Apparaatrapporten

Apparaatgegevens bekijken
Als beheerder van uw organisatie kunt u apparaatrapporten gebruiken om trends te zien of een overzicht te bekijken van apparaten waarop Chrome OS wordt uitgevoerd en de mobiele apparaten die worden gebruikt in uw organisatie.

Stap 1: Het apparaatrapport openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Rapporten.
  3. Ga links naar Rapporten and then Apparaten
  4. Klik op Chrome of Mobiele apparaten, afhankelijk van welk rapport u wilt zien. Zie Stap 2: De gegevens in de apparaatrapporten begrijpen voor meer informatie.

Stap 2: De gegevens in de apparaatrapporten begrijpen

Chrome

Deze rapporten worden weergegeven voor domeinen waarvoor licenties voor Chrome-apparaatbeheer zijn aangeschaft.

Rapporttype Beschrijving
Chrome-apparaten (actief in de afgelopen 7 dagen)

Het aantal unieke Chrome-apparaten waarop uw gebruikers zijn ingelogd in de afgelopen week.

Releasekanalen van Chrome-apparaten

Het Chrome-releasekanaal van de apparaten.

Opmerking: We raden u aan de meeste gebruikers op de nieuwste stabiele release van Chrome OS te houden en vijf procent van uw gebruikers over te zetten naar het Bètakanaal. U kunt er ook voor kiezen uw IT-team het Bèta- of Dev-kanaal te laten gebruiken. Meer informatie over automatische updates voor Chrome-apparaten.

Opstartmodi van Chrome-apparaten De opstartmodus van uw apparaten. De meeste apparaten, zo niet allemaal, moeten de modus 'Geverifieerde opstart' hebben.
Aantal Chrome-apparaten per versie

Het aantal Chrome-apparaten waarop een bepaalde versie van Chrome wordt uitgevoerd.

Opmerking: We raden u aan de meeste gebruikers op de nieuwste stabiele release van Chrome OS te houden. Daarnaast raden we u aan enkele gebruikers en uw IT-team nieuwere versies van Chrome te laten gebruiken door ze over te zetten op het Bètakanaal. Meer informatie over automatische updates voor Chrome-apparaten.

Mobiel

Google Sync-gegevens zijn alleen beschikbaar voor Google Workspace-klanten.

Rapporttype Beschrijving
Beheerde apparaten (7DA)

Het aantal beheerde mobiele apparaten dat actief was in de afgelopen zeven dagen.

Als op een apparaat twee soorten synchronisatieprogramma's zijn ingesteld (Google Sync en Android Sync op een Android-apparaat of Google Sync en iOS Sync op een iOS-apparaat), wordt dit apparaat meegerekend in beide overeenkomstige diagrammen.

Beheerde apparaten (30DA)

Het aantal beheerde mobiele apparaten dat actief was in de afgelopen 30 dagen.

Als op een apparaat twee soorten synchronisatieprogramma's zijn ingesteld (zie hieronder), wordt dit apparaat meegerekend in beide overeenkomstige diagrammen:

• Google Sync en Android Sync op een Android-apparaat
  • Google Sync en iOS Sync op een iOS-apparaat

Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.

Beheerde gebruikers (7DA) Het aantal beheerde gebruikers (Google Sync, Android Sync en iOS Sync) dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde gebruikers (30DA) Het aantal beheerde gebruikers (Google Sync, Android Sync en iOS Sync) dat actief was in de afgelopen dertig dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.
Beheerde Android-apparaten (7DA) Het aantal Android-apparaten, per versie (Google Sync en Android Sync), dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde Android-apparaten (30DA) Het aantal Android-apparaten, per versie (Google Sync en Android Sync), dat actief was in de afgelopen dertig dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.
Beheerde iOS-apparaten (7DA) Het aantal iOS-apparaten, per versie (Google Sync en iOS Sync), dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde iOS-apparaten (30DA) Het aantal iOS-apparaten, per versie (Google Sync en iOS Sync), dat actief was in de afgelopen dertig dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.
Als er geen activiteit wordt weergegeven in de mobiele rapporten, moet u mobiel beheer inschakelen door beleid af te dwingen op de apparaten van uw gebruikers.

Stap 3: De gegevens wijzigen die worden weergegeven in het diagram

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven.
  2. Klik op Instellingen "".
  3. (Optioneel) Als u kolommen aan het diagram wilt toevoegen, klikt u naast Nieuwe kolom toevoegen op de pijl-omlaag "" en selecteert u opties in de lijst.
  4. (Optioneel) Als u een item uit het diagram wilt verwijderen, klikt u naast het item op Verwijderen "".
  5. (Optioneel) Als u de volgorde van kolommen wilt wijzigen, versleept u een item naar de gewenste plek.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 4: De gegevens wijzigen die worden weergegeven in rapporten

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven.
  2. Klik op Rapporten beheren.
  3. Als u gegevens wilt verwijderen uit het rapport, klikt u naast de naam van de betreffende gegevens op "".
  4. Als u gegevens aan het rapport wilt toevoegen, klikt u naast Nieuwe kolom toevoegen op de pijl-omlaag "" en selecteert u opties in de lijst.
  5. Als u de volgorde van gegevens wilt wijzigen, sleept u items naar de gewenste plek.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 5: De rapportgegevens exporteren

U kunt de gegevens uit het apparaatrapport exporteren naar een Google-spreadsheet of downloaden als csv-bestand.

1. Open het rapport zoals hierboven uitgelegd.
  2. (Optioneel) Klik op Rapporten selecteren "" om de gegevens te wijzigen die worden geëxporteerd.
  3. Vink het vakje aan naast elke kolom met gegevens die u wilt exporteren en klik op Toepassen.
  4. Klik bij het rapport op Downloaden "".

U kunt maximaal 210.000 cellen exporteren. Het maximum aantal rijen hangt af van het aantal geselecteerde kolommen.