Google Chat ersätter Google Hangouts. Läs mer om övergången från Google Hangouts till Google Chat.

Komma igång med appar i Google Chat

Obs! Om du vill använda appar i Google Chat måste du använda ett jobb- eller skolkonto.

Appar är särskilda konton som du kan skicka meddelanden till för att ansluta till tjänster i Chat, till exempel att söka efter information, schemalägga möten eller utföra uppgifter. När du interagerar med appen i Chat kan appen se din e-postadress, avatar och annan grundläggande information. Appen ser även annan grundläggande information om andra i chatten, men den ser inte deras e-postadresser eller avatarer om de inte interagerar direkt med appen.

Google skapar och underhåller vissa appar, till exempel Meet och Google Drive. Andra appar skapas och underhålls av externa leverantörer. Läs leverantörens användarvillkor och sekretesspolicy för mer information om hur tredje part använder din data när du använder en tredjepartsapp.

Hitta appar och lägg till dem i Google Chat eller Gmail

Om en app finns tillgänglig i organisationen kan du:

• Skicka ett direktmeddelande till den.
  • Lägg till den i rum eller konversationer.
  1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på Starta en chatt ""och sedan Hitta en app intill Chat.
  3. Hitta en app eller ange appnamnet i sökningen.
  4. Klicka på kortet App.
  5. Välj ett alternativ:
    • Starta ett enskilt meddelande med en app: Klicka på Meddelande.
    • Lägg till boten i ett rum: Klicka på Lägg till i utrymme, välj rummet och klicka på Lägg till.

Tips! Appar som du lägger till visas under avsnittet Chatt.

Lägga till appar i rum eller konversationer i Google Chat eller Gmail

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Välj en konversation eller ett rum.
    • Om konversationsfönstret är utökat klickar du på rullgardinsmenyn bredvid namnet på rummet eller personen.
    • Om konversationsfönstret är minimerat trycker du på Fler alternativ "".
  3. Klicka på Lägg till personer och appar.
  4. Välj ett alternativ:
    • Skriv appens namn.
    • Sök efter en app.
  5. Klicka på Skicka.

Läs om att lägga till eller ta bort personer och appar i ett rum eller gruppsamtal.

Använda snedstreckskommandon i meddelanden

Använd snedstreckkommandon i Google Chat för att kommunicera snabbt med appar. Du behöver inte komma ihåg kommandona. Ange ett snedstreck / så visas en lista med kommandon.

Det är bara du som ser snedstreckskommandona som du använder. Appens svar visas i konversationen.

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Välj en konversation eller ett rum.
  3. Ange ett snedstreck / i svarsområdet.
    En lista med appar visas. Under varje appnamn finns en lista med tillgängliga kommandon. När du anger fler tecken förkortas listan så att den matchar.
  4. Välj ett kommando och ange eventuell ytterligare information.
  5. Tryck på Retur.

Tips! Om appen inte redan finns i konversationen eller rummet läggs appen till när du skickar meddelande till den.

Ta bort en app från ett enskilt meddelande i Chat eller Gmail

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på Fler alternativ "" följt av Ta bort intill appen.

Ge feedback och få hjälp med appar i Chat eller Gmail

Skicka ett meddelande till appen för att få hjälp.

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Öppna konversationen eller rummet med appen.
  3. Visa tillgängliga kommandon:
    • Skriv hjälp i en enskild konversation med appen.
    • Skriv @appnamn hjälp i ett rum eller gruppkonversation, där appnamn är appens namn.

Skapa appar

Mer information om att skapa anpassade appar för organisationen finns i Google Chat API-dokumentationen. Kontakta Google Work-administratören för information om organisationens riktlinjer om appgenerering. Vem är min administratör?

Ge appar behörighet att skapa rum och lägga till medlemmar i rum i Google Chat

Du kan tillåta att en app gör följande åt dig:
  • Skapar rum
  • Lägger till medlemmar i rum
Du måste ge appen åtkostbehörighet till ditt Google-konto innan den kan utföra uppgifter åt dig. När en app behöver den här behörigheten begär den åtkomst. Ge behörighet genom att klicka på Tillåt.
Du kan när som helst ta bort den här åtkomstbehörigheten. Läs om att ta bort åtkomst till ditt konto för appar från tredje part.