Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Konfigurera en provperiod för Chrome Enterprise Upgrade

Registrera dig för en provperiod på Chrome Enterprise Upgrade om du vill börja använda Googles administratörskonsol för att hantera och bevaka ChromeOS-enheter. Under en provperiod kan du hantera upp till 10 enheter i 30 dagar. Du kan registrera enheter, konfigurera inställningar och tillämpa policyer för användare och enheter. Om du vill registrera ytterligare enheter måste du beställa en Chrome Enterprise Upgrade.

Google Workspace for Education-kunder kan inte starta en provperiod på Chrome Enterprise Upgrade. Kontakta din säljare eller auktoriserade partner för mer information om tillgänglighet för provperioder.

Konfigurationsalternativ

• Registrera dig från Googles administratörskonsol – använd administratörskonsolen om du
    • är Google Workspace- eller Cloud Identity-kund
    • har köpt Google Workspace direkt från Google på ett domänverifierat konto.
    • inte redan har Chrome Enterprise Upgrade eller ChromeOS-enheter som ingår i Chrome Enterprise Upgrade
  • Registrera dig online – registrera dig för en ny organisation med e-postadressen för företaget om du
    • inte är en hanterad användare med en befintlig prenumeration på Chrome, Google Workspace eller Cloud Identity.

Konfigurera en provperiod

Om du är Google Workspace for Education-kund och är intresserad av en provperiod för ditt befintliga Google Workspace-konto ska du inte registrera dig för en provperiod på Chrome Enterprise Upgrade. Kontakta istället din säljare eller auktoriserade partner för mer information.

Klicka nedan för steg för steg-anvisningar, beroende på vilket konfigurationsalternativ du använder.

Registrera dig från administratörskonsolen (jag har ett hanterat Google-konto)

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. Godkänn onlineavtalet för Chrome om du uppmanas att göra det.
  4. Klicka på Starta provperiod.
  5. Klicka på Kom igång.
  6. Välj Provperiod och klicka på Fortsätt.
  7. Kontrollera ditt val.
  8. Godkänn villkoren genom att markera kryssrutan och klicka på Fortsätt.
  9. Klicka på Fortsätt för att bekräfta.
Registrera dig online (Jag har inget hanterat Google-konto)
  1. Öppna anmälningsformuläret.
  2. Ange organisationens e-postadress (inte @gmail.com).
  3. Leta upp verifieringsmeddelandet som har skickats till den e-postadress du angav och klicka på länken för att verifiera din adress.
  4. Konfigurera din hanterade kontoprofil genom att fylla i de återstående fälten.
  5. Godkänn villkoren genom att markera kryssrutan.

När du registrerar dig får ditt konto 50 provperioder på Chrome Enterprise Upgrade. Uppgraderingarna löper ut automatiskt 30 dagar från det datum då du registrerade dig för provperioden. Du kan köpa Chrome Enterprise Upgrade för dina enheter innan provperioden löper ut.

Behöver du hjälp efter att du har konfigurerat provperioden? Följ stegen som vi tillhandahåller på sidan Guider i administratörskonsolen för att distribuera ChromeOS-enheter i organisationen. Läs om hur du konfigurerar och hanterar ChromeOS-enheter. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Enheterföljt avChromeföljt avGuider.

Om du beslutar dig för att inte använda Chrome Enterprise Upgrade kan du avbryta provperioden i Fakturering utan att betala något. Om du anger faktureringsuppgifter utan att avsluta prenumerationen debiteras du för en beställning i slutet av provperioden. Faktureringsbeloppet beror på hur många enheter du registrerar under provperioden.

Du kan även starta en betald Chrome Enterprise Upgrade-prenumeration via en av våra auktoriserade partner. Vilket belopp du betalar beror på din partner och betalningsplan. Du kan behöva verifiera domänen innan du kan beställa hos partnern.

Kontakta oss om du vill hitta rätt partner för dina behov.

Så här beställer du

Du kan beställa Chrome Enterprise Upgrade när som helst under provperioden. Du måste köpa en uppgradering för varje enhet du vill hantera.

Du kan skaffa Chrome Enterprise Upgrade via en av våra auktoriserade partner om du verifierar domänen. Du kan även använda administratörskonsolen för att beställa Chrome Enterprise Upgrade med upp till 50 årliga uppgraderingar.

Relaterade ämnen