Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

De Chrome-browser beheren op Android-apparaten

Als beheerder kun je de Chrome-browser implementeren en beheren voor gebruikers op Android-apparaten. Gebruik beheerde configuraties om de Chrome-browser te configureren voor een groep of organisatie-eenheid zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen. Je kunt ook meerdere beheerde configuraties maken voor de Chrome-browser en deze toepassen op verschillende groepen en organisatie-eenheden.

Voordat u begint

Stap 1: De Chrome-browser goedkeuren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op App toevoegenand thenApps zoeken.
  4. Klik op App-naam invoeren en vul Google Chrome in.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de app en klik op Selecteren.
  6. Selecteer hoe de gebruiker de app opent.
    • Als u wilt dat gebruikers de app zelf kunnen installeren, selecteert u Beschikbaar. Gebruikers die de app niet nodig hebben, hoeven deze dan niet te downloaden.
    • Als u de app op alle beheerde apparaten wilt installeren, selecteert u Afgedwongen installeren. De app wordt dan automatisch geïnstalleerd op alle beheerde apparaten zonder dat gebruikers daar invloed op hebben.
    • Als u een beheerde instelling wilt toepassen voordat u de app afgedwongen installeert, selecteert u Beschikbaar. Voltooi deze stappen, pas de beheerde instelling toe en bewerk dan de app-instellingen om de app afgedwongen te installeren.
  7. Configureer app-opties:
    1. Voor apparaten met basisbeheer van mobiele apparaten of geavanceerd mobiel beheer:

• De app automatisch laten installeren op de apparaten van gebruikers.

2. Voor apparaten met geavanceerd mobiel beheer:

• Voorkomen dat gebruikers de app kunnen verwijderen.

• Gebruikers toestaan app-widgets toe te voegen (indien beschikbaar) als sneltoets op het startscherm.

• De app instellen als de Always-on VPN-app. Als dit is aangezet, moet app-verkeer uit een werkprofiel of van een beheerd apparaat via deze app worden gestuurd. Vereist Android 7.0 of hoger. Deze instelling zorgt voor een veiligere netwerkverbinding voor werkprofielverkeer.

8. Klik op Voltooien. De detailpagina van de app wordt automatisch geopend. Als u teruggaat naar de lijst Web- en mobiele apps, wordt de app vrijwel meteen weergegeven nadat u deze heeft toegevoegd.

Gebruikers kunnen Android-apps installeren via Managed Google Play of het tabblad Werk-apps in de Play Store nadat hun apparaat de volgende keer is gesynchroniseerd met Google-eindpuntbeheer. Als een gebruiker een app installeert van buiten de Managed Google Play Store of het tabblad Werk-apps, wordt die app niet beheerd.

Stap 2: Een beheerde configuratie maken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op Google Chrome dat u wilt beheren.

Tip: Als u alleen de apps wilt zien die zijn toegestaan voor een specifieke organisatie-eenheid of groep, klikt u op Een filter toevoegen en selecteert u de organisatie-eenheid of groep.

4. Klik op Beheerde instellingenand thenBeheerde instelling toevoegen.
    Als beheerde instellingen niet worden ondersteund door de app, is deze optie niet beschikbaar.
  5. Voer een naam in voor de instelling en stel uw voorkeursinstelling in.
    Opmerking: De app-ontwikkelaar bepaalt welke instellingsopties u ziet. Neem contact op met de ontwikkelaar als je vragen hebt over deze instellingen.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Wijs de beheerde instelling toe aan een organisatie-eenheid of groep, zoals beschreven in het volgende gedeelte.

Stap 3: Beheerde configuraties toewijzen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op Google Chrome.
  4. Klik op Settings (Instellingen).
  5. Klik links op de organisatie-eenheid of groep waaraan u een beheerde instelling wilt toewijzen.
  6. Klik onder Beheerde instelling op het menu en selecteer de beheerde instelling die u wilt toepassen.
  7. Klik op Opslaan.

Als u een beheerde instelling wilt verwijderen uit een organisatie-eenheid of groep, volgt u dezelfde stappen en selecteert u Standaard.