Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera ChromeOS-enheter med EMM-konsolen

För administratörer som hanterar ChromeOS-enheter för ett företag.

Om du är administratör och har en godkänd EMM-partner kan du använda EMM-konsolen (Enterprise Mobility Management) för att hantera dina ChromeOS-enheter och Chrome-policyer via en EMM-partner.

Obs! Din kontotyp avgör vilka Chrome-funktioner som är tillgängliga för dig. Om organisationen exempelvis har ett utbildningskonto och du registrerar en ChromeOS-enhet med Chrome Enterprise Upgrade kan du inte få åtkomst till Chrome-funktioner som enbart är till för företagskonton.

Innan du börjar

• Du behöver Chrome Enterprise Upgrade utöver de licenser som EMM-leverantören kräver.
  • Om du har köpt enheter som ingår i Chrome Enterprise Upgrade måste du registrera minst en enhet för att aktivera hanteringstjänsten. Mer information finns i Registrera ChromeOS-enheter.
  • Den här funktionen är inte tillgänglig om organisationen har Chrome Education Upgrade eller Chrome Nonprofit Upgrade eller om domänen du använder inte har verifierats.

Godkända EMM-partner

Godkända EMM-partner kan tillhandahålla verktyg som hjälper dig hantera ChromeOS-enheter och Chrome-policyer inom organisationen.

Följande är godkända EMM-partner:

Godkända partner för registerhantering

Du kan även använda en godkänd partner för registerhantering som hjälper till med hanteringen av ChromeOS-enheterna (utan policyhantering).

Följande är godkända partner för registerhantering:

Tänk på följande när du använder EMM-konsolen

En konsol passar vanligtvis de flesta administratörer – du kan integrera alla enheter och hantera dem på ett ställe. Du kan dock använda EMM-konsolen och Googles administratörskonsol tillsammans. Om du gör det händer följande:

• EMM-konsolinställningarna har företräde framför inställningarna på administratörskonsolen.
  • Enheter och användare kan tillhöra olika organisationsenheter på respektive konsol. En och samma enhet kan i sin tur ha olika policy på varje konsol.
  • Följ de valda anvisningarna för godkända partner och aktivera åtkomst till EMM-konsolen.

Sluta använda EMM-konsolen för att hantera enheter

När du slutar använda EMM-konsolen för hantering av enheter tillämpas de policyer som du konfigurerar (eller redan har konfigurerat) i administratörskonsolen omedelbart på användare och enheter.

Obs! Om du inaktiverar partneråtkomst till Chrome Management förhindrar du hantering av enheter via en EMM-konsol och extern övervakning av enheter.

Om du vill sluta använda EMM-konsolen återkallar du OAuth 2.0-auktorisering. Mer information finns i Återkalla en token.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.