Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Chrome-apparaten beheren in meerdere domeinen

Als je organisatie meer dan 1 domein heeft, kun je Chrome-instellingen configureren zodat deze gelden voor meerdere domeinen. Dit kan op meerdere manieren, maar we raden je aan beheer voor meerdere domeinen in te stellen om Chrome-apparaten te beheren voor meerdere domeinen.

Meerdere domeinen beheren vanuit 1 Beheerdersconsole (aanbevolen)

Nadat je een domein hebt gekozen om als hoofddomein te gebruiken, kun je secundaire domeinen toevoegen. Wanneer elk domein is geverifieerd, kun je er gebruikersnamen en bijnamen in maken. Je kunt dan alle gebruikers binnen je account beheren onder Gebruikers, dat wordt gemaakt voor het account. Zolang een Chrome-apparaat is ingeschreven bij het hoofddomein, werkt het hetzelfde voor gebruikers in alle domeinen van het account.

Het voordeel van deze methode is dat je alle instellingen configureert in dezelfde Beheerdersconsole en dat al je gebruikers bij hetzelfde account horen. Als je dus instellingen configureert in Apparaatbeheer > Chrome-beheer, kun je deze toepassen op gebruikers in verschillende domeinen.

Apparaatbeleid wordt toegepast op ingeschreven apparaten, ongeacht de gebruikersnaam waarmee wordt ingelogd. Gebruikersbeleid wordt daarentegen toegepast op gebruikers in je domein als ze inloggen op een Chrome-apparaat, zelfs als het apparaat niet is ingeschreven bij je account. Je kunt gebruikers- en apparaatbeleid instellen voor verschillende organisatie-eenheden. In elke organisatie-eenheid kunnen apparaten en gebruikers staan uit verschillende domeinen in je account.

Bekijk deze beperkingen voor het beheren van meerdere domeinen.

Elk domein beheren met een andere beheerdersconsole (afgeraden)

Je kunt ook verschillende accounts maken voor elk van je domeinen. Elk domein telt dan als hoofddomein en heeft een eigen Beheerdersconsole. Je hebt dan geen last van de beperkingen van secundaire domeinen. We raden de meeste klanten deze manier echter af, omdat de volgende beperkingen gelden bij deze methode:

1. Je moet apparaten bij elke Beheerdersconsole apart inschrijven. Je kunt een Chrome-apparaat niet koppelen aan je organisatie, het hoort slechts bij een subset van domeinen. Als je dus één wijziging wilt aanbrengen, moet je afzonderlijk inloggen bij elke Beheerdersconsole.

2. Als je Google Workspace gebruikt, is het moeilijker om te delen tussen je domeinen. Voor veel Google Workspace-apps gelden instellingen die de rechten voor delen binnen de organisatie beperken. Als je meerdere accounts hebt, heb je ook meerdere organisaties.

3. Alle beheeropties moeten apart worden uitgevoerd. Naast bepalen voor welke organisatie-eenheden een bepaalde instelling moet gelden, moet je ook bepalen in welke Beheerdersconsoles je de instelling moet toepassen.

Het enige grote voordeel van deze aanpak is dat je makkelijk gebruikersbeleid kunt instellen per domein. Omdat de gebruikers al in aparte domeinen staan, kun je makkelijk verschillend gebruikersbeleid configureren per domein. Je hoeft geen organisatie-eenheden in te stellen.

Wisselen van domein

Als je Chrome-licenties hebt gekocht voor het verkeerde domein, moet je contact opnemen met support.

Bronnen