Slå Google Chat-varsler på eller av

Varsler vises på enhetene du brukte sist. Hvis du ikke er aktiv i Chat, vises varsler på alle enheter der du er logget på Google-kontoen din.

Du blir varslet automatisk når du oppretter eller svarer på meldinger, eller hvis du blir @nevnt.

Du kan slå av automatiske varsler eller tilpasse varslene etter

• enhet
  • samtale
  • rom
  • tråd

Du kan tilpasse varsler i produktet du bruker, for eksempel Google Chat eller Gmail. Du kan konfigurere e-postpåminnelser for meldinger du ikke har lest på over tolv timer.

Tips: Hvis du har flere Google-kontoer, kan du angi forskjellige varslingsinnstillinger for hver konto.

Slå Google Chat-varsler på eller av

Slå på varsler

Slå på varsler i Google Chat

1. Gå til Google Chat på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger  øverst til høyre.
  3. For å slå på varsler for Google Chat-meldinger, merk av i boksen ved siden av «Tillat chatvarsler».
Tips: For å slå på eller av e-postvarsler for uleste meldinger, velg Bare @nevnt og i direktemeldinger eller Av.

Sjekk om varsler er på

1. Gå til Google Chat på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Vis et eksempel under «Skrivebordsvarslinger».
  4. Hvis du ikke ser noe varseleksempel:

Slå på varsler i Gmail

1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Chat og Meet-fanen øverst.
  4. Under «Varslingsinnstillinger for Chat» klikker du på Administrer chatinnstillinger.
  5. For å slå på varsler for Google Chat-meldinger merker du av for «Tillat chatvarsler».

Sjekk om varsler er på

1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger  og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Chat og Meet-fanen øverst.
  4. Ved siden av «Varslingsinnstillinger for Chat» klikker du på Administrer chatinnstillinger.
  5. Klikk på Vis et eksempel under «Skrivebordsvarslinger».
  6. Hvis du ikke ser noe varseleksempel:

Slå av varsler

Slå av varsler i Google Chat

1. Gå til Google Chat på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  3. For å slå av varsler for Google Chat-meldinger, gå til «Skrivebordsvarslinger» og fjern avmerkingen for «Tillat chatvarsler».
Tips: For å ignorere varsler midlertidig setter du statusen til «Ikke forstyrr».

Slå av Google Chat-varsler i Gmail

1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger  og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Chat og Meet-fanen øverst.
  4. Ved siden av «Varslingsinnstillinger for Chat» klikker du på Administrer chatinnstillinger.
  5. For å slå av varsler for Google Chat-meldinger, gå til «Skrivebordsvarslinger» og fjern avmerkingen for «Tillat chatvarsler».
Tips: For å ignorere varsler midlertidig setter du statusen til «Ikke forstyrr».

Tilpass Google Chat-varsler

Tilpass varsler i rom som er gruppert etter emne eller gruppesamtale
  1. Gå til Google Chat eller Gmail.
  2. Velg samtaledeltakerne eller romnavnet du vil endre innstillinger for.
  3. Øverst, ved siden av samtaledeltakerne eller romnavnet, klikker du på nedoverpilen Down arrow icon eller Flere alternativer Mer og så Varsler.
  4. Velg et alternativ:
    • Varsle alltid: Få pushvarslinger og en varselsprikk for alle nye meldinger.
    • Varsle sjeldnere: Få pushvarslinger og en varselsprikk når du blir @nevnt, når det kommer en ny melding i et emne du følger, eller når noen i samtalen bruker «@alle».
      • For rom som er gruppert etter emne: For å bli varslet når noen starter et nytt emne, merk av for «Varsle også om den første meldingen i nye emner».
    • Varsler er av: Du mottar ingen pushvarslinger, men @nevnt og @alle får fortsatt en varselsprikk.

Tips: Selv om du slår av varsler, får du fortsatt en rød varselprikk for @nevninger og direktemeldinger.

Tilpass varsler for rom med tråder

Når du har startet en tråd, kan du justere når og hvordan du blir varslet om nye meldinger. Finn ut hvordan du tilpasser varsler i rom.

Slik gjennomgår eller endrer du varslingsinnstillingene for rom med interne tråder:

1. Ved siden av navnet på rommet klikker du på nedoverpilen Rullegardinpil.
  2. Velg varsler .
  3. Velg en varselinnstilling:
    • Alle: Varsler om nye meldinger og svar i tråder du følger.
      • Tips: Dette er standardinnstillingen.
    • Følger: Varsler om svar i tråder du følger, og @nevninger.
    • Ingen: Ingen varsler, bare en prikk hvis du blir @nevnt.

Tips: Når du følger en tråd i et rom, blir du varslet med en rød prikk når det er aktivitet i tråden. Du kan se antallet uleste e-poster ved siden av hver tråd i et rom.

Slå varsler av eller på for en direktemelding
  1. Åpne Google Chat på datamaskinen.
  2. Ved siden av direktemeldingen klikker du på Flere alternativer Mer og så Varslingsinnstillinger.
  3. Klikk på Slå av varsler eller Slå på varsler.
  4. Valgfritt: For å hindre at samtalen får fet skrift og flyttes til toppen av samtalelisten, kan du merke av i boksen ved siden av «Ignorer samtalen».

Tilpass varsellyder i Google Chat

1. Gå til Google Chat på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  3. Under «Varsellyder» velger du lyden som skal brukes for varsler.

Tilpass varsellyder for Google Chat i Gmail

1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger  og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Chat og Meet-fanen øverst.
  4. Ved siden av «Varslingsinnstillinger for Chat» klikker du på Administrer chatinnstillinger.
  5. Under «Varsellyder» velger du lyden som skal brukes for varsler.
Tilpass varsler ved inaktivitet i Gmail
Hvis du er inaktiv i Gmail eller Google Chat på datamaskinen, sendes Google Chat-varsler til mobilenheten din i stedet for datamaskinen. Som standard anses du som inaktiv på datamaskinen hvis du er inaktiv i Gmail eller Google Chat på datamaskinen i mer enn 30 sekunder. Dette gjelder selv om du fortsatt er aktiv i nettleseren.
Hvis du bruker en Chrome-nettleser, kan du endre denne innstillingen slik at du bare får chatvarsler på mobilenheten din når du ikke lenger er aktiv i Chrome.
Banneret «Sett mobilvarsler på pause mens du bruker denne enheten» vises. Klikk på Fortsett for å slå på varsler ved inaktivitet.

Tips: Hvis banneret ikke vises, går du til Chrome-innstillingene og slår på registrering av inaktivitet:

1. Gå til chrome://settings/content/idleDetection.
  2. Merk av for «Nettsteder kan be om å få vite når du bruker enheten aktivt».
  3. Under «Tilpasset atferd» legger du til mail.google.com eller chat.google.com i listen over nettsteder som skal kunne se når du bruker enheten aktivt.
    • For å legge til nettstedene du vil tillate, klikk på Legg til.

Hvor vises varsler?

Når Google Chat-mobilappen er åpen, vises varsler der. Varsler vises ikke

• på nettet på chat.google.com
  • i datamaskinprogrammet for Chat
  • i Chat i Gmail

Når Chat-appen er åpen, vises meldingen «Nå får du Chat-varsler her». Finn ut mer om den frittstående Chat-appen.

Viktig: Profilbildet ditt kan vises i varsler om innkommende chatmeldinger fra deg hvis mottakeren bruker iPhone eller iPad. Finn ut mer om hvordan du bytter profilbilde.

Relaterte ressurser

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.