Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Visa Chrome Insights-rapport

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att se insikter om Chrome OS-enheter i organisationen.

Innan du börjar

Aktivera rapportering. Mer information finns i Aktivera rapportering av webbläsaren Chrome.

Det kan ta upp till 24 timmar innan data visas i rapporter. Mer information finns i Kända problem.

Visa rapporten

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter på administratörskonsolens startsida följt av Chrome-hantering.
  3. Klicka på Rapporterföljt avInsiktsrapporter.
  4. Om du vill visa alla enheter markerar du Inkludera alla organisationsenheter. Välj annars en underordnad organisationsenhet.

Om sidan Insikter i Chrome

På sidan Insikter i Chrome visas följande rapport:

Rapporttyp Beskrivning
Enheter som når sista giltighetsdatum för automatisk uppdatering

Antalet enheter som löper ut under varje månad av den valda tidsperioden.

• Du kan navigera direkt till enhetslistan från rapporten för att visa alla enheter som löper ut under den valda tidsperioden.
  • Du kan visa enheter som löper ut under en viss månad genom att klicka direkt på en kolumn i rapporten.
    • Du kan visa en uppdelning per enhetsmodell genom att hålla muspekaren över en kolumn.
Rapporten Enheter som behöver åtgärdas

Antalet enheter som

• inte har synkroniserat policyer under de senaste 28 dagarna
  • inte har haft någon användaraktivitet under de senaste 28 dagarna
  • har väntande uppdateringar
  • inte uppfyller kraven i OS-versionen
    • exempelvis har en enhetspolicy som kräver Chrome OS M94 medan enheterna har Chrome OS M90
  • inte kan tillämpa en policy på grund av en OS-version som inte matchar
    • exempelvis har en angiven policy som ska tillämpas på lägst Chrome OS-version M96, medan enheterna har Chrome OS M90.

Du kan navigera direkt till en filtrerad enhetslista från rapporten för att se alla enheter som matchar de angivna kriterierna.

Relaterade ämnen