Bottien käytön aloittaminen

Botit ovat erikoistilejä, joiden kanssa voit chatata ja joiden avulla saat Chatissa yhteyden palveluihin, kuten tiedonhakuun, kokousaikataulujen suunnitteluun ja tehtävien tekoon.

Google luo ja ylläpitää joitakin botteja (esim. Meet- ja Google Drive ‑botit). Muut botit ovat kolmannen osapuolen ohjelmistopalveluntarjoajien luomia ja ylläpitämiä.

Huom. Botit eivät välttämättä ole organisaatiosi käytettävissä, tai saatavillasi voi olla vain joitakin botteja.

Bottien etsiminen ja lisääminen Chatissa

Voit etsiä organisaatiossasi saatavilla olevia botteja ja lähettää niille viestin tai lisätä niitä huoneisiin.

1. Avaa Chat.
  2. Klikkaa Botti-osiosta Lisää "".
  3. Etsi lisättävä botti tai kirjoita botin nimi hakukenttään.
  4. Klikkaa botin korttia.
  5. Aloita viesti klikkaamalla Viesti tai lisää botti huoneeseen klikkaamalla Lisää huoneeseen, valitsemalla huone ja klikkaamalla Lisää.

Lisäämäsi botit näkyvät Chatissa Botit-kohdassa.

Bottien etsiminen ja lisääminen Gmailissa

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa Lisää ""ja sittenEtsi botti.
  3. Etsi lisättävä botti tai kirjoita botin nimi hakukenttään.
  4. Klikkaa botin korttia.
  5. Aloita viesti klikkaamalla Viesti tai lisää botti huoneeseen klikkaamalla Lisää huoneeseen, valitsemalla huone ja klikkaamalla Lisää.

Lisäämäsi botit näkyvät Chatissa Botit-kohdassa.

Bottien lisääminen viesteihin Chatissa tai Gmailissa

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Valitse viesti Chat-osiosta.
  3. Klikkaa yläreunasta sen henkilön nimeä tai henkilöluetteloa, jonka kanssa chattaat.
  4. Valitse Lisää botteja.
  5. Kirjoita botin nimi tai valitse se ehdotuksista ja klikkaa Lisää.

Botin etsiminen @-merkin avulla Chatissa tai Gmailissa

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Kirjoita viestiin @, niin näet saatavilla olevat botit.
  3. Valitse botti.
  4. Kirjoita viesti ja paina Enter-näppäintä.

Järjestelmäkomentojen käyttäminen viesteissä

Voit käyttää järjestelmäkomentoja Chatissa, kun haluat viestiä bottien kanssa. Kun käytät järjestelmäkomentoa, komennot näkyvät vain sinulle. Vastaukset näkyvät chatin muille jäsenille.

1. Avaa Chat.
  2. Kirjoita vinoviiva (/).
    Näkyviin tulee luettelo saatavilla olevista boteista. Näet botin nimen alta sen komennot. Luettelo tarkentuu kirjoittaessasi niin, että näet kirjoittamaasi tekstiä vastaavat käytettävissä olevat komennot.
  3. Valitse komento, lisää tarvittaessa muita tietoja ja paina Enter-näppäintä.
    Huom. Jos botti ei ole viestissä tai huoneessa, botti lisätään, kun lähetät sille viestin.

Botin poistaminen Chatissa tai Gmailissa

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi..
  2. Valitse botin vierestä Lisää ""ja sitten Poista.

Ohjeiden pyytäminen botilta Chatissa

Voit lähettää botille viestin ja pyytää apua.

1. Avaa Chat.
  2. Avaa botille suunnattu viesti tai siirry huoneeseen, johon botti on lisätty.
  3. Saat botin kanssa käytettävät komennot näkyviin seuraavasti:
    • Jos kyseessä on sinun ja botin välinen viesti, kirjoita help.
    • Jos kyseessä on huone tai sinun ja muiden ihmisten välinen viesti, kirjoita @botinnimi help, missä botinnimi on kyseisen botin nimi.

Bottien luominen

Jos organisaatiossasi on tarvetta omien bottien luomiselle, tutustu Google Chat APIn ohjeisiin. Pyydä organisaation ohjeet bottien luomiseen Google Workspace ‑järjestelmänvalvojalta.