Registrera flera Chromebook-enheter samtidigt

Som administratör för ett stort företag kan du registrera flera Chromebook-enheter samtidigt. På så sätt kan du spara tid och pengar jämfört med att konfigurera alla Chromebook-enheter manuellt eller betala för en tjänst som förbereder och registrerar var och en av enheterna. En storskalig registrering förbereds på samma sätt som en manuell.

Registrera Chrome-enheter med en en USB Rubber Ducky-enhet

Du kan programmera USB Rubber Ducky-enheten till att emulera tangenttryckningarna som används för att registrera Chrome-enheterna. Börja med att koda skriptet på USB-enheten.

Innan du börjar

Kom igång genom att läsa Innan du börjar på sidan Registrera Chrome-enheter.

Om du vill registrera flera enheter samtidigt behöver du minst 20 USB-enheter av två olika typer: En med återställningsverktyget för Chromebook och en USB Rubber Ducky-enhet.

Programmera USB Rubber Ducky-enheten

När du har fått paketet med USB Rubber Ducky-enheten bör det innehålla ett microSD-kort, en kortläsare för microSD och ett fodral.

1. Sätt in microSD-kortet i kortläsaren och anslut den till datorns USB-port.

2. Välj ett alternativ:

• Skriv ett eget skript med hjälp av en textredigerare som Linux® Sublime Text eller Windows® Anteckningar.

• Kopiera och klistra in exempelskriptet nedan.

3. Spara skriptet med tillägget .txt.

4. Navigera till Duck Toolkit

5. Koda microSD-kortet genom att välja Encode Payload på startsidan.

6. Kopiera skriptet från .txt-filen och klistra in det i fönstret Duck Code.

7. Välj Encode Payload längst ned till höger på skärmen och klicka på OK i popup-fönstret. Välj Download Inject.bin och spara sedan filen på microSD-kortet.

Obs! Tänk på att välja samma tangentbordsspråk som enhetens tangentbord. Endast .bin-filer fungerar.

8. Sätt i microSD-kortet i facket på USB Rubber Ducky-enheten och sätt fast fodralet.

9. Sätt i USB-enheten i en oregistrerad Chrome-enhet och luta dig tillbaka medan programmet körs automatiskt.

10. Kontrollera att enheten har registrerats.

11. Om det behövs ändrar du skriptets tidsfördröjning mellan tangenttryckningarna eller antalet tabbtryckningar tills du är nöjd.

Exempel på Rubber Ducky-skript för registrering av Chrome-enheter

REM Tangentsekvens för tangentbord på Chromebook

REM Del ett: Konfigurering av Wi-Fi

DELAY 1000

ALT-SHIFT S

DELAY 1000

TAB

TAB

TAB

TAB

ENTER

DELAY 1000

TAB

TAB

TAB

ENTER

DELAY 500

STRING [SSID]

DELAY 500

TAB

DELAY 500

DOWN

DOWN

DELAY 500

TAB

STRING [Lösenord]

DELAY 500

ENTER

REM Lång paus med anslutning upprättas.

DELAY 9000

REM Del ett och ett halvt: Gå igenom första körningen av konfigureringen.

TAB

TAB

ENTER

DELAY 500

TAB

TAB

TAB

ENTER

DELAY 500

CTRL-ALT E

TAB

TAB

TAB

TAB

TAB

ENTER

REM Del två: Registrering (Långa pauser ifall problem uppstår med Wi-Fi eller rendering)

DELAY 4000

STRING [Registreringskonto]

ENTER

DELAY 5000

STRING [Lösenord]

DELAY 500

ENTER

REM Lång paus medan enheten registreras.

DELAY 8000

ENTER

Tips om registrering med Rubber Ducky

• Om du vill uppdatera Chromebook-enheterna kan du använda USB-enheter där återställningsverktyget för Chromebook har installerats i stället för Wi-Fi. Den senaste versionen av Chrome OS läses in på USB-enheterna, vilket minskar den bandbredd som används inom organisationen. Läs mer på Återställa Chromebook.

• Skapa skriptet för hand första gången för att se till att tidsangivelserna är korrekta för varje enhet. Det är viktigt att testa Rubber Ducky-skriptet eftersom varje Chrome-enhet kan ha olika konfigureringstider under registreringen och fördröjning på nätverket också kan påverka hur snabbt enheterna registreras på Googles servrar.

• Det är vanligt att använda ett enda administratörskonto som registreringskonto. Du kan dock behöva skapa flera unika registreringskonton på varje Rubber Ducky-enhet. Du hittar mer information i avsnittet Felsökning nedan.

Implementeringstips! Starta registreringen på tio Chrome-enheter åt gången med tio USB-enheter tio Rubber Ducky-enheter. Sätt i Rubber Ducky-enheten när du har uppdaterat Chromebook-enheterna till den senaste versionen av Chrome OS med hjälp av en USB-enhet. Registreringen bör startas på enheten.

Använda en lösning från tredje part

Det finns flera sätt att registrera Chromebook-enheter på. Populära lösningar från tredje part är bland annat The Centipede och Go-Box

Kontakta företagen för anvisningar och hjälp.

Felsökning

Jag stöter på problem med CAPTCHA

1. Skapa flera användarkonton specifikt för detta och använd bara vart och ett av kontona en enda gång för en enskild plats.
    Om du använder ett konto på flera platser aktiveras Googles varningar om misstänka inloggningar, vilket leder till att kontot blir låst.

2. Använd starka lösenord eftersom de inte flaggas lika ofta av CAPTCHA.

3. Om kontot blir låst använder du ett nytt konto eller försöker låsa upp kontot genom att följa de här anvisningarna.

Obs! Volymen eller andelen registreringar för varje konto ska inte påverka processen eller aktivera varningar.

Rubber Ducky-skriptet fungerar inte

Om det här problemet uppstår ska du först ta bort eventuella slumpmässiga blanksteg i skriptet och försöka igen.

Eftersom detta är en lösning från tredje part kan Google inte ge specifik support för den här registreringsprocessen. Om problemet kvarstår testar du en annan lösning från tredje part.

Om detta inte fungerar kontaktar du en återförsäljare för Google som erbjuder förberedelser för registrering och konfigurering av Chromebook-enheter.