Överföra en kunds prenumerationer till ditt återförsäljarkonto

Den överförda prenumerationen, till exempel Google Workspace eller Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace, behandlas som en ny prenumeration och du (återförsäljaren) faktureras för varje prenumeration.

Krav vid en kundöverföring

• Kunden kan välja vilka prenumerationer som ska överföras till din återförsäljarhantering, men det finns begränsningar. En kund kan välja att behålla Google Voice- eller Chrome-prenumerationer hos Google och överföra andra prenumerationer till dig. Kunden kan till exempel inte överföra enbart vissa av sina Google Workspace-prenumerationer eller enbart sina licenser för Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace till dig, men kunden kan välja att inte överföra sin Google Voice- eller Chrome Enterprise Upgrade-prenumeration till dig.

• Du kan återförsälja samtliga överförda tjänster för en kund.

• Du kan inte överföra kunder som har Google Workspace for Nonprofits eller G Suite – äldre kostnadsfri utgåva. De kan uppgradera till en avgiftsbelagd utgåva av Google Workspace och sedan överföra sitt konto till återförsäljaradministrationen.

Fakturering och betalningsplaner

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Kunder som har G Suite Business eller G Suite Basic

Vid överföringstillfället upp- eller nedgraderas G Suite Business- och G Suite Basic-prenumerationer till Google Workspace-prenumerationer.

• G Suite Basic- och G Suite Business-prenumerationer får ha maximalt 300 licenser för att kunna gå över till en prenumeration på Google Workspace Business.
  • Prenumerationer på G Suite Basic eller G Suite Business kan inte flyttas över till Enterprise Essentials, Essentials eller Frontline.
  Byt till dessa utgåvor

Aktuell utgåva

Business
Starter
Business
Standard
Business
Plus
Enterprise
Standard
Enterprise
Plus
G Suite Basic Uppgradera * Uppgradera * Uppgradera * Uppgradera Uppgradera
G Suite Business Nedgradera * Uppgradera * Uppgradera * Uppgradera Uppgradera

* Business-prenumerationer har en maxgräns på 300 licenser.

Information om 30 dagars testalternativ för överförda kunder

Om en prenumeration befinner sig i en 30-dagars provperiod kan du överföra prenumerationen till en ny 30-dagars kostnadsfri provperiod eller en ny prenumeration.

Om kunden har slutfört en 30-dagars provperiod kan hen bara gå över till en ny, återförsäljarhanterad prenumeration.

Den nya prenumerationen måste ha ett antal licenser som är fler än eller lika med den tidigare prenumerationen. Om kundens nuvarande prenumeration exempelvis gäller 200 licenser, kan du inte minska det till 150 licenser under överflyttningen.

Undantag: För prenumerationer med årsavgift som befinner sig inom 30 dagar från slutet av perioden kan du minska antalet licenser.

Faktureringsplaner för överförda kunder

När du överför en kund till kontot väljer du faktureringsplaner för kundens prenumerationer.

Prenumerationer som för närvarande har flexibel avgift

• Starta en ny flexibel avgift eller årsavgift (årsbetalning eller månadsbetalningar) för prenumerationen.
  • Alternativet för årsavgift är inte tillgängligt för vissa tilläggsprodukter, till exempel Arkiv.

För prenumerationer som för närvarande har årsavgift

• Starta en ny årsavgift (årsbetalning eller månadsbetalningar) för prenumerationen.
  • Flexibel avgift är enbart tillgänglig om kunden är inom 30 dagar från förnyelsedatumet.
Krav på användarlicens

Kundens nya prenumeration måste ha lika många eller fler licenser än antalet licenser i kundens tidigare prenumeration. Om kundens nuvarande prenumeration exempelvis gäller 200 licenser, kan du inte minska det till 150 licenser under överflyttningen.

Undantag: För prenumerationer med årsavgift som befinner sig inom 30 dagar från slutet av perioden kan du minska antalet licenser.

Uppsägningsavgifter för kunder med årsavgift

Prenumerationer med årsavgift som betalas per år

• När kunden fördes över gavs ingen återbetalning för den förbetalda tjänstperioden.
  • Du bör flytta över kunder som redan har årsprenumeration (årsbetalning) när deras prenumeration närmar sig sitt slut och ska förnyas.

Prenumerationer med årsavgift som betalas per månad

• Kunden debiteras inte för slutavgiften.
  • Kunden debiteras direkt till överföringsdatumet. Slutavgiften beräknas proportionellt.

Överföra en kunds prenumerationer till ditt återförsäljarkonto

Obs! Om kunden har flera Google Workspace- eller G Suite-utgåvor måste kunden kontakta sin Google-säljare eller support för Google Workspace för att utföra överföringen.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

1. Hitta ditt offentliga återförsäljar-id (konto-id)

Ditt konto-id används som offentligt återförsäljar-id för att skapa överföringstoken. Du använder en överföringstoken för att koppla kontot till kunden.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på Inställningar . Under Kontouppgifter hittar du ditt konto-id.
2. Skapa överföringstoken

Kunden genererar överföringstoken

1. Ge kunden ditt offentliga återförsäljar-id (konto-id).
  2. Dela anvisningarna, Överför dina prenumerationer till en återförsäljare med kunden och hjälp kunden att skapa överföringstoken.

Du genererar överföringstoken

Om kunden ger avancerad administratörsåtkomst till administratörskonsolen kan du skapa överföringstoken själv.

1. Logga in på kundens konto och välj sedan Hämta överföringstoken.
  2. Ange ditt offentliga återförsäljar-id och klicka på Bekräfta återförsäljar-id.

Dialogrutan Ange återförsäljarens offentliga id visas

3. Klicka på Skapa överföringstoken.
  4. Kunden är nu redo för överföring till ditt konto. Obs! Du behöver inte kopiera överföringstoken.

Obs! Överföringstoken upphör att gälla efter 30 dagar.

3. Överför kunden och gör en beställning

Viktigt! I stegen nedan behöver du inte ange kundens överföringstoken. Om det finns en giltig token överförs kunden till ditt konto. Du kan dock inte behandla överföringstoken om kunden inte har en aktiv Google Workspace-prenumeration.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. På sidan Kunder klickar du på Skapa kund.
  3. Välj Överför kund. För de flesta kunder väljer du Överför med domän och anger kundens domännamn.

För Essentials-kunder med ett e-postverifierat konto väljer du Överför med Cloud Identity-id. Du kan dela stegen för att hitta ditt Cloud Identity-id med kunden.

4. Ange kundens domän eller Cloud Identity-id och klicka sedan på Överför.
  5. I rutan Lyckad import klickar du på Överför tjänster.
  6. Om kunden har en äldre G Suite SKU klickar du på Välj ersättnings-SKU och följer anvisningarna för att flytta kunden till Google Workspace.
  7. För varje prenumeration väljer du Google Workspace-faktureringskontot för återförsäljare.

Obs! Det här alternativet visas bara om du har konfigurerat flera faktureringskonton i Partner Sales Console.

• Alla beställningar för en kund måste använda samma valuta, men du kan använda olika faktureringskonton med samma valuta.
    • Alla Google Workspace-prenumerationer måste använda samma faktureringskonto.
  8. Välj en tillgänglig betalningsplan för varje prenumeration och klicka sedan på Fortsätt.
  9. Ändra värdena för licens och licenstak efter behov för varje prenumeration.
  10. (Valfritt) Ange ett inköpsordernummer.
  11. Klicka på Slutför överföringen när du är redo att skicka in ändringarna.
  12. (Valfritt) Du kan behöva godkänna produktscheman eller avtal för kunden.

Felsöka problem med överföring

Om ett felmeddelande visas när du överför en kunds prenumeration kan du fråga kunden om hen har gjort ändringar i den (exempelvis sagt upp en prenumeration) efter att överföringstoken skapades. Om så är fallet ber du kunden att generera en ny token genom att upprepa stegen i Överföra en prenumeration till en återförsäljare.