Aktivera eller inaktivera aviseringar från Google Chat

Aviseringar visas på de enheter du använde senast. Om du inte är aktiv i Chat visas aviseringar på alla enheter som är inloggade på ditt Google-konto.

Du får automatiskt aviseringar när du skapar eller svarar på ett meddelande eller om du @omnämns.

Du kan inaktivera automatiska aviseringar eller anpassa aviseringarna per:

• Enhet
  • Konversation
  • Rum
  • Diskussion

Du kan anpassa aviseringar i produkten som du använder, till exempel Google Chat eller Gmail. Du kan ställa in e-postpåminnelser för meddelanden som du inte har läst på över 12 timmar.

Tips! Om du har flera Google-konton kan du ange olika aviseringsinställningar för varje konto.

Aktivera eller inaktivera aviseringar från Google Chat

Aktivera aviseringar

Aktivera aviseringar i Google Chat

1. Öppna Google Chat på datorn.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Aktivera aviseringar för Google Chat-meddelanden genom att markera rutan intill Tillåt chattmeddelanden under Skrivbordsaviseringar.
Valfritt: Aktivera eller inaktivera e-postaviseringar för olästa meddelanden genom att välja Bara @omnämnanden och direktmeddelanden eller Av under E-postaviseringar.

Kontrollera om aviseringar är aktiverade

1. Öppna Google Chat på datorn.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Visa ett exempel under Skrivbordsaviseringar.
  4. Om ingen exempelavisering visas:

Aktivera aviseringar i Gmail

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på fliken Chat och Meet högst upp.
  4. Klicka på Hantera chattinställningar under Inställningar för chattavisering.
  5. Aktivera aviseringar för Google Chat-meddelanden genom att markera rutan intill Tillåt chattmeddelanden under Skrivbordsaviseringar.

Kontrollera om aviseringar är aktiverade

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på fliken Chat och Meet högst upp.
  4. Klicka på Hantera chattinställningar intill Inställningar för chattaviseringar.
  5. Klicka på Visa ett exempel under Skrivbordsaviseringar.
  6. Om ingen exempelavisering visas:

Inaktivera aviseringar

Inaktivera aviseringar i Google Chat

1. Öppna Google Chat på datorn.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Inaktivera aviseringar för Google Chat-meddelanden genom att avmarkera rutan intill Tillåt chattmeddelanden under Skrivbordsaviseringar.
Tips! Ignorera aviseringar tillfälligt genom att ställa in din status på Stör ej.

Stäng av Google Chat-aviseringar i Gmail

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på fliken Chat och Meet högst upp.
  4. Klicka på Hantera chattinställningar intill Inställningar för chattaviseringar.
  5. Inaktivera aviseringar för Google Chat-meddelanden genom att avmarkera rutan intill Tillåt chattmeddelanden under Skrivbordsaviseringar.
Tips! Ignorera aviseringar tillfälligt genom att ställa in din status på Stör ej.

Anpassa aviseringar från Google Chat

Anpassa aviseringar för ett rum som har grupperats efter ämne eller gruppkonversation
  1. Öppna Google Chat eller Gmail.
  2. Välj konversationsdeltagarens eller rummets namn.
  3. Klicka på nedåtpilen Down arrow icon eller Fler alternativ Mer följt av Aviseringar högst upp bredvid konversationsdeltagare eller rumsnamn.
  4. Välj ett alternativ:
    • Meddela alltid: Få pushmeddelanden och en aviseringsprick för alla nya meddelanden.
    • Meddela mindre: Få pushmeddelanden och en aviseringsprick när du @omnämns; när ett ämne du följer får ett nytt meddelande eller om någon i konversationen använder @alla.
      • För rum grupperade efter ämne: Markera rutan intill Meddela även för det första meddelandet i nya ämnen om du vill få en avisering när någon startar ett nytt ämne.
    • Aviseringar av: Du får inga pushmeddelanden, men @omnämnanden och @alla fortsätter att få en aviseringsprick.

Tips! Även om du inaktiverar aviseringar får du en röd aviseringsprick för @omnämnanden och direktmeddelanden.

Anpassa aviseringar för ett rum med infogade diskussioner

När du har startat en tråd kan du justera hur och när du får aviseringar om nya meddelanden. Läs mer om att anpassa aviseringar i ett rum.

Så här granskar eller ändrar du aviseringsinställningarna för ett rum med infogade trådar:

1. Klicka på nedåtpilen Rullgardinsmeny vid rummets namn.
  2. Välj Aviseringar .
  3. Välj ett alternativ för aviseringar:
    • Alla: Aviseringar om nya meddelanden och svar på trådar som du följer.
      • Tips! Det här är standardinställningen.
    • Följer: Aviseringar om svar och trådar som du följer och @omnämnanden.
    • Inga: Inga aviseringar, endast en prick om du @omnämns.

Tips! När du följer en tråd i ett rum får du en röd prick när det finns aktivitet i tråden. Det går att visa antal olästa meddelanden intill varje tråd i ett rum.

Aktivera eller inaktivera aviseringar för ett direktmeddelande
  1. Öppna Google Chat på datorn.
  2. Klicka på Fler alternativ  Mer följt av Aviseringsinställningar bredvid direktmeddelandet.
  3. Klicka på Inaktivera aviseringar eller Aktivera aviseringar.
  4. Valfritt: Förhindra att konversationen visas i fetstil och flyttas högst upp i konversationslistan genom att markera kryssrutan intill Ignorera konversation.

Anpassa aviseringsljud i Google Chat

1. Öppna Google Chat på datorn.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Välj ljudet som används för aviseringar under Aviseringsljud.

Anpassa aviseringsljud för Google Chat i Gmail

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på fliken Chat och Meet högst upp.
  4. Klicka på Hantera chattinställningar intill Inställningar för chattaviseringar.
  5. Välj ljudet som används för aviseringar under Aviseringsljud.
Anpassa aviseringar när enheten är inaktiv i Gmail
Om du är inaktiv i Gmail eller Google Chat på datorn skickas Google Chat-aviseringar till din mobila enhet istället för datorn. Som standard betraktas du som inaktiv på datorn om du är inaktiv i Gmail eller Google Chat på datorn i över 30 sekunder, även om du fortfarande är aktiv i webbläsaren.
Om du använder webbläsaren Chrome kan du ändra inställningen så att du bara får chattmeddelanden på din mobila enhet när du inte längre är aktiv i Chrome.
Bannern Pausa mobilaviseringar när du är aktiv på den här enheten visas. Klicka på Fortsätt om du vill aktivera aviseringar vid inaktivitet.

Tips! Öppna inställningarna i Chrome om bannern inte visas och aktivera detektering av inaktivitet:

1. Öppna chrome://settings/content/idleDetection.
  2. Markera rutan intill Webbplatser kan begära tillstånd att få veta om du använder enheten aktivt.
  3. Inkludera mail.google.com eller chat.google.com på listan med webbplatser för att tillåta att de känner till när du använder enheten aktivt.
    • Lägg till webbplatserna du tillåter genom att klicka på Lägg till.

Där aviseringar visas

När mobilappen Chat är öppen visas aviseringar där. Aviseringar visas inte:

När Chat-appen är öppen visas meddelandet Du får Chat-aviseringar här. Läs mer om den fristående Chat-appen.

Viktigt! Din profilbild kan visas i aviseringarna om inkommande chattmeddelanden från dig om mottagaren använder en iPhone eller iPad. Läs mer om hur du ändrar profilbild.

Relaterade resurser

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.