Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Registrera flera Chromebook-enheter samtidigt

Som administratör för ett stort företag kan du registrera flera Chromebook-enheter samtidigt. På så sätt kan du spara tid och pengar jämfört med att konfigurera alla Chromebook-enheter manuellt eller betala för en tjänst som förbereder och registrerar var och en av enheterna. En storskalig registrering förbereds på samma sätt som en manuell.

Registrera enheter med en Rubber Ducky USB-enhet

Du kan programmera ett USB Rubber Ducky-kort med tangenttryckningar som du använder när du registrerar Chromebooks. Börja med att koda skriptet på USB-enheten.

Innan du börjar

• Innan du kan börja registrera enheter måste du godkänna användarvillkoren genom att göra följande:
    1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gå till Enheterföljt avChrome-enheter.
    3. Klicka på Jag godkänner i popup-fönstret.
  • Läs Innan du börjar i Registrera ChromeOS-enheter.
  • Om du vill registrera flera enheter samtidigt behöver du minst 20 USB-minnen, 10 med återställningsverktyget för Chromebook och de andra 10 med Rubber Ducky-enheten.

Programmera USB Rubber Ducky-enheten

När du har fått paketet med USB Rubber Ducky-enheten bör det innehålla ett microSD-kort, en kortläsare för microSD och ett fodral.

1. Sätt in microSD-kortet i kortläsaren och anslut den till datorns USB-port.
  2. Välj ett alternativ:
    • Skriv ett eget skript med hjälp av en textredigerare som Linux Sublime Text eller Windows Anteckningar.
    • Kopiera och klistra in exempelskriptet nedan.
  3. Spara skriptet med tillägget .txt.
  4. Navigera till Ducky Encoder.
  5. Kopiera skriptet från .txt-filen och klistra in det i Duck Script-redigeraren.
  6. Klicka på Skapa Payload.
  7. Klicka på Ladda ned Payload och spara filen på microSD-kortet.
    Obs! Tänk på att välja samma tangentbordsspråk som enhetens tangentbord. Endast .bin-filer fungerar.
  8. Sätt i microSD-kortet i facket på USB Rubber Ducky-enheten och sätt fast fodralet.
  9. Sätt i USB-enheten i en oregistrerad enhet och luta dig tillbaka medan programmet körs automatiskt.
  10. Kontrollera att enheten har registrerats.
  11. Om det behövs ändrar du skriptets tidsfördröjning mellan tangenttryckningarna eller antalet tabbtryckningar tills du är nöjd.

Exempel på Rubber Ducky-skript för registrering av Chromebook

REM ChromeBook Keyboard Key Sequence
REM Part One: Wifi Setup
DELAY 1000
DELAY 1000
TAB
TAB
TAB
TAB
ENTER
DELAY 1000
TAB
TAB
TAB
ENTER
DELAY 500
STRING [SSID]
DELAY 500
TAB
DELAY 500
DOWN
DOWN
DELAY 500
TAB
STRING [Password]
DELAY 500
ENTER
REM Long Pause while Connection is established.
DELAY 9000
REM Part One and One half: Go through First run Setup.
TAB
TAB
ENTER
DELAY 500
TAB
TAB
TAB
ENTER
DELAY 500
CTRL-ALT E
TAB
TAB
TAB
TAB
TAB
ENTER
REM Part Two: Enrollment (Long Pauses in case it's having issues with wifi or render)
DELAY 4000
STRING [Enrollment Account]
ENTER
DELAY 5000
STRING [Password]
DELAY 500
ENTER
REM Long Pause while device is enrolled.
DELAY 8000
ENTER

Tips om registrering med Rubber Ducky

• Om du vill uppdatera Chromebook-enheterna kan du använda USB-enheter där återställningsverktyget för Chromebook har installerats i stället för Wi-Fi. Den senaste versionen av ChromeOS läses in på USB-enheterna, vilket minskar den bandbredd som används inom organisationen. Läs mer på Återställa Chromebook.
  • Skapa skriptet för hand första gången för att se till att tidsangivelserna är korrekta för varje enhet. Det är viktigt att testa Rubber Ducky-skriptet eftersom varje enhet kan ha olika konfigureringstider under registreringen och fördröjning på nätverket också kan påverka hur snabbt enheterna registreras på Googles servrar.
  • Det är vanligt att använda ett enda administratörskonto som registreringskonto. Du kan dock behöva skapa flera unika registreringskonton på varje Rubber Ducky-enhet. Du hittar mer information i avsnittet Felsökning nedan.

Implementeringstips! Starta registreringen på tio enheter åt gången med tio USB-enheter tio Rubber Ducky-enheter. Sätt i Rubber Ducky-enheten när du har uppdaterat Chromebook-enheterna till den senaste versionen av ChromeOS med hjälp av en USB-enhet. Registreringen bör startas på enheten.

Använda en lösning från tredje part

Det finns flera sätt att registrera Chromebook-enheter på. Populära lösningar från tredje part är bland annat The Centipede och Go-Box.

Kontakta företagen för anvisningar och hjälp.

Felsökning

Jag stöter på problem med CAPTCHA

1. Skapa flera användarkonton specifikt för detta och använd bara vart och ett av kontona en enda gång för en enskild plats.
    Om du använder ett konto på flera platser aktiveras Googles varningar om misstänkta inloggningar, vilket leder till att kontot blir låst.

2. Använd starka lösenord eftersom de inte flaggas lika ofta av CAPTCHA.

3. Om kontot blir låst använder du ett nytt konto eller försöker låsa upp kontot genom att följa de här anvisningarna.

Obs! Volymen eller andelen registreringar för varje konto ska inte påverka processen eller aktivera varningar.

Rubber Ducky-skriptet fungerar inte

Om det här problemet uppstår ska du först ta bort eventuella slumpmässiga blanksteg i skriptet och försöka igen.

Eftersom detta är en lösning från tredje part kan Google inte ge specifik support för den här registreringsprocessen. Om problemet kvarstår testar du en annan lösning från tredje part.

Om detta inte fungerar kontaktar du en återförsäljare för Google som erbjuder förberedelser för registrering och konfigurering av Chromebook-enheter.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.