Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Beëindigd Chrome-beleid

Geldt voor beheerde Chrome-browsers en ChromeOS-apparaten.

Voor beheerders die de Chrome-browser of ChromeOS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Met Chrome-beleid kunt u bepalen hoe uw gebruikers de Chrome-browser en ChromeOS-apparaten gebruiken.

Bekijk de lijst met Chrome Enterprise-beleid voor volledige beschrijvingen van Chrome-beleid, inclusief de beëindigde beleidsregels.

Aandachtspunten

• Als je verouderde of verwijderde beleidsregels wilt instellen op 'Niet ingesteld', moet je dezelfde beleidsbeheertools gebruiken als waarmee je ze hebt ingesteld.
  • Als je bepaalde beleidsregels niet meer gebruikt, raden we je aan ze in te stellen op 'Niet ingesteld'.

Beëindigde beleidsregels

In nieuwe versies van Chrome worden nieuwe beleidsregels geïntroduceerd en worden oude beleidsregels soms beëindigd. Gebruik beëindigde beleidsregels niet. Ze worden in een toekomstige release namelijk verwijderd. Veel alternatieve beleidsregels zijn beter.

Voor beëindigde beleidsregels geldt het volgende:

Verwijderde beleidsregels

Soms worden beleidsregels verwijderd uit Chrome omdat ze niet meer nuttig zijn. Stel geen verwijderde beleidsregels in. Er kunnen dan fouten optreden met de Chrome-browser.

Voor verwijderde beleidsregels geldt het volgende:

• Ze staan niet meer op dezelfde plek in de ADMX-templates. Je kunt ze vinden in de map 'Verwijderde beleidsregels' en je kunt ze daar instellen op 'Niet ingesteld'.
  • Ze worden niet getoond in zoekopdrachten op de lijst met Chrome Enterprise-beleid.

Zoeken naar beëindigde beleidsregels

Met chrome://policy

Ga op een beheerd apparaat naar chrome://policy.
Alle toegepaste beleidsregels, inclusief beëindigde of onbekende (verwijderde) beleidsregels, worden weergegeven. Zie Het huidige Chrome-beleid op een apparaat bekijken voor meer informatie.

De beleidslijst gebruiken

1. Open de lijst met Chrome Enterprise-beleid.
  2. Doe het volgende aan de linkerkant:
    1. (Optioneel) Selecteer in de releaselijst de release waarin je wilt zoeken.
    2. Vink het vakje aan voor Inclusief beëindigde beleidsregels.
    3. Voer de naam van de beleidsregel in het zoekveld in.

Bij beëindigde beleidsregels staat (beëindigd) in het rood meteen na de naam van de beleidsregel.