Release-opmerkingen

Nieuwste updates en functies voor de Partner Sales Console

Sommige functies en wijzigingen worden gedurende enkele dagen vrijgegeven. Als de nieuwste updates nog niet in de Partner Sales Console staan, worden deze binnenkort toegevoegd.

Tip: Als u de release-opmerkingen wilt weergeven vanuit de Partner Sales Console, klikt u op Help and thenUpdates rechtsboven in de console.

4 maart 2024

Consolidatie van de partnerconsole

Als u 2 of meer Partner Sales Consoles heeft voor Google Workspace-klanten die meerdere valuta's gebruiken, kunt u de consoles nu samenvoegen tot 1 console. Zo kunt u klantaccounts toewijzen aan één valuta en alle klanten beheren via één Partner Sales Console.

Ga voor meer informatie naar Partner Sales Consoles samenvoegen.

20 februari 2024

Abonnementen met privéaanbiedingen van ISV's beheren en privéaanbiedingen maken

In de Partner Sales Console beheert u abonnementen voor privéaanbiedingen van onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) van Google Cloud Marketplace-apps. Bij een abonnement met een privéaanbieding biedt een ISV een korting aan partners die hun producten wederverkopen. Daarna kunt u een privéaanbieding maken voor uw klant om korting te geven op de producten van de ISV.

Ga naar Abonnementen met privéaanbiedingen en privéaanbiedingen beheren voor meer informatie.

Aanvullende bronnen

Cloud Marketplace-producten wederverkopen via ISV's

31 juli 2023

Als je bepaalde SKU's niet kunt kopen in de Partner Sales Console of de Partner Sales Tool, of als je geen toegang meer hebt tot het Partner Performance Dashboard, kan dit zijn omdat je door de wijzigingen in het partnerprogramma je machtiging moet uitbreiden naar een bepaald product en/of betrokkenheidsmodel.

Als u een nieuwe machtiging wilt aanvragen, gaat u naar de pagina 'Mijn status'.

Meer bronnen

Toestemming vragen voor QRG

Een machtigingsverzoek afronden (video)

Verkopen via een distributeur

14 maart 2023

Alle openbare SKU-groepen gebruiken voor prijsaanpassingen

U kunt nu alle openbare SKU-groepen en 8 specifieke marktplaats-SKU-groepen in configuraties voor prijsaanpassingen gebruiken om de kosten voor klanten te verhogen of te verlagen. U kunt de lijst met SKU's in deze SKU-groepen bekijken en downloaden in de Partner Sales Console. Check Configuraties voor prijsaanpassingen maken en beheren voor meer informatie over configuraties voor prijsaanpassingen.

Voordat u begint

• Overschrijfregels worden van boven naar beneden gevolgd.
  • SKU's kunnen bij meerdere SKU-groepen horen.
  • Overlappende configuraties voor dezelfde SKU in SKU-groepen met een lagere positie worden genegeerd.

Regels voor prijsaanpassingen beheren

1. Open de Partner Sales Console en log in.
  2. Klik links op Facturering.
  3. Klik op Facturering en prijsaanpassingen voor klanten.
  4. Klik op Meer and thenPrijsaanpassingen beheren.

Check Voorbeelden van configuraties voor prijsaanpassingen voor voorbeelden.

SKU-groepen bekijken

1. Open de Partner Sales Console en log in.
  2. Klik links op Facturering.
  3. Klik op Facturering en prijsaanpassingen voor klanten.
  4. Klik op SKU-groepen bekijken.
  5. Klik naast de SKU-groep die u wilt bekijken op Downloaden .

8 februari 2023

Verbeterd inzicht in kortingen en prijsaanpassingen

We hebben het voor resellers met de Beheerdersrol makkelijker gemaakt om partnerkortingen, klantkortingen en prijsaanpassingen te checken die zijn toegepast op Google Cloud-factureringsaccounts van klanten.

Partnerkortingen checken en regels voor prijsaanpassingen beheren

1. Open de Partner Sales Console en log in.
  2. Klik links op Facturering.
  3. Klik op Facturering en prijsaanpassingen voor klanten.
  4. Klik onder de kop Partnerkorting op de link Details tonen voor de korting die u wilt checken.
    Eventuele aangepaste kortingen worden ook getoond.
  5. (Optioneel) Als u informatie over de partnerkorting wilt checken, klikt u op Meer and thenDetails van partnerkorting checken.
  6. (Optioneel) Als u regels voor prijsaanpassingen wilt beheren die u wilt toepassen op een specifiek factureringsaccount van een klant, klikt u op Meer and thenPrijsaanpassingen beheren.

Gegevens exporteren

Klik op het tabblad Facturering exporteren om Google Cloud-gebruiksgegevens te exporteren naar BigQuery. Check Channel Services-gegeven naar BigQuery exporteren voor meer informatie.

2 februari 2023

Resellers kunnen nu meerdere valuta's gebruiken

U kunt nu Google Workspace-producten met factureringsaccounts in meerdere valuta's kopen via één Partner Sales Console. U hoeft niet meer in te loggen bij een Partner Sales Console voor elke valuta die u nodig heeft. Met deze functie kunt u het beheer van Google Workspace-klanten vereenvoudigen en waardevolle zakelijke inzichten en rapportages verzamelen.

Als u aan de slag wilt gaan, kunt u een nieuw Google Workspace-factureringsaccount aanvragen via de pagina Facturering in uw Partner Sales Console. Zie Een nieuw Google Workspace-factureringsaccount aanvragen voor meer informatie.

In de komende maanden voegen we API-support toe voor Google Workspace-transacties in meerdere valuta's. Tegen het einde van 2023 kunnen partners bestaande consoles voor één valuta samenvoegen tot een uniforme console voor meerdere valuta's.

9 december 2022

Verbeterde workflows voor resellers

We hebben de workflows vernieuwd voor de volgende taken:

• Google Workspace-versies upgraden of downgraden. Partner Sales Console maakt het nu makkelijker om versies te vergelijken.
  • Betalingsplannen wijzigen.
  • Klanten overzetten naar uw account.
  • Voorstelprocessen zijn nu geüpdatet zodat ze overeenkomen met het nieuwe aankoopproces op Partner Sales Console.

Deze verbeterde workflows hebben de volgende voordelen:

• Vernieuwde productkaarten bevatten relevantere productbeschrijvingen.
  • De nieuwe workflows zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.
  • Toekomstige releases van Partner Sales Console kunnen Google-producten ondersteunen die momenteel niet beschikbaar zijn voor resellers.

De nieuwe processen zijn momenteel optioneel. Klik rechtsboven op Nu proberen om de nieuwe versie te proberen.

Opmerking: Deze nieuwe workflows vervangen in januari 2023 de bestaande bestelprocessen voor alle Google-resellers.

22 augustus 2022

Nieuw aankoopproces voor resellers

Deze functie wordt in de komende weken uitgerold en is begin september beschikbaar in uw Partner Sales Console.

Partner Sales Console heeft een nieuw aankoopproces voor Google Workspace- en Google Cloud Platform-abonnementen. Dit nieuwe proces maakt het makkelijker om Google-services te bestellen voor uw klanten.

Momenteel is dit nieuwe aankoopproces optioneel. Het vervangt in januari 2022 de bestaande bestelprocedure voor alle Google-resellers.

Aan de slag met het nieuwe bestelproces

Als deze functie is uitgerold voor uw organisatie, ziet u een banner bovenaan uw Partner Sales Console. Klik rechtsboven op Nu proberen .

De optie 'Nu proberen' is gemarkeerd in de Partner Sales Console.

Bestel services voor uw klanten

Met het nieuwe bestelproces start u een bestelling op dezelfde manier als in het oude bestelproces.

1. Klik op de naam van de klant om de accountpagina te openen.
  2. Klik bij Abonnementen op Nieuwe service.

3. Selecteer een beschikbare SKU.

4. Kies een factureringsaccount
    Selecteer een factureringsaccount

5. Selecteer een betalingsplan en bekijk de bestelgegevens.

6. Klik op Bestelling bevestigen als u klaar bent om in te dienen.

Teruggaan naar het bestaande bestelproces

Als u het nieuwe bestelproces niet meer wilt gebruiken, klikt u rechtsboven op Terug naar oude aankoopomgeving.

Belangrijk: Vul de enquête in als u zich afmeldt. Laat ons weten hoe we het bestelproces voor u kunnen verbeteren.

10 augustus 2020

Meer inzicht in facturen en kortingen

Deze functie wordt in de komende weken uitgerold en is binnenkort beschikbaar in uw Partner Sales Console.

We hebben het makkelijker gemaakt voor resellers met de beheerdersrol om partnerkortingen te zien die zijn toegepast op elk bovenliggend factureringsaccount voor Google Cloud en andere producten. (Opmerking: Google Workspace wordt momenteel niet ondersteund.)

1. Open de Partner Sales Console en klik links op Facturering. Op het tabblad Factureringsaccounts ziet u de partnerkortingen.
  2. Klik op Details bekijken voor meer informatie over uw kortingen.

Kortingen worden gemarkeerd op de factureringspagina van de Partner Sales Console.