Google Chatin ilmoitusasetukset

Ilmoitukset näkyvät viimeksi käyttämilläsi laitteilla. Jos et ole aktiivisena Chatissa, ilmoitukset näkyvät kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut Google-tilillesi.

Saat automaattisesti ilmoituksia, kun luot viestin, vastaat viestiin tai sinut @mainitaan.

Voit laittaa automaattiset ilmoitukset pois päältä tai muokata ilmoituksia seuraavien perusteiden mukaan:

• Laite
  • Keskustelu
  • Tila
  • Viestiketju

Voit muokata ilmoituksia käyttämässäsi tuotteessa, kuten Google Chatissa tai Gmailissa. Voit ottaa käyttöön sähköpostimuistutukset viesteistä, jotka ovat lukematta yli 12 tunnin kuluttua.

Vinkki: Jos sinulla on useita Google-tilejä, voit valita kullekin tilille eri ilmoitusasetukset.

Google Chatin ilmoitusten laittaminen päälle tai pois päältä

Ilmoitusten laittaminen päälle

Ilmoitusten laittaminen päälle Google Chatissa

1. Avaa Google Chat tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  3. Jos haluat laittaa Google Chat ‑viestien ilmoitukset päälle, valitse Työpöytäilmoitukset-kohdassa oleva Salli chat-ilmoitukset ‑ruutu.
Vinkki: Jos haluat vaihtaa lukemattomia viestejä koskevat sähköposti-ilmoitukset päälle tai pois päältä, valitse Sähköposti-ilmoitukset-osiosta Vain @maininnat ja viestit tai Poissa käytöstä.

Näin tarkistat, ovatko ilmoitukset päällä

1. Avaa Google Chat tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset
  3. Klikkaa Työpöytäilmoitukset-kohdasta Näytä esimerkki.
  4. Jos esimerkki-ilmoitusta ei näy:

Ilmoitusten laittaminen päälle Gmailissa

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa yläreunasta Chat & Meet ‐välilehteä.
  4. Valitse Chatin ilmoitusasetukset ‑kohdasta Chat-asetukset.
  5. Laita Google Chat ‑viestien ilmoitukset päälle valitsemalla Työpöytäilmoitukset-kohdan Salli chat-ilmoitukset ‑ruutu.

Näin tarkistat, ovatko ilmoitukset päällä

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa yläreunasta Chat & Meet ‐välilehteä.
  4. Valitse Chatin ilmoitusasetukset ‐kohdasta Chat-asetukset.
  5. Klikkaa Työpöytäilmoitukset-kohdasta Näytä esimerkki.
  6. Jos esimerkki-ilmoitusta ei näy:

Ilmoitusten ottaminen pois päältä

Ilmoitusten laittaminen pois päältä Google Chatissa

1. Avaa Google Chat tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  3. Jos haluat laittaa Google Chat ‑viestien ilmoitukset pois päältä, poista valinta Työpöytäilmoitukset-kohdan Salli chat-ilmoitukset ‑ruudusta.
Vinkki: Jos haluat ohittaa ilmoitukset tilapäisesti, valitse tilaksi Älä häiritse.

Google Chat ‑ilmoitusten laittaminen pois päältä Gmailissa

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa yläreunasta Chat & Meet ‐välilehteä.
  4. Valitse Chatin ilmoitusasetukset ‐kohdasta Chat-asetukset.
  5. Laita Google Chat ‑viestien ilmoitukset pois päältä poistamalla valinta Työpöytäilmoitukset-kohdan Salli chat-ilmoitukset ‑ruudusta.
Vinkki: Jos haluat ohittaa ilmoitukset tilapäisesti, valitse tilaksi Älä häiritse.

Google Chat ‑ilmoitusten muokkaaminen

Aiheen mukaan ryhmitellyn tilan tai ryhmäkeskustelun ilmoitusten muokkaaminen
  1. Siirry Google Chatiin tai Gmailiin.
  2. Valitse keskustelun osallistujat tai tilan nimi.
  3. Klikkaa yläreunasta keskustelun osallistujien tai tilan nimen vieressä olevaa alanuolta Down arrow icon tai valitse Lisäasetukset Lisää ja sitten Ilmoitukset.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Ilmoita aina: Näet ilmoituksen ja pistemerkin aina, kun uusia viestejä on tullut.
    • Ilmoita vähemmän: Näet ilmoituksen ja pistemerkin, kun sinut @mainitaan, seuraamaasi aiheeseen tulee uusi viesti tai joku käyttää @kaikki-mainintaa keskustelussa.
      • Tilat, jotka on ryhmitelty aiheiden mukaan: Jos haluat saada ilmoituksen, kun joku aloittaa uuden aiheen, valitse Ilmoita myös uusien aiheiden ensimmäisistä viesteistä ‐valintaruutu.
    • Ilmoitukset pois päältä: Et saa ilmoituksia, mutta @maininnoista ja @kaikki-maininnasta ilmoitetaan edelleen pistemerkillä.

Vinkki: Vaikka otat ilmoitukset pois päältä, @maininnoista ja viesteistä ilmoitetaan silti punaisella pistemerkillä.

Viestiketjuja käyttävän tilan ilmoitusten muokkaaminen

Kun olet aloittanut viestiketjun, voit valita, miten ja milloin saat ilmoituksia uusista viesteistä. Lue lisää tilan ilmoitusten muokkaamisesta.

Viestiketjuja sisältävän tilan ilmoitusasetusten tarkistaminen ja muuttaminen:

1. Klikkaa tilan nimen vieressä olevaa alanuolta Avausnuoli.
  2. Valitse Ilmoitukset .
  3. Valitse haluamasi ilmoitusvaihtoehto:
    • Kaikki: Ilmoitukset uusista viesteistä ja seuraamiisi viestiketjuihin lähetetyistä vastauksista.
      • Vinkki: Tämä on oletusasetus.
    • Seuratut: Ilmoitukset vastauksista, seuraamistasi viestiketjuista ja @maininnoista.
    • Ei mitään: Ei ilmoituksia, ainoastaan pistemerkki, jos sinut @mainitaan.

Vinkki: Kun seuraat tilan viestiketjua, näet punaisen pisteen aina, kun kyseisessä ketjussa on toimintaa. Lukematta olevien viestien määrä näkyy tilan kunkin viestiketjun vieressä.

Viesti-ilmoitusten laittaminen päälle tai pois päältä
  1. Avaa Google Chat tietokoneella.
  2. Klikkaa viestin vierestä Lisäasetukset  Lisää ja sitten Ilmoitusasetukset.
  3. Klikkaa Poista ilmoitukset käytöstä tai Ota ilmoitukset käyttöön.
  4. Valinnainen: Jos haluat, että keskustelua ei lihavoida ja siirretä listan alkuun, valitse valintaruutu kohdan "Mykistä keskustelu" vierestä.

Google Chatin ilmoitusäänien muokkaaminen

1. Avaa Google Chat tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  3. Valitse Ilmoitusäänet-kohdasta, mitä ääntä ilmoituksissa käytetään.

Google Chatin ilmoitusäänien muokkaaminen Gmailissa

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa yläreunasta Chat & Meet ‐välilehteä.
  4. Valitse Chatin ilmoitusasetukset ‐kohdasta Chat-asetukset.
  5. Valitse Ilmoitusäänet-kohdasta, mitä ääntä ilmoituksissa käytetään.
Gmailin epäaktiivisen tilan aikana lähetettävien ilmoitusten muokkaaminen
Jos olet epäaktiivinen Gmailin tai Google Chatin tietokoneversiossa, Google Chatin ilmoitukset lähetetään mobiililaitteelle tietokoneen sijaan. Oletusarvoisesti sinut määritellään epäaktiiviseksi, jos et ole käyttänyt Gmailia tai Google Chatia tietokoneella yli 30 sekuntiin, vaikka käyttäisit selainta edelleen aktiivisesti.
Jos käytät Chrome-selainta, voit muuttaa tätä asetusta niin, että saat chat-ilmoitukset mobiililaitteellesi vain, kun et ole enää aktiivisena Chromessa.
Näkyviin tulee "Keskeytä mobiili-ilmoitukset siksi aikaa, kun käytät tätä laitetta" ‐banneri. Voit laittaa epäaktiivisen tilan ilmoitukset päälle, kun klikkaat Jatka.

Vinkki: Jos et näe banneria, laita epäaktiivisuuden havaitseminen päälle Chromen asetuksista:

1. Siirry osoitteeseen chrome://settings/content/idleDetection.
  2. Valitse Sivustot saavat pyytää luvan tietää, milloin käytät laitetta aktiivisesti ‐valintaruutu.
  3. Lisää Muokattu käytäntö ‑kohtaan mail.google.com tai chat.google.com niiden sivustojen luetteloon, joiden sallit tietävän, kun käytät laitettasi aktiivisesti.
    • Lisää haluamasi sivustot valitsemalla Lisää.

Missä ilmoitukset näkyvät?

Kun Google Chat ‑mobiilisovellus on avoinna, ilmoitukset näkyvät siinä. Ilmoituksia ei näytetä

• verkko-osoitteessa chat.google.com
  • Chat-työpöytäsovelluksessa
  • Gmailin chatissa.

Kun Chat-sovellus on avoinna, näet viestin "Saat nyt chat-ilmoituksia tänne". Lue lisää Chat-erillissovelluksesta.

Tärkeää: Profiilikuvasi saattaa näkyä lähettämiesi uusien chat-viestien ilmoituksissa, jos vastaanottaja käyttää iPhonea tai iPadia. Lue lisää profiilikuvan vaihtamisesta.

Lisätietoa

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.