De abonnementen van een klant overzetten naar uw reselleraccount

Het overgezette abonnement, zoals Google Workspace of aanvullende opslag bij Google Workspace, wordt gezien als een nieuw abonnement. De kosten voor elk abonnement worden bij u (als reseller) in rekening gebracht.

Vereisten voor klantoverdrachten

• Klanten kunnen selecteren welke abonnementen ze willen overzetten naar uw resellerbeheer, maar er zijn beperkingen. Klanten kunnen ervoor kiezen Google Voice- of Chrome-abonnementen bij Google te houden en andere abonnementen naar u over te zetten. Klanten kunnen bijvoorbeeld niet maar een deel van de Google Workspace-abonnementen of alleen de licenties voor aanvullende opslag bij Google Workspace naar u overzetten. Ze kunnen er wel voor kiezen hun Google Voice- of Chrome Enterprise Upgrade-abonnement niet over te zetten naar u.

• U kunt alle overgezette services van de klant doorverkopen.

• U kunt geen klanten overzetten die Google Workspace for Nonprofits of de Oude gratis versie van G Suite gebruiken. Deze klanten kunnen upgraden naar een betaalde versie van Google Workspace en hun account daarna overzetten naar uw resellerbeheer.

Facturerings- en serviceabonnementen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Klanten met G Suite Business of G Suite Basic

Op het moment van de overdracht worden G Suite Business- en G Suite Basic-abonnementen geüpgraded of gedowngraded naar een Google Workspace-abonnement.

• G Suite Basic- en G Suite Business-abonnementen mogen niet meer dan 300 licenties bevatten om over te stappen naar een Google Workspace Business-abonnement.
  • Overstappen naar Enterprise Essentials, Essentials of Frontline is niet mogelijk voor G Suite Basic of G Suite Business.
  Overstappen naar deze versies

Huidige versie

Business
Starter
Business
Standard
Business
Plus
Enterprise
Standard
Enterprise
Plus
G Suite Basic Upgraden * Upgraden * Upgraden * Upgraden Upgraden
G Suite Business Downgraden * Upgraden * Upgraden * Upgraden Upgraden

* Business-abonnementen kunnen maximaal 300 licenties bevatten.

Opties voor kosteloze proefperioden van 30 dagen voor overgezette klanten

Als een abonnement zich in een proefperiode van 30 dagen bevindt, kunt u het overzetten naar een nieuwe kosteloze proefperiode van 30 dagen of naar een nieuw abonnement.

Als de klant al een proefperiode van 30 dagen heeft gehad, kan deze alleen worden overgezet naar een nieuw, resellerbeheerd abonnement.

Het nieuwe abonnement moet hetzelfde aantal of meer licenties bevatten dan het oude abonnement. Als het huidige contract bijvoorbeeld 200 gebruikerslicenties bevat, kunt u tijdens de overdracht het contract niet verminderen tot 150 gebruikerslicenties.

Uitzonderingen: Voor abonnementen die momenteel het jaarmodel gebruiken en die zich binnen 30 dagen van het einde van de contractperiode bevinden, kunt u het aantal licenties verminderen.

Betalingsplannen voor overgezette klanten

Als u een klant overzet naar uw account, kiest u het betalingsplan voor de abonnementen.

Abonnementen die momenteel het flexibele model gebruiken

• Start een abonnement met een nieuw flexibel model of een nieuw jaarmodel (jaarlijkse of maandelijkse betalingen).
  • Het jaarmodel is niet beschikbaar voor sommige add-onproducten, zoals Vault.

Abonnementen die momenteel het jaarmodel gebruiken

• Start een abonnement met een nieuw jaarmodel (jaarlijkse of maandelijkse betalingen).
  • Het flexibele model is alleen beschikbaar binnen 30 dagen voor de verlengingsdatum van de klant.
Vereisten voor gebruikerslicenties

Het aantal licenties in het nieuwe abonnement van de klant moet even groot of groter zijn dan het aantal licenties in het oude abonnement. Als het huidige contract bijvoorbeeld 200 gebruikerslicenties bevat, kunt u tijdens de overdracht het contract niet verminderen tot 150 gebruikerslicenties.

Uitzonderingen: Voor abonnementen die momenteel het jaarmodel gebruiken en die zich binnen 30 dagen van het einde van de contractperiode bevinden, kunt u het aantal licenties verminderen.

Opzegkosten voor klanten met het jaarmodel

Abonnementen met het jaarmodel met jaarlijkse betalingen

• Klanten die worden overgezet, krijgen geen terugbetaling voor de vooraf betaalde serviceperiode.
  • We raden u aan klanten met het jaarmodel (jaarlijkse betalingen) over te zetten aan het einde van hun servicejaar, tijdens de verlenging.

Abonnementen met het jaarmodel met maandelijkse betalingen

• De klant hoeft geen opzegkosten te betalen.
  • De kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht bij de klant tot aan de datum van de overdracht. De uiteindelijke kosten worden pro rata berekend.

De abonnementen van een klant overzetten naar uw reselleraccount

Opmerking: Als klanten meerdere versies van Google Workspace of G Suite hebben, moeten ze contact opnemen met hun Google-salesmedewerker of de Google Workspace-support om de overdracht uit te voeren.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

1. Uw openbare reseller-ID (account-ID) zoeken

Uw account-ID wordt gebruikt als de openbare reseller-ID om de overdrachtstoken te genereren. U gebruikt een overdrachtstoken om de klant te koppelen aan uw account.

1. Log in bij de Partner Sales Console.
  2. Klik op Instellingen. Uw account-ID staat onder Accountgegevens.
2. De overdrachtstoken genereren

De klant genereert de overdrachtstoken

1. Geef uw openbare reseller-ID (account-ID) aan de klant.
  2. Deel de instructies, zet de abonnementen over naar een reseller met de klant en help de klant de overdrachtstoken te genereren.

U maakt de overdrachtstoken

Als de klant u hoofdbeheerderstoegang heeft gegeven tot de Beheerdersconsole, kunt u de overdrachtstoken maken.

1. Log in op het account van de klant en ga naar Overdrachtstoken ophalen.
  2. Vul uw openbare reseller-ID in en klik op Reseller-ID bevestigen.

U ziet het dialoogvenster Openbare reseller-ID invoeren.

3. Klik op Overdrachtstoken genereren.
  4. De klant kan nu overstappen naar uw account. Opmerking: U hoeft de overdrachtstoken niet te kopiëren.

Opmerking: Overdrachtstokens verlopen na 30 dagen.

3. De klant overzetten en een bestelling plaatsen

Belangrijk: In de onderstaande stappen hoeft u de overdrachtstoken van de klant niet op te geven. Als er een geldige token is, wordt de klant overgezet naar uw account. U kunt de overdrachtstoken niet verwerken als de klant geen actief Google Workspace-abonnement heeft.

1. Log in bij de Partner Sales Console.
  2. Klik op de pagina Klanten op Klant maken.
  3. Selecteer Klant overzetten. Bij de meeste klanten selecteert u Overzetten met domein en vult u de domeinnaam van de klant in.

Voor Essentials-klanten met een e-mailgeverifieerd account: Selecteer Overzetten met Cloud Identity-ID. U kunt de stappen om de Cloud Identity-ID op te zoeken delen met de klant.

4. Vul het domein of de Cloud Identity-ID van de klant in en klik op Overzetten.
  5. Klik in het vak Import geslaagd op Services overzetten.
  6. Als de klant een oude G Suite-SKU heeft, klikt u op Vervangende SKU selecteren en volgt u de prompts om de klant over te zetten naar Google Workspace.
  7. Selecteer voor elk abonnement het factureringsaccount voor resellers van Google Workspace.

Opmerking: U ziet deze optie alleen als u meerdere factureringsaccounts heeft ingesteld in de Partner Sales Console.

• U moet voor alle bestellingen van een klant dezelfde valuta gebruiken, maar u kunt verschillende factureringsaccounts met dezelfde valuta gebruiken.
    • U moet voor alle Google Workspace-abonnementen hetzelfde factureringsaccount gebruiken.
  8. Selecteer een beschikbaar betalingsplan voor elk abonnement en klik op Doorgaan.
  9. Wijzig indien nodig de licentie- en licentielimietwaarden voor elk abonnement.
  10. (Optioneel) Geef een inkoopordernummer op.
  11. Klik op Overdracht voltooien wanneer u klaar bent om de wijzigingen te verzenden.
  12. (Optioneel) U moet wellicht de productschema's of -overeenkomsten accepteren voor de klant.

Overdrachtsproblemen oplossen

Als u een foutmelding krijgt wanneer u de abonnementen van een klant overzet, vraagt u de klant of deze wijzigingen heeft aangebracht in de abonnementen (bijvoorbeeld om een abonnement op te zeggen) nadat de overdrachtstoken is gemaakt. Vraag de klant in dat geval om een nieuw token te genereren door de stappen in Een abonnement overzetten naar een reseller te herhalen.