Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Migrera till molnbaserad Chrome-hantering

ChromeOS-enhetshantering med Microsoft Active Directory (AD) är inte längre tillgängligt. Från och med version 110 av Chrome OS kan användarna inte registrera enheter i AD-läge eller logga in på sina AD-hanterade ChromeOS-enheter.

För AD-hanterade enheter rekommenderar vi att du använder molnbaserad Chrome-hantering och Kerberos.

Om du för närvarande har enheter som hanteras med AD migrerar du till molnbaserad Chrome-hantering och uppdaterar dem till ChromeOS-version 110 eller senare.

Viktigt! Under enhetsmigreringen raderas all användardata från enheterna, inklusive användaruppgifter för nätverket. När migreringen är klar måste du lägga till alla användarkonton manuellt igen.

Manuell migrering till molnbaserad Chrome-hantering

Steg 1: Förbered migreringen

Policyer

Migrera din befintliga policykonfiguration för gruppolicyobjekt till molnbaserad Chrome-hantering

1. Skapa en matchande organisationsenhetsstruktur. Se Lägga till en organisationsenhet.
  2. Flytta användare och enheter till organisationsenheterna. Mer information finns i Flytta användare till en organisationsenhet och Flytta en ChromeOS-enhet till en organisationsenhet.
  3. Konfigurera användarpolicyer. Mer information finns i Konfigurera Chrome-policyer för användare eller webbläsare.
  4. Konfigurera enhetspolicyer. Se Ange policyer för ChromeOS-enheter.
  5. Konfigurera appolicyer. Se Ange app- och tilläggspolicyer.
  6. Konfigurera nätverksåtkomst, certifikat och användarautentisering. Se Nätverk, certifikat och användaråtkomst.

Identitet

Användarna kan inte logga in direkt på ChromeOS med sina användaruppgifter för AD. Du måste göra något av följande:

Kerberos-autentisering

Om du vill använda Kerberos-autentisering för enkel inloggning på interna resurser konfigurerar du enkel inloggning med Kerberos för ChromeOS-enheter.

Steg 2: Testa migreringen

Testa migreringsflödet för en liten undergrupp av enheter genom att följa det automatiska AD-migreringsflödet.

Steg 3: Kör migreringen

Lansera ändringarna inom organisationen genom att följa det automatiska annonsmigreringsflödet.

Automatisk migrering till molnbaserad Chrome-hantering

Du kan automatiskt migrera AD-hanterade enheter till molnbaserad Chrome-hantering i ChromeOS version 101. Detta innebär att du kan fjärrensa enheterna och automatiskt återregistrera dem på samma domän.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Gå till Registrering och åtkomst.
  5. Bredvid Tvingad återregistrering väljer du Tvinga automatisk omregistrering av enheten efter rensning.
  6. Klicka på Spara.
  7. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

8. Öppna registreringskontrollerna.
  9. Välj Google Cloud Management bredvid Enhetshantering.
  10. Klicka på Spara.
  11. Uppdatera policymallarna så att den nya policyn blir tillgänglig på annonsservern som använder GPO.
  12. Ställ in policyn Aktivera migrering av Chromad-enheter till molnhanteringSant. Kontrollera att den gäller för enheterna som migreras.
    Chrome-enheterna migreras nu till molnbaserad hantering:
  13. När policyn tillämpas och migreringsflödet startar händer följande:
    1. Enheterna startas om automatiskt och börjar rensas. Det innebär att all användardata och alla nätverksinställningar på enheterna raderas.
    2. Om enheten inte är ansluten till Ethernet ombeds användaren att ange ett wifi-lösenord.
    3. Användaren uppmanas att godkänna användarvillkoren.
    4. Enheten återregistreras automatiskt på samma domän som tidigare användes.
    5. Inloggningsskärmen visas på enheten.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.