Apparaatrapporten

Apparaatgegevens bekijken
Als beheerder van uw organisatie kunt u apparaatrapporten gebruiken om trends te zien of een overzicht te bekijken van apparaten waarop Chrome OS wordt uitgevoerd en de mobiele apparaten die worden gebruikt in uw organisatie.

Stap 1: Het apparaatrapport openen

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Rapporten.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Rapporten te zien.

3. Ga links naar Rapporten en dan Apparaten
  4. Klik op Chrome of Mobiele apparaten, afhankelijk van welk rapport u wilt zien. Zie Stap 2: De gegevens in de apparaatrapporten begrijpen voor meer informatie.

Stap 2: De gegevens in de apparaatrapporten begrijpen

Chrome

Deze rapporten worden weergegeven voor domeinen waarvoor licenties voor Chrome-apparaatbeheer zijn aangeschaft.

Rapporttype Beschrijving
Chrome-apparaten (actief in de afgelopen 7 dagen)

Het aantal unieke Chrome-apparaten waarop uw gebruikers zijn ingelogd in de afgelopen week.

Releasekanalen van Chrome-apparaten

Het Chrome-releasekanaal van uw apparaten.

Opmerking: We raden u aan de meeste gebruikers op de nieuwste stabiele release van Chrome OS te houden en vijf procent van uw gebruikers over te zetten naar het Bètakanaal. U kunt er ook voor kiezen uw IT-team het Bèta- of Dev-kanaal te laten gebruiken. Meer informatie over automatische updates voor Chrome-apparaten.

Opstartmodi van Chrome-apparaten De opstartmodus van uw apparaten. De meeste apparaten, zo niet allemaal, moeten de modus 'Geverifieerde opstart' hebben.
Aantal Chrome-apparaten per versie

Het aantal Chrome-apparaten waarop een bepaalde versie van Chrome wordt uitgevoerd.

Opmerking: We raden u aan de meeste gebruikers op de nieuwste stabiele release van Chrome OS te houden en enkele gebruikers en uw IT-team nieuwere versies van Chrome te laten gebruiken door ze over te zetten op het Bètakanaal. Meer informatie over automatische updates voor Chrome-apparaten.

Mobiele apparaten

Google Sync-gegevens zijn alleen zichtbaar voor klanten met G Suite.

Rapporttype Beschrijving
Beheerde apparaten (7DA)

Het aantal beheerde mobiele apparaten dat actief was in de afgelopen zeven dagen.

Als op een apparaat twee soorten synchronisatieprogramma's zijn ingesteld (Google Sync en Android Sync op een Android-apparaat of Google Sync en iOS Sync op een iOS-apparaat), wordt dit apparaat meegerekend in beide overeenkomstige diagrammen.

Beheerde apparaten (30DA)

Het aantal beheerde mobiele apparaten dat actief was in de afgelopen 30 dagen.

Als op een apparaat twee soorten synchronisatieprogramma's zijn ingesteld (zie hieronder), wordt dit apparaat meegerekend in beide overeenkomstige diagrammen:

• Google Sync en Android Sync op een Android-apparaat
  • Google Sync en iOS Sync op een iOS-apparaat

Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.

Beheerde gebruikers (7DA) Het aantal beheerde gebruikers (Google Sync, Android Sync en iOS Sync) dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde gebruikers (30DA) Het aantal beheerde gebruikers (Google Sync, Android Sync en iOS Sync) dat actief was in de afgelopen 30 dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.
Beheerde Android-apparaten (7DA) Het aantal Android-apparaten, per versie (Google Sync en Android Sync), dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde Android-apparaten (30DA) Het aantal Android-apparaten, per versie (Google Sync en Android Sync), dat actief was in de afgelopen 30 dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.
Beheerde iOS-apparaten (7DA) Het aantal iOS-apparaten, per versie (Google Sync en iOS Sync), dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde iOS-apparaten (30DA) Het aantal iOS-apparaten, per versie (Google Sync en iOS Sync), dat actief was in de afgelopen 30 dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.
Als er geen activiteit wordt weergegeven in de mobiele rapporten, moet u mobiel beheer inschakelen door beleid af te dwingen op de apparaten van uw gebruikers.

Stap 3: De gegevens wijzigen die worden weergegeven in het diagram

1. Open uw rapport zoals hierboven weergegeven.
  2. Klik naast de titel boven het diagram op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer een optie uit de lijst of klik op een kolom in de tabel.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een punt in het diagram om specifieke gegevens in de tijdlijn te zien.

Stap 4: De gegevens wijzigen die worden weergegeven in rapporten

1. Open uw rapport zoals hierboven weergegeven.
  2. Klik op de werkbalk op Kolommen selecteren Kolommen selecteren om alle beschikbare kolommen te zien.
  3. Klik op het vakje naast de kolommen die u wilt weergeven en klik op Toepassen.
De volgende keer dat u dit rapport opent, ziet u weer dezelfde kolommen.

Stap 5: De rapportgegevens exporteren

U kunt de gegevens uit de apparaatrapporten exporteren naar een Google-spreadsheet of downloaden als CSV-bestand.

1. Open het rapport zoals hierboven uitgelegd.
  2. (Optioneel) Klik op Kolommen selecteren Kolommen selecteren om de gegevens te wijzigen die worden geëxporteerd.
  3. Vink het vakje aan naast elke kolom met gegevens die u wilt exporteren en klik op Toepassen.
  4. Klik bij het rapport op Downloaden Downloaden.

U kunt maximaal 210.000 cellen exporteren. Het maximale aantal rijen hangt af van het aantal geselecteerde kolommen.