Slå samman Partner Sales Consoles

Om du har två eller fler Partner Sales Consoles för Google Workspace-kunder som spänner över flera valutor kan du slå samman konsolerna till en. Om du gör det kan du mappa kundkonton till en enda valuta och hantera alla kunder med en Partner Sales Console.

Huvudkonsolen är den som du migrerar kunder till. Konsolerna som ursprungligen innehåller kunderna är källkonsolerna. Du slutför följande steg på både huvudkonsolen och källkonsolen.

Välj huvudkonsol

Granska en lista över dina konsoler och bestäm vilken konsol som ska vara din huvudsakliga. När du väljer kan du fundera över vilken domän du föredrar och vilken konsol (om du har någon):

• som hanterar Google Cloud-kunder och Google Voice-prenumerationer med prenumerationsplaner – migrering av dessa kunder stöds inte. Därför kan du välja en konsol som hanterar Google Cloud- och Voice-prenumerationer som huvudkonsol.
  • som har flest kunder – migrering av kunder skapar mer omkostnader så att du kan välja en konsol som redan har flest kunder.
  • är konfigurerad med faktureringskonton i flera valutor – om du migrerar till en konsol som redan innehåller en del av valutainställningen har du färre steg att slutföra.

Om du är administratör för:

• Huvudkonsolen – fortsätt till nästa avsnitt.
  • Källkonsolen eller konsolerna – fortsätt till Steg för källkonsolen.

Steg för huvudkonsolen

Steg 1: Lägg till och bjud in källkonsoler

Du måste vara avancerad administratör på huvudkonsolen för att slutföra dessa steg.

I huvudkonsolen för Partner Sales Console:

1. Klicka på Slå samman konsolerföljt avLägg till konsol.
  2. För Konto-id anger du konto-id:t (Återförsäljarens offentliga id) för källkonsolen.

Mer information finns i Hitta ditt offentliga återförsäljar-id (konto-id).

3. Klicka på Spara och bjud in.

Källkonsolen läggs till i listan över konsoler och statusen visas som Skickad, väntar på godkännande av inbjudan.

4. (Valfritt) Om du vill lägga till en annan källkonsol upprepar du föregående steg.
  5. (Valfritt) Om du vill återkalla inbjudan klickar du på Avbryt inbjudanföljt avStäng anslutning.

Du slutför nästa steg i källkonsolen. Mer information finns i Steg för källkonsol (längre ned på den här sidan).

Steg 2: Slutför kundmigreringen

Om du vill slutföra de här stegen måste du ha behörigheten Lägg till kunder

I huvudkonsolen för Partner Sales Console:

1. Klicka på Slå samman konsoler följt avHantera kundmigrering.
  2. Markera rutorna bredvid de kunder du vill migrera och klicka på Migrera markerade. För en enskild kund klickar du på Slutför migrering bredvid namnet.
  3. Välj ett faktureringskonto för kunden för varje prenumeration.
  4. Klicka på Välj och fortsätt.

Statusen ändras till Migrering pågår.

När migreringen är klar tas kunden bort från listan. Du hittar kunden på sidan Kund. Mer information finns i Söka efter och visa kunder.

Steg för källkonsolen

Du slutför nästa steg på källkonsolen eller konsolerna. Godkänn först inbjudan från huvudkonsolen och starta sedan migreringen av dina kunder.

Steg 1: Granska och acceptera inbjudan

Du måste vara avancerad administratör i källkonsolen för att slutföra dessa steg.

I källkonsolen eller källkonsolerna för Partner Sales Console:

1. Klicka på Slå samman konsoler .
  2. I listan över konsoler klickar du på Granska anslutningsinbjudan bredvid konsolen du vill granska.
  3. Granska inbjudan och klicka på Godkänn anslutningsinbjudan. Statusen ändras till Inbjudan har godkänts, konsolerna är anslutna.

Viktigt! När du har accepterat inbjudan finns det en väntetid på sju dagar innan du kan migrera kunder till huvudkonsolen.

Om du vill ta bort anslutningen klickar du på Stäng anslutningföljt avStäng anslutning.

Steg 2: Kontrollera om kunderna är redo att migrera

Om du vill slutföra de här stegen måste du ha behörigheten Lägg till kunder

När du har accepterat inbjudan måste du vänta sju dagar innan du kan starta migreringen av källkunder till huvudkonsolen.

I källkonsolen för Partner Sales Console:

1. Klicka på Slå samman konsoler följt avHantera kundmigrering.
  2. Bekräfta att kunden du vill migrera finns under Redo att migreras. Fortsätt sedan till Steg 3: Starta kundens migrering till huvudkonsolen.
  3. Om kunden inte finns på listan klickar du på Inte redo för migrering och kontrollerar deras status.
  4. Klicka på Visa detaljer om du vill veta mer.

Steg 3: Starta kundernas migrering till huvudkonsolen

Du måste ha behörigheten Överför kunder för att slutföra de här stegen.

I källkonsolen för Partner Sales Console:

1. Klicka på Slå samman konsoler följt avHantera kundmigrering.
  2. Markera rutorna bredvid de kunder du vill migrera och klicka på Starta migrering för utvalda. För en enskild kund klickar du på Starta migrering bredvid kundens namn.
  3. Klicka på Starta migrering.
  4. (Valfritt) Om du vill återkalla migreringen klickar du på Avbryt migreringföljt avBekräfta att du vill avbryta.

Statusen ändras till Klar att migreras.

Du slutför nästa steg i huvudkonsolen. Mer information finns i Steg 2: Slutför kundmigreringen.

Vanliga frågor

Utöka alla  |  Komprimera alla

Allmänt

Kan jag behålla två eller fler konsoler efter migreringen?

Ja, men vi rekommenderar att ni slår samman till en enda sammanslagen konsol för att öka effektiviteten.

Kan jag ändra valutan som används för att betala för en prenumeration under en migrering?

Nej. Du kan inte ändra åtagande eller betalningsvaluta för en Google Workspace-prenumeration under en migrering.

Fakturering

Vad händer om faktureringskontot ändras efter en migrering?

När du migrerar en kund från en källkonsol till huvudkonsolen ändras faktureringskontot. Detta beror på vilken betalningsplan kunden använder för Google Workspace-prenumerationen.

Flexibel avgift eller årsprenumeration med månadsbetalning (efterskottsbetalning)

• Källkonsolen debiteras ett proportionellt belopp för den del av den senaste betalningsmånaden före kundmigreringen.
  • Huvudkonsolen debiteras ett proportionellt belopp för den del av den senaste betalningsmånaden efter kundmigreringen.

Exempel

Du migrerar en kund med en Google Workspace-prenumeration till huvudkonsolen den 15 oktober. Faktureringskontot debiteras:

• Källkonsol – den proportionella kostnaden för prenumerationen från 1 oktober till 14 oktober
  • Huvudkonsol – den proportionellt beräknade kostnaden för prenumerationen från den 15 oktober till den 31 oktober och sedan den återstående delen av prenumerationen på månadsbasis (efterskottsbetalning)

Årsprenumerationer med årsavgift (förskottsbetalning)

• Källkonsolen krediteras ett proportionellt belopp för den del av åtagandet som återstår vid kundmigreringen.
  • Samma proportionellt beräknade belopp debiteras huvudkonsolen.

Exempel

Du migrerar en kund med en Google Workspace-prenumeration till huvudkonsolen den 15 oktober. Källkonsolen har betalat i förskott för hela året. Din faktura för oktober visar:

• Källkonsol – betalat tillbaka den proportionellt beräknade kostnaden för prenumerationen från den 15 oktober till slutet av prenumerationsperioden.
  • Huvudkonsolen – debiteras samma proportionerliga kostnad för prenumerationen från den 15 oktober till slutet av prenumerationsperioden
Hur skapar jag ett nytt faktureringskonto i huvudkonsolen?

Klicka på Partnerfaktureringföljt avNytt Google Workspace-faktureringskonto. Du kan även fylla i det här formuläret.

Migreras faktureringskonton?

Faktureringskonton migreras inte från källkonsolen när du migrerar kunder. Efter en migrering får du separata fakturor för faktureringskonton i käll- och huvudkonsolerna.

Anslut konsoler

Varför kan jag inte migrera kunder när administratören godkänner inbjudan?

När konsolerna har anslutits måste du vänta sju dagar innan du kan migrera kunder till huvudkonsolen. Fördröjningen gör att du kan stänga anslutningen om den skapades av misstag.

Hur ändrar jag konsolen som jag är ansluten till?

Du kan bara ansluta en källkonsol till en huvudkonsol i taget. Om du vill ansluta till en annan huvudkonsol avslutar du anslutningen till den befintliga huvudkonsolen. Sedan kan du få en inbjudan att ansluta från en annan huvudkonsol.

Huvudkonsoler kan anslutas till flera källkonsoler. Om du vill ta bort en källkonsol avslutar du anslutningen. Om du vill lägga till en ny källkonsol skickar du en ny inbjudan om konsolanslutning.

Migrera kunder

Hur återställer jag en kundmigrering?

Viktigt! När det är klart kan du inte använda Partner Sales Console för att återställa kundmigrationer.

Om du behöver ångra en migrering begär du support via kundvårdsportalen.

Hur säkerställer jag att rättssubjektet som är kopplat till en kund inte ändras?

Säkerställ att den juridiska personen inte ändras genom att välja det faktureringskonto som har samma juridiska person som det som för närvarande är kopplat till Google Workspace-prenumerationen i källkonsolen.

Om migreringsprocessen ändrar kundens juridiska person får du ett meddelande i konsolen innan du fortsätter.

Varför är inte kunden redo för migrering när det inte finns några blockeringsproblem?

Migreringsstatusen uppdateras regelbundet. Det kan ta upp till 12 timmar innan en kunds migreringsstatus ändras till statusen Klar att migreras.

Hur lång tid tar en kundmigrering?

En kundmigrering tar vanligen några minuter. I sällsynta fall kan det ta längre tid.

Vad händer med offlineprenumerationer som är kopplade till en migrerad kund?

När du migrerar en kund flyttas alla deras online- och offlineprenumerationer till huvudkonsolen.

Om du beställer ytterligare offlineprenumerationer för kunden använder du huvudkonsolen.

Vad händer med en migrerad kunds beställningshistorik?

Kundens beställningshistorik kopieras inte från källkonsolen till huvudkonsolen. Tidigare beställningshistorik förblir synlig i källkonsolen och nya ändringar av prenumerationer visas i huvudkonsolen.