevens van het apparaat verwijderen, maar de inschrijfstatus en apparaatgegevens, zoals netwerkprofielen, bewaren.

Een apparaat opnieuw toewijzen aan een andere gebruiker

Als je een apparaat opnieuw toewijst, worden alle actieve gebruikers op het apparaat onmiddellijk uitgelogd. Gebruikersprofielen en gegevens worden van het apparaat verwijderd, deze kunnen niet worden hersteld.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApparaten.
  3. Klik op het serienummer van het apparaat dat je opnieuw wilt toewijzen.
  4. Klik links op Resetten.
  5. Kies een optie:
    • Gebruikersprofielen wissen (aanbevolen) Hiermee worden alle gegevens in gebruikersprofielen verwijderd, maar worden apparaatbeleid en inschrijfgegevens bewaard.
    • Fabrieksinstellingen terugzetten: Hiermee worden alle gegevens verwijderd, inclusief gebruikersprofielen, apparaatbeleid en inschrijfgegevens. De fabrieksinstellingen worden teruggezet op het apparaat. Als afgedwongen opnieuw inschrijven uitstaat, kunnen gebruikers het apparaat gebruiken zonder het opnieuw te hoeven inschrijven bij je account.
  6. Voeg indien nodig de nieuwe gebruiker toe aan je organisatie in de Google Beheerdersconsole. Zie Gebruikers individueel toevoegen voor meer informatie.
  7. Vraag de nieuwe gebruiker in te loggen op het apparaat.

Opmerking: Als je ervoor kiest gebruikersprofielen te wissen, blijft de opdracht maximaal 180 dagen geldig. Als je ervoor kiest de fabrieksinstellingen terug te zetten, blijft de opdracht 5 jaar geldig. Zo zorg je ervoor dat gegevens worden verwijderd, zelfs als apparaten tijdelijk offline of niet beschikbaar zijn. Als er al een opdracht in behandeling is, worden volgende opdrachten in de wachtrij voor het apparaat geplaatst. Opdrachten in de wachtrij kunnen zijn: opnieuw opstarten, het volume instellen, een screenshot maken en logboeken uploaden. Als een opdracht op 'in behandeling' blijft staan, zorg je dat de betreffende apparaten verbinding hebben met internet en start je ze opnieuw op. Als een opdracht daarna nog op 'in behandeling' blijft staan, neem je contact op met support.