Bottien käytön aloittaminen

Botit ovat erikoistilejä, joiden kanssa voit chatata ja joiden avulla voit etsiä tietoja, ajoittaa kokouksia, tehdä tehtäviä ja käyttää Chatin muita palveluita.

Google luo ja ylläpitää joitakin botteja, kuten Meet- ja Google Drive ‑botteja. Muut botit ovat kolmannen osapuolen ohjelmistopalveluntarjoajien luomia ja ylläpitämiä.

Huom. Botit eivät välttämättä ole organisaatiosi käytettävissä, tai saatavillasi voi olla vain joitakin botteja.

Bottien etsiminen ja lisääminen Chatissa

Voit etsiä organisaatiossasi saatavilla olevia botteja ja lähettää niille viestin tai lisätä niitä huoneisiin.

1. Avaa Chat.
  2. Klikkaa Botti-osiosta Lisää "".
  3. Etsi lisättävä botti tai kirjoita botin nimi hakukenttään.
  4. Klikkaa botin korttia.
  5. Aloita viesti klikkaamalla Viesti tai lisää botti huoneeseen klikkaamalla Lisää huoneeseen, valitsemalla huone ja klikkaamalla Lisää.

Lisäämäsi botit näkyvät Chatissa Botit-kohdassa.

Bottien etsiminen ja lisääminen Gmailissa

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa Lisää ""ja sittenEtsi botti.
  3. Etsi lisättävä botti tai kirjoita botin nimi hakukenttään.
  4. Klikkaa botin korttia.
  5. Aloita viesti klikkaamalla Viesti tai lisää botti huoneeseen klikkaamalla Lisää huoneeseen, valitsemalla huone ja klikkaamalla Lisää.

Lisäämäsi botit näkyvät Chatissa Botit-kohdassa.

Bottien lisääminen viesteihin Chatissa tai Gmailissa

1. Kirjaudu Chatiin tai Gmailiin.
  2. Valitse viesti Chat-osiosta.
  3. Klikkaa yläreunasta sen henkilön nimeä tai henkilöluetteloa, jonka kanssa chattaat.
  4. Valitse Lisää botteja.
  5. Kirjoita botin nimi tai valitse se ehdotuksista ja klikkaa Lisää.

Botin etsiminen @-merkin avulla Chatissa tai Gmailissa

1. Kirjaudu Chatiin tai Gmailiin.
  2. Kirjoita viestiin @, niin näet saatavilla olevat botit.
  3. Valitse botti.
  4. Kirjoita viesti ja paina Enter-näppäintä.

Vinokoodikomentojen käyttäminen viesteissä

Voit käyttää vinokoodikomentoja Chatissa, kun haluat keskustella bottien avulla. Kun käytät vinokoodikomentoja, komennot näkyvät vain sinulle. Vastaukset näkyvät chatin muille jäsenille.

1. Avaa Chat.
  2. Kirjoita vinoviiva (/).
    Näkyviin tulee luettelo saatavilla olevista boteista. Näet botin nimen alta sen komennot. Luettelo tarkentuu kirjoittaessasi niin, että näet kirjoittamaasi tekstiä vastaavat käytettävissä olevat komennot.
  3. Valitse komento, lisää tarvittaessa muita tietoja ja paina Enter-näppäintä.
    Huom. Jos botti ei ole viestissä tai huoneessa, botti lisätään, kun lähetät sille viestin.

Botin poistaminen Chatissa tai Gmailissa

1. Kirjaudu Chatiin tai Gmailiin..
  2. Valitse botin vierestä Lisää ""ja sitten Poista.

Palautteen antaminen Chatissa

Voit pyytää ohjeita tai antaa palautetta lähettämällä botille viestin.

1. Avaa Chat.
  2. Avaa botille suunnattu viesti tai siirry huoneeseen, johon botti on lisätty.
  3. Saat botin kanssa käytettävät komennot näkyviin seuraavasti:
    • Jos kyseessä on sinun ja botin välinen viesti, kirjoita help.
    • Jos kyseessä on huone tai sinun ja muiden ihmisten välinen viesti, kirjoita @botin_nimi help, missä botin_nimi on kyseisen botin nimi.
  4. Jos haluat lähettää bottia koskevan kommentin Googlelle, toimi näin:
    • Jos kyseessä on sinun ja botin välinen viesti, kirjoita feedback teksti, missä teksti on oma kommenttisi.
    • Jos kyseessä on huone tai sinun ja muiden ihmisten välinen viesti, kirjoita @botin_nimi feedback teksti.

Bottien luominen

Jos organisaatiossasi on tarvetta omien bottien luomiselle, tutustu Google Chat APIn ohjeisiin. Saat organisaatiosi ohjeet bottien luomiseen ottamalla yhteyttä G Suite ‑järjestelmänvalvojaasi.