Partner Sales Consoles samenvoegen

Als u 2 of meer Partner Sales Consoles heeft voor Google Workspace-klanten die meerdere valuta's gebruiken, kunt u de consoles samenvoegen tot 1 console. Zo kunt u klantaccounts toewijzen aan 1 valuta en alle klanten beheren via 1 Partner Sales Console.

De hoofdconsole is de console waarnaar u klanten migreert. De consoles die de klanten oorspronkelijk bevatten, zijn de bronconsoles. Voer de volgende stappen uit in zowel de hoofd- als de bronconsole.

Uw hoofdconsole kiezen

Bekijk een lijst met uw consoles en bepaal welke console uw primaire console wordt. Houd bij uw keuze rekening met uw voorkeursdomein en welke console (indien van toepassing):

• Werkt met Google Cloud-klanten en Google Voice-abonnementen met een contractplan. Migratie van deze klanten worden niet ondersteund. U kunt dus een console kiezen die Google Cloud- en Voice-abonnementen als hoofdconsole gebruikt.
  • Heeft de meeste klanten: Als u klanten migreert, leidt dit tot meer overhead. U kunt dus een console kiezen die de meeste klanten heeft.
  • Is ingesteld met factureringsaccounts in meerdere valuta's: Als u migreert naar een console waarin een deel van de valuta's al is ingesteld, hoeft u minder stappen te doorlopen.

Doe het volgende als u beheerder bent van:

Stappen voor de hoofdconsole

Stap 1: bronconsoles toevoegen en uitnodigen

U moet hoofdbeheerder zijn in de hoofdconsole om deze stappen te kunnen uitvoeren.

Doe het volgende in de hoofd-Partner Sales Console:

1. Klik op Consoles samenvoegenand thenConsole toevoegen.
  2. Voer bij Account-ID de account-ID (openbare reseller-ID) van de bronconsole in.

Ga naar Uw openbare reseller-ID (account-ID) zoeken voor meer informatie.

3. Klik op Opslaan en uitnodigen.

De bronconsole wordt toegevoegd aan de lijst met consoles. De status wordt ingesteld op Gestuurd, uitnodiging in behandeling.

4. (Optioneel) Herhaal de vorige stappen om nog een bronconsole toe te voegen.
  5. (Optioneel) Als u de uitnodiging wilt intrekken, klikt u op Uitnodiging annulerenand thenKoppeling sluiten.

U voert de volgende stappen uit in de bronconsole. Zie Stappen voor de bronconsole (verderop op deze pagina) voor meer informatie.

Stap 2: klantmigratie afronden

U moet het recht Klanten toevoegen hebben om deze stappen te kunnen uitvoeren.

Doe het volgende in de hoofd-Partner Sales Console:

1. Klik op Consoles samenvoegenand thenKlantmigratie beheren.
  2. Vink de vakjes aan naast de klanten die u wilt migreren en klik op Selectie migreren. Klik voor 1 klant op Migratie voltooien naast de naam van de klant.
  3. Selecteer voor elk abonnement een factureringsaccount voor de klant.
  4. Klik op Selecteren en doorgaan.

De status verandert in Migratie in uitvoering.

Als de migratie is afgerond, wordt de klant verwijderd uit de lijst. U vindt de klant op de pagina Klant. Zie Klanten zoeken en bekijken voor meer informatie.

Stappen voor de bronconsole

U voert de volgende stappen uit in de bronconsole of -consoles. U accepteert eerst de uitnodiging vanuit de hoofdconsole en start vervolgens de migratie van uw klanten.

Stap 1: de uitnodiging controleren en accepteren

U moet hoofdbeheerder zijn in de bronconsole om deze stappen te kunnen uitvoeren.

In de bron Partner Sales Console of Consoles:

1. Klik op Consoles samenvoegen.
  2. Klik in de lijst met consoles naast de console die u wilt bekijken op Koppelingsuitnodiging controleren.
  3. Controleer de uitnodiging en klik op Koppelingsuitnodiging accepteren. De status verandert in Uitnodiging geaccepteerd, consoles gekoppeld.

Belangrijk: Nadat u de uitnodiging heeft geaccepteerd, is er een wachttijd van 7 dagen voordat u klanten kunt migreren naar de hoofdconsole.

Als u de koppeling wilt verwijderen, klikt u op Koppeling sluitenand thenKoppeling sluiten.

Stap 2: controleren of klanten klaar zijn om te migreren

U moet het recht Klanten toevoegen hebben om deze stappen te kunnen uitvoeren.

Nadat u de uitnodiging heeft geaccepteerd, moet u 7 dagen wachten voordat u de migratie van bronklanten naar de hoofdconsole kunt starten.

In de bron-Partner Sales Console:

1. Klik op Consoles samenvoegenand thenKlantmigratie beheren.
  2. Controleer of de klant die u wilt migreren onder Klaar voor migratie staat. Ga daarna door naar Stap 3: de klantmigratie naar de hoofdconsole starten.
  3. Klik op Niet klaar voor migratie en controleer de status als de klant er niet bij staat.
  4. Klik op Details bekijken voor meer informatie.

Stap 3: de klantmigratie naar de hoofdconsole starten

U moet het recht Klanten overzetten hebben om deze stappen te kunnen uitvoeren.

In de bron-Partner Sales Console:

1. Klik op Consoles samenvoegenand thenKlantmigratie beheren.
  2. Vink de vakjes aan naast de klanten die u wilt migreren en klik op Migratie starten voor geselecteerde consoles. Als u 1 klant heeft, klikt u naast de naam op Migratie starten.
  3. Klik op Migratie starten.
  4. (Optioneel) Klik op Migratie annulerenand thenAnnuleren bevestigen als u de migratie wilt intrekken.

De status verandert in Klaar voor migratie.

U voert de volgende stappen uit in de hoofdconsole. Ga naar Stap 2: klantmigratie afronden voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Algemeen

Kan ik na de migratie 2 of meer consoles houden?

Ja, maar we raden je aan om 1 uniforme console te gebruiken voor meer efficiëntie.

Kan ik de valuta wijzigen waarin ik voor een abonnement betaalt tijdens een migratie?

Nee. U kunt de contract- of betalingsvaluta van een Google Workspace-abonnement niet wijzigen tijdens een migratie.

Facturering

Wat is de impact als het factureringsaccount wordt gewijzigd na een migratie?

Als u een klant migreert van een bronconsole naar de hoofdconsole, wordt het factureringsaccount gewijzigd. De gevolgen zijn afhankelijk van het betalingsplan dat de klant gebruikt voor het Google Workspace-abonnement.

Flexibel model of jaarmodel met maandelijkse (achteraf betaalde) betaling

• Bij de bronconsole wordt een bedrag naar rato in rekening gebracht voor het gedeelte van de laatste betalingsmaand vóór de klantmigratie.
  • In de hoofdconsole wordt een bedrag naar rato in rekening gebracht voor het gedeelte van de laatste betalingsmaand na de klantmigratie.

Voorbeeld

Op 15 oktober migreert u een klant met een Google Workspace-abonnement naar de hoofdconsole. De kosten worden in rekening gebracht bij het factureringsaccount:

• Bronconsole: de kosten naar rato van het abonnement van 1 tot 14 oktober.
  • Hoofdconsole: de kosten naar rato van het abonnement tussen 15 en 31 oktober en daarna het resterende deel van het abonnement maandelijks (achteraf betaald).

Jaarmodel met jaarlijkse betaling (vooraf betaald)

• Bij de bronconsole wordt een bedrag naar rato gecrediteerd voor het resterende deel van de toewijzing op het moment van de klantmigratie.
  • Bij de hoofdconsole wordt hetzelfde bedrag naar rato in rekening gebracht.

Voorbeeld

Op 15 oktober migreert u een klant met een Google Workspace-abonnement naar de hoofdconsole. De bronconsole is vooruitbetaald voor het hele jaarcontract. Op uw factuur voor oktober staat het volgende:

• Bronconsole: de pro rato berekende kosten van het abonnement tussen 15 oktober en het einde van de abonnementsperiode gecrediteerd (terugbetaald)
  • Hoofdconsole: tussen 15 oktober en het einde van de abonnementsperiode dezelfde kosten naar rato in rekening gebracht voor het abonnement
Hoe maak ik een nieuw factureringsaccount in de hoofdconsole?

Klik op Partnerfactureringand thenNieuw Google Workspace-factureringsaccount. U kunt ook dit formulier invullen.

Worden factureringsaccounts gemigreerd?

Factureringsaccounts worden niet gemigreerd vanuit de bronconsole als u klanten migreert. Na de migratie krijgt u afzonderlijke facturen voor factureringsaccounts in de bron- en hoofdconsole.

Consoles koppelen

Waarom kan ik geen klanten migreren als de beheerder de uitnodiging accepteert?

Nadat de consoles zijn gekoppeld, moet u 7 dagen wachten voordat u klanten kunt migreren naar de hoofdconsole. Door de vertraging kunt u de koppeling sluiten als deze per ongeluk is gemaakt.

Hoe kan ik de console wijzigen waaraan ik ben gekoppeld?

U kunt een bronconsole slechts aan 1 hoofdconsole tegelijk koppelen. Als u een koppeling wilt maken met een andere hoofdconsole, sluit u de koppeling met uw bestaande hoofdconsole. Een andere hoofdconsole kan u dan een koppelingsuitnodiging sturen.

Hoofdconsoles kunnen worden gekoppeld aan meerdere bronconsoles. Sluit de koppeling als u een bronconsole wilt verwijderen. Stuur een nieuwe koppelingsuitnodiging als u een nieuwe bronconsole wilt toevoegen.

Klanten migreren

Hoe kan ik een klantmigratie ongedaan maken?

Belangrijk: Nadat het proces is afgerond, kunt u de Partner Sales Console niet meer gebruiken om klantmigraties terug te draaien.

Neem contact op via de Customer Care Portal als u een migratie ongedaan wilt maken.

Hoe zorg ik ervoor dat de juridische entiteit die aan een klant is gekoppeld niet verandert?

Als u wilt voorkomen dat de juridische entiteit wordt gewijzigd, selecteert u het factureringsaccount met dezelfde juridische entiteit als het account dat op dit moment aan het Google Workspace-abonnement is gekoppeld in de bronconsole.

Als de juridische entiteit van de klant tijdens het migratieproces wordt gewijzigd, krijgt u een melding in de console voordat u doorgaat.

Waarom is mijn klant niet klaar voor de migratie terwijl er geen blokkeringsproblemen zijn?

De migratiestatus wordt regelmatig geüpdatet. Het kan 12 uur duren voordat de migratiestatus van een klant verandert in Klaar voor migratie.

Hoelang duurt een migratie?

Een klantmigratie duurt meestal een paar minuten. In zeldzame gevallen kan dit langer duren.

Wat gebeurt er met offline abonnementen die zijn gekoppeld aan een gemigreerde klant?

Als u een klant migreert, worden alle online en offline abonnementen van de klant verplaatst naar de hoofdconsole.

Als u extra offline abonnementen bestelt voor de klant, moet u de hoofdconsole gebruiken.

Wat gebeurt er met de bestelgeschiedenis van een gemigreerde klant?

De bestelgeschiedenis van de klant wordt niet gekopieerd van de bronconsole naar de hoofdconsole. De bestaande bestelgeschiedenis blijft zichtbaar in de bronconsole en nieuwe wijzigingen aan abonnementen worden getoond in de hoofdconsole.