Aan de slag met bots

Bots zijn speciale accounts waarmee u kunt chatten. Via bots kunt u verbinding maken met services in Chat, zoals informatie opzoeken, vergaderingen plannen of taken uitvoeren.

Google maakt en onderhoudt enkele bots, zoals de bots voor Meet en Google Drive. Andere bots worden gemaakt en onderhouden door softwareleveranciers van derden.

Opmerking: Wellicht zijn bots niet beschikbaar in uw organisatie of heeft u alleen toegang tot bepaalde bots.

Bots zoeken en toevoegen in Chat

U kunt bots in uw organisatie vinden en ze een privéchat sturen of ze toevoegen aan chatruimten.

1. Open Chat.
  2. Klik in het gedeelte Bot op Toevoegen "".
  3. Zoek een bot om toe te voegen of voer de naam van de bot in het zoekvak in.
  4. Klik op de botkaart.
  5. Klik op Bericht om een privéchat met de bot te starten. Of klik op Toevoegen aan chatruimte, selecteer de chatruimte en klik op Toevoegen om de bot toe te voegen aan een chatruimte.

Bots die u toevoegt, worden weergegeven onder Bots in Chat.

Bots zoeken en toevoegen in Gmail

1. Open Gmail.
  2. Klik op Toevoegen ""and thenEen bot zoeken.
  3. Zoek een bot om toe te voegen of voer de naam van de bot in het zoekvak in.
  4. Klik op de botkaart.
  5. Klik op Bericht om een privéchat met de bot te starten. Of klik op Toevoegen aan chatruimte, selecteer de chatruimte en klik op Toevoegen om de bot toe te voegen aan een chatruimte.

Bots die u toevoegt, worden weergegeven onder Bots in Chat.

Bots toevoegen aan bestaande privéchats in Chat of Gmail

1. Log in bij Chat of Gmail.
  2. Selecteer in het gedeelte Chat een bestaande privéchat.
  3. Klik bovenaan op de naam van de persoon of op de lijst met mensen met wie u chat.
  4. Klik op Bots toevoegen.
  5. Voer de naam van de bot in of selecteer een bot in de suggesties en klik op Toevoegen.

@ gebruiken om een bot te vinden in Chat of Gmail

1. Log in bij Chat of Gmail.
  2. Voer in een bericht @ in om een lijst met beschikbare bots te bekijken.
  3. Selecteer de bot.
  4. Voer uw bericht in en druk op Enter.

Slash-opdrachten gebruiken in berichten

U kunt slash-opdrachten gebruiken in Chat om met bots te communiceren. Als u een slash-opdracht gebruikt, zijn de opdrachten alleen zichtbaar voor u. Reacties zijn wel zichtbaar voor andere leden van de chat.

1. Open Chat.
  2. Voer een slash / in.
    Er wordt een lijst met beschikbare bots weergegeven. Onder elke botnaam staat een lijst met de opdrachten voor de bot. De lijst wordt korter naarmate u meer tekens invoert die overeenkomen met de beschikbare opdrachten.
  3. Kies een opdracht. Voer eventueel meer informatie in en druk op Enter.
    Opmerking: Als de bot zich nog niet in de privéchat of chatruimte bevindt, wordt deze toegevoegd als u een bericht naar de bot stuurt.

Een bot verwijderen in Chat of Gmail

1. Log in bij Chat of Gmail..
  2. Klik naast de bot op Meer ""and then Verwijderen.

Feedback geven in Chat

U kunt een bericht naar de bot sturen om hulp te krijgen of feedback te geven.

1. Open Chat.
  2. Open een privéchat met de bot of ga naar een chatruimte die de bot bevat.
  3. De opdrachten weergeven die u met de bot kunt gebruiken:
    • Voer in een privéchat met u en de bot het woord help in.
    • Voer in een chatruimte of privéchat met andere mensen @botnaam help in, waarbij botnaam de naam is van de bot.
  4. Kies een optie om een opmerking over de bot naar Google te sturen:
    • Voer in een privéchat met u en de bot feedback tekst in, waarbij tekst uw opmerking is.
    • Voer in een chatruimte of privéchat met andere mensen @ botnaam feedback tekst in.

Bots maken

Ga naar de Google Chat API-documentatie voor informatie over het maken van aangepaste bots voor je organisatie. Neem contact op met je G Suite-beheerder voor de richtlijnen van je organisatie over het maken van bots.