Hangouts Chat heet nu Google Chat. U ziet wellicht tijdelijk beide namen totdat deze wijziging voor iedereen is uitgerold.

Aan de slag met bots in Google Chat

Belangrijk: Als u bots wilt gebruiken in Google Chat, moet u een werk- of schoolaccount gebruiken.

Bots zijn speciale accounts die u een bericht kunt sturen om services in Chat te gebruiken, zoals informatie opzoeken, vergaderingen plannen en taken uitvoeren.

Google maakt en onderhoudt enkele bots, zoals de bots voor Meet en Google Drive. Andere bots worden gemaakt en onderhouden door externe softwareleveranciers.

Bots zoeken en toevoegen in Google Chat of Gmail

Als er een bot beschikbaar is in uw organisatie, kunt u het volgende doen:

• De bot een privéchat sturen.
  • De bot toevoegen aan ruimtes of gesprekken.
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik naast Chat op Een chat starten "" en dan Een bot zoeken.
  3. Zoek een bot of geef de naam van de bot in het zoekvak op.
  4. Klik op de botkaart.
  5. Kies een optie:
    • Een 1:1-bericht starten met een bot: Klik op Bericht.
    • De bot toevoegen aan een ruimte: Klik op Toevoegen aan ruimte. Selecteer de ruimte en klik op Toevoegen.

Tip: Bots die u toevoegt, verschijnen in het gedeelte Chat.

Bots toevoegen aan ruimtes of gesprekken in Google Chat of Gmail

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een gesprek of ruimte.
    • Als het gespreksvenster is uitgevouwen, klikt u bovenaan op het dropdownmenu naast de naam van de ruimte of persoon.
    • Als het gespreksvenster is geminimaliseerd, tikt u op Meer opties "".
  3. Klik op Mensen en bots toevoegen.
  4. Kies een optie:
    • Geef de naam van de bot op.
    • Zoek naar een bot.
  5. Klik op Sturen.

Meer informatie over hoe u mensen en bots toevoegt aan of verwijdert uit een ruimte of groepsgesprek

Slash-opdrachten gebruiken in berichten

Gebruik slash-opdrachten in Google Chat om snel te communiceren met bots. U hoeft de opdrachten niet te onthouden. Typ een slash / en u ziet een lijst met opdrachten.

Alleen u kunt de slash-opdrachten bekijken die u gebruikt. De reacties van de bot zijn zichtbaar in het gesprek.

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een gesprek of ruimte.
  3. Typ een slash / in het reactiegedeelte.
    U ziet een lijst met bots. Onder elke botnaam staat een lijst met beschikbare opdrachten. Naarmate u meer tekens opgeeft, wordt de lijst korter.
  4. Kies een opdracht en geef eventuele aanvullende informatie op.
  5. Druk op Enter.

Tip: Als de bot nog niet in het gesprek of de ruimte staat, wordt de bot toegevoegd als u deze een bericht stuurt.

Een bot verwijderen uit een 1:1-bericht in Chat of Gmail

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik naast de bot op Meer opties "" and then Verwijderen.

Feedback geven en hulp krijgen met bots in Chat of Gmail

U kunt een bericht naar de bot sturen om hulp te krijgen.

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Open het gesprek of de ruimte met de bot.
  3. Zo bekijkt u beschikbare opdrachten:
    • Geef in een 1:1-gesprek met de bot help op.
    • Geef in een ruimte of groepsgesprek @botnaam help op, waarbij botnaam de naam van de bot is.

Bots maken

Ga naar de Google Chat API-documentatie voor informatie over hoe u aangepaste bots maakt voor uw organisatie. Neem contact op met uw Google Workspace-beheerder voor de richtlijnen van uw organisatie voor het maken van bots. Wie is mijn beheerder?