Komma igång med botar

Botar är särskilda konton som går att chatta med och som ger dig ett sätt att ansluta till tjänster i Chat, såsom att söka efter information, schemalägga möten eller utföra uppgifter.

Google skapar och underhåller vissa botar, till exempel Meet och Google Drive. Andra botar skapas och underhålls av externa leverantörer.

Obs! Botar är kanske inte tillgängliga i organisationen eller så har du kanske bara tillgång till vissa botar.

Hitta botar och lägga till dem i Chat

Du kan hitta botar som är tillgängliga i organisationen och skicka direktmeddelanden till dem eller lägga till dem i rum.

1. Öppna Chat.
  2. I avsnittet Bot klickar du på Lägg till "".
  3. Hitta en bot som du vill lägga till genom att ange botnamnet i sökrutan.
  4. Klicka på botkortet.
  5. Klicka på Meddelande om du vill starta ett direktmeddelande med boten eller klicka på Lägg till i rum , välj rummet och klicka på Lägg till om du vill lägga till boten i en rum.

Botar som du lägger till visas under Botar i Chat.

Hitta botar och lägga till dem i Gmail

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Lägg till ""följt avHitta en bot.
  3. Hitta en bot som du vill lägga till genom att ange botnamnet i sökrutan.
  4. Klicka på botkortet.
  5. Klicka på Meddelande om du vill starta ett direktmeddelande med boten eller klicka på Lägg till i rum , välj rummet och klicka på Lägg till om du vill lägga till boten i en rum.

Botar som du lägger till visas under Botar i Chat.

Lägga till botar i direktmeddelanden i Chat eller Gmail

1. Logga in på Chat eller Gmail
  2. Välj ett befintligt direktmeddelande i avsnittet Chatt.
  3. Högst upp klickar du på namnet på personen eller listan över personer du chattar med.
  4. Klicka på Lägg till botar.
  5. Skriv namnet på boten eller välj bland förslagen och klicka på Lägg till.

Hitta en bot i Chat eller Gmail med @

1. Logga in på Chat eller Gmail
  2. I ett meddelande skriver du @ för att se en lista över tillgängliga botar.
  3. Välj boten.
  4. Ange ditt meddelande och tryck på Retur.

Använda snedstreckskommandon i meddelanden

Du kan kommunicera med botar med snedstreckkommandon i Chat. Snedstreckskommandon visas enbart för dig. Svaren visas för andra i chatten.

1. Öppna Chat.
  2. Ange ett snedstreck /
    En lista över tillgängliga botar visas. Under varje botnamn visas en lista över botens kommandon. Listan begränsas allteftersom du anger fler tecken som matchar tillgängliga kommandon.
  3. Välj ett kommando, ange eventuell ytterligare information och tryck på Retur.
    Obs! Om boten inte finns i direktmeddelandet eller rummet läggs den till när du skickar meddelandet.

Ta bort en bot i Chat eller Gmail

1. Logga in på Chat eller Gmail.
  2. Klicka på Mer ""följt av Ta bort bredvid boten.

Ge feedback i Chat

Du kan skicka ett meddelande till en bot för att få hjälp eller ge feedback.

1. Öppna Chat.
  2. Öppna ett direktmeddelande med boten eller gå till ett rum med boten.
  3. Visa de kommandon som du kan använda med boten:
    • I ett direktmeddelande mellan dig och boten anger du hjälp.
    • I ett rum eller direktmeddelande med andra anger du @botnamn hjälp, där botnamn är botens namn.
  4. Välj ett alternativ om du vill skicka en kommentar om boten till Google:
    • I ett direktmeddelande mellan dig och boten anger du feedback text, där text är din kommentar.
    • I ett rum eller direktmeddelande med andra personer anger du @ botnamn feedback text.

Skapa botar

Mer information om hur du skapar anpassade botar för organisationen finns i Google Chat API-dokumentationen. Kontakta organisationens Google Workspace-administratör om du vill ha hjälp med att skapa botar.