Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Het huidige Chrome-beleid op een apparaat bekijken

Geldt voor beheerde Chrome-browsers en ChromeOS-apparaten.

Wil je beleid op afstand instellen voor ChromeOS-apparaten? Start vandaag nog kosteloos uw Chrome Enterprise Upgrade-proefperiode

Als Chrome-beheerder kun je het volgende:

• Zien welk Chrome-beleid geldt voor een apparaat dat wordt beheerd door een organisatie.
  • De bron van een bepaalde beleidsregel bekijken (het niveau waarop het is ingesteld).

Alle Chrome-beleidsregels op een apparaat bekijken

Ga op een beheerd apparaat waarop Chrome wordt uitgevoerd naar chrome://policy.

Alle Chrome-beleidsregels die momenteel gelden voor dat apparaat, staan in de kolom Van toepassing op:.

• Huidige gebruiker: Beleid dat geldt voor de huidige gebruiker is beleid op gebruikersniveau. Dit beleid kan zijn ingesteld via de Beheerdersconsole. Het kan ook beleid op OS-gebruikersniveau zijn dat is ingesteld via Windows Groepsbeleid.
  • Computer: Beleid dat geldt voor de computer wordt op apparaatniveau ingesteld op Windows-, Mac- en Linux-computers. Dit beleid wordt toegepast met een configuratietool op locatie, zoals Windows Groepsbeleid of 'Beheerde voorkeuren' op Mac.
  • Apparaat: Beleid dat geldt voor het apparaat is beleid op apparaatniveau dat in de Beheerdersconsole is ingesteld voor Chrome OS-apparaten.

De instellingen voor Computer en Apparaat gelden voor alle gebruikers van het apparaat, ongeacht welke browser ze gebruiken en of ze zijn ingelogd op een account. Beleidsregels op apparaatniveau hebben standaard voorrang op beleid dat op andere niveaus is ingesteld.

De bron van een Chrome-beleidsregel achterhalen

Ga als volgt te werk om de bron van een specifieke Chrome-beleidsregel te zien op een beheerd apparaat:

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Vul rechtsboven in het veld Beleid filteren op naam het beleid in dat je zoekt.
  4. Vink het vakje aan voor Beleid zonder ingestelde waarde bekijken.
  5. Zorg dat Bron correct is ingesteld op Platform, Cloud of Zakelijk standaard. Als het beleid niet is ingesteld, is de waarde Niet ingesteld.
    • Platformbeleid wordt gepusht naar gebruikers via Windows Groepsbeheer, 'Beheerde voorkeuren' op Mac of een ander out-of-band-beheersysteem voor Windows, Mac of Linux. Platformbeleid wordt zelfs vermeld als de gebruiker niet is ingelogd op een beheerd account.
    • Cloudbeleid wordt ingesteld via de Beheerdersconsole en geldt voor gebruikers die inloggen bij Chrome met een beheerd Google-account.
    • Zakelijk standaard-beleid wordt ingesteld door Chrome-ontwikkelaars voor zakelijke klanten. Deze beleidsregels hebben een andere standaardwaarde dan beleidsregels voor niet-zakelijke klanten. Beheerders kunnen de standaardwaarden overschrijven door het overeenkomende cloudbeleid in te stellen in de Beheerdersconsole.