Slå Google Chat-notifikationer til eller fra

Notifikationer vises på de enheder, du senest har brugt. Hvis du ikke er aktiv i Chat, vises der notifikationer på alle de enheder, hvor du er logget ind med din Google-konto.

Du får automatisk notifikationer, når du opretter eller svarer på en besked, eller hvis du @omtales.

Du kan slå automatiske notifikationer fra eller tilpasse dine notifikationer efter:

• Enhed
  • Samtale
  • Mellemrum
  • Tråd

Du kan tilpasse notifikationer i det produkt, du bruger, f.eks. Google Chat eller Gmail. Du kan konfigurere mailpåmindelser for beskeder, du ikke har læst efter mere end 12 timer.

Tip! Hvis du har flere Google-konti, kan du angive forskellige indstillinger for notifikationer for hver konto.

Slå Google Chat-notifikationer til eller fra.

Aktivér notifikationer

Aktivér notifikationer i Google Chat

1. Gå til Google Chat på din computer.
  2. Klik på Indstillinger øverst til højre.
  3. Hvis du vil aktivere notifikationer for Google Chat-beskeder, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Tillad chatnotifikationer" under "Skrivebordsnotifikationer".
Tip! Hvis du vil aktivere eller deaktivere mailnotifikationer for ulæste beskeder, skal du under "Mailnotifikationer" vælge Kun @omtaler og direkte beskeder eller Fra.

Tjek, om notifikationer er aktiveret

1. Gå til Google Chat på din computer.
  2. Klik på Indstillinger øverst til højre.
  3. Klik på Vis et eksempel under "Skrivebordsnotifikationer".
  4. Hvis der ikke vises et eksempel på en notifikation:

Aktivér notifikationer i Gmail

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Øverst på siden skal du klikke på fanen Chat og Meet.
  4. Gå til "Indstillinger for chatnotifikationer", og klik på Administrer chatindstillinger.
  5. Hvis du vil aktivere notifikationer for Google Chat-beskeder, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Tillad chatnotifikationer" under "Skrivebordsnotifikationer".

Tjek, om notifikationer er aktiveret

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Øverst på siden skal du klikke på fanen Chat og Meet.
  4. Klik på Administrer chatindstillinger ud for "Indstillinger for chatnotifikationer".
  5. Klik på Vis et eksempel under "Skrivebordsnotifikationer".
  6. Hvis der ikke vises et eksempel på en notifikation:

Deaktiver notifikationer

Deaktiver notifikationer i Google Chat

1. Gå til Google Chat på din computer.
  2. Klik på Indstillinger øverst til højre.
  3. Hvis du vil deaktivere notifikationer for Google Chat-beskeder, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Tillad chatnotifikationer" under "Skrivebordsnotifikationer".
Tip! Hvis du vil ignorere notifikationer midlertidigt, skal du angive din status til "Forstyr ikke".

Deaktiver Google Chat-notifikationer i Gmail

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Øverst på siden skal du klikke på fanen Chat og Meet.
  4. Klik på Administrer chatindstillinger ud for "Indstillinger for chatnotifikationer".
  5. Hvis du vil deaktivere notifikationer for Google Chat-beskeder, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Tillad chatnotifikationer" under "Skrivebordsnotifikationer".
Tip! Hvis du vil ignorere notifikationer midlertidigt, skal du angive din status til "Forstyr ikke".

Tilpas Google Chat-notifikationer

Tilpas notifikationer for et rum, som er grupperet efter emne eller gruppesamtale
  1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Vælg samtalens deltagere eller navnet på rummet.
  3. Øverst ud for samtalens deltagere eller rummets navn skal du klikke på pil ned Down arrow icon eller Flere valgmuligheder Mereog derefter Notifikationer.
  4. Vælg en af mulighederne:
    • Giv altid besked: Få push-notifikationer, og se en notifikationsprik ved alle nye beskeder.
    • Færre notifikationer: Få push-notifikationer, og se en notifikationsprik, når du @omtales, og når et emne, som du følger, får en ny besked, eller når en person i samtalen bruger "@alle"
      • For rum, der er grupperet efter emne: Hvis du vil modtage en notifikation, når nogen starter et nyt emne, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Giv også besked om den første besked i nye emner".
    • Notifikationer fra: Du modtager ikke push-notifikationer, men der angives fortsat en notifikationsprik ved @omtaler og @alle.

Tip! Selvom du deaktiverer notifikationer, får du stadig en rød notifikationsprik for @omtaler og direkte beskeder.

Tilpas notifikationer for et rum med indlejrede tråde

Når du har startet en tråd, kan du justere, hvordan og hvornår du får en notifikation om nye beskeder. Få flere oplysninger om, hvordan du tilpasser notifikationer i et rum.

Sådan gennemgår eller ændrer du indstillinger for notifikationer for et rum med indlejrede tråde:

1. Klik på menupilen Menupil ud for navnet på rummet.
  2. Vælg notifikationer .
  3. Vælg en af mulighederne for notifikationer:
    • Alle: Notifikationer om nye beskeder og svar i tråde, du følger.
      • Tip! Dette er standardindstillingen.
    • Følger: Notifikationer om svar og tråde, som du følger, og @omtaler.
    • Ingen: Ingen notifikationer – bare en prik, hvis du bliver @omtalt.

Tip! Når du følger en tråd i et rum, får du besked med en rød prik, når der er aktivitet i tråden. Du kan se antallet af ulæste beskeder ud for hver tråd i et rum.

Aktivér eller deaktiver notifikationer for en direkte besked
  1. Åbn Google Chat på din computer.
  2. Ud for den direkte besked skal du klikke på Flere valgmuligheder Mere og derefter Indstillinger for notifikationer.
  3. Klik på Slå notifikationer fra eller Slå notifikationer til.
  4. Valgfrit: Hvis du vil undgå, at samtalen markeres med fed skrift og flyttes til toppen af samtalelisten, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Ignorer samtalen".

Tilpas notifikationslyde i Google Chat

1. Gå til Google Chat på din computer.
  2. Klik på Indstillinger øverst til højre.
  3. Vælg den lyd, der skal bruges til notifikationer, under "Notifikationslyde".

Tilpas lyde for Google Chat-notifikationer i Gmail

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Øverst på siden skal du klikke på fanen Chat og Meet.
  4. Klik på Administrer chatindstillinger ud for "Indstillinger for chatnotifikationer".
  5. Vælg den lyd, der skal bruges til notifikationer, under "Notifikationslyde".
Tilpas notifikationer, når du er inaktiv i Gmail
Hvis du er inaktiv i Gmail eller Google Chat på din computer, sendes Google Chat-notifikationer til din mobilenhed i stedet for din computer. Som standard anses du for at være inaktiv på din computer, hvis du er inaktiv i Gmail eller Google Chat på din computer i mere end 30 sekunder – også selvom du stadig er aktiv i din webbrowser.
Hvis du bruger en Chrome-browser, kan du ændre denne indstilling, så du kun modtager chatnotifikationer på din mobilenhed, når du ikke længere er aktiv i Chrome.
Et banner med teksten "Sæt mobilnotifikationer på pause, mens du bruger denne enhed" vises. Klik på Fortsæt for at aktivere notifikationer ved inaktivitet.

Tip! Hvis banneret ikke vises, skal du gå til dine Chrome-indstillinger og aktivere registrering af inaktivitet:

1. Gå til chrome://settings/content/idleDetection.
  2. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Websites kan anmode om at få at vide, hvornår du aktivt bruger din enhed".
  3. Under "Tilpasset adfærd" skal du medtage mail.google.com eller chat.google.com på listen over websites, som har tilladelse til at se, hvornår du aktivt bruger din enhed.
    • Klik på Tilføj for at tilføje de websites, du vil tillade.

Hvor vises notifikationer?

Når Google Chat-mobilappen er åben, vises der notifikationer i appen. Notifikationer vises ikke:

Mens Chat-appen er åben, vises beskeden "Du modtager nu Chat-notifikationer her". Få flere oplysninger om den selvstændige Chat-app.

Vigtigt! Dit profilbillede vises muligvis i notifikationerne ved indgående chatbeskeder, som du sender, hvis modtageren bruger en iPhone eller iPad. Få flere oplysninger om, hvordan du ændrer dit profilbillede.

Relaterede ressourcer

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.