Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

ChromeOS-apparaten beheren met een EMM-console

Voor beheerders die ChromeOS-apparaten voor een bedrijf beheren.

Als je als beheerder een goedgekeurde EMM-partner hebt, kun je de console voor zakelijk mobiliteitsbeheer (Enterprise Mobility Management, EMM) gebruiken om je ChromeOS-apparaten en -beleid te beheren via een EMM-partner.

Opmerking: Je accounttype bepaalt welke Chrome-functies er beschikbaar zijn. Als je organisatie bijvoorbeeld een onderwijsaccount heeft en je een Chrome OS-apparaat met Chrome Enterprise Upgrade inschrijft, heb je geen toegang tot Chrome-functies die alleen beschikbaar zijn voor werkaccounts.

Voordat u begint

• Je moet Chrome Enterprise Upgrade hebben en eventuele licenties die zijn vereist door de EMM-provider.
  • Als je apparaten hebt gekocht in combinatie met Chrome Enterprise Upgrade, moet je minstens één apparaat inschrijven om de beheerservice te activeren. Zie ChromeOS-apparaten inschrijven voor meer informatie.
  • Deze functie is niet beschikbaar als je organisatie Chrome Education Upgrade of Chrome Nonprofit Upgrade gebruikt of als het domein dat je gebruikt niet is geverifieerd.

Goedgekeurde EMM-partners

Goedgekeurde EMM-partners kunnen tools bieden waarmee je ChromeOS-apparaten en -beleid binnen je organisatie kunt beheren.

Hieronder staan de goedgekeurde EMM-partners:

Goedgekeurde voorraadbeheerpartners

Je kunt ook een goedgekeurde voorraadbeheerpartner gebruiken om je ChromeOS-apparaten te beheren (zonder beleidsbeheer).

Dit zijn de goedgekeurde partners voor voorraadbeheer:

Overwegingen bij gebruik van de EMM-console

De meeste beheerders gebruiken één console. Je kunt alle apparaten integreren en op één plek beheren. Je kunt echter ook de EMM-console en de Google Beheerdersconsole samen gebruiken. Als je dit doet, geldt het volgende:

• Instellingen in de EMM-console hebben voorrang op instellingen in de Beheerdersconsole.
  • Apparaten en gebruikers kunnen in elke console bij verschillende organisatie-eenheden horen. Daardoor kan voor een apparaat in elke console verschillend beleid gelden.
  • Volg de instructies voor de door jou gekozen goedgekeurde partner om toegang tot de EMM-console aan te zetten.

Apparaten niet meer beheren in de EMM-console

Als je stopt met apparaten beheren in de EMM-console, wordt beleid dat je instelt (of al hebt ingesteld) in de Beheerdersconsole onmiddellijk toegepast op gebruikers en apparaten.

Opmerking: Als je 'Chrome-beheer: partnertoegang' uitzet, kun je geen apparaten meer beheren in de EMM-console of een derde partij gebruiken om apparaten te controleren.

Als je de EMM-console niet meer wilt gebruiken, trek je OAuth 2.0-autorisatie in. Zie Revoking a token (Een token intrekken) voor meer informatie.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.