Kontrollera och se resultatet för din företagsprofil

Du kan spåra resultatet för din företagsprofil under en viss tidsperiod. Ange ett datumintervall om du vill se hur människor interagerar med ditt företag på Google.

Spåra resultatet för din företagsprofil

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här hittar du din rapport:
    • Med Google Sök väljer du Resultat.
    • Med Google Maps väljer du Marknadsför följt av Resultat.
  3. Välj ett datumintervall för rapporten högst upp och välj Använd.

Se data om flera resultat samtidigt

Du kan hantera en enskild profil i Sök och Maps. Om du vill hantera flera profiler samtidigt kan du använda Hanterare för Företagsprofil. Om du vill lägga till en annan profil väljer du menyn med tre punkter på Google Sök följt av Lägg till en ny företagsprofil

Du kan ladda ned resultatdata om flera profiler samtidigt i ett kalkylblad. Då kan du se resultatet av dina olika företagsadresser på Google Sök och Maps.

Sidan Resultat är bara tillgänglig för verifierade profiler.

1. Logga in på Hanterare för Företagsprofil på datorn.
  2. Välj profilerna för vilka du vill ladda ned en samlad resultatrapport.
  3. Klicka på Ladda ned insikter ovanför listan över platser.
  4. Välj önskat tidsintervall och klicka på Ladda ned längst ned till höger.
  5. Rapporten laddas automatiskt ned till en ny flik. Du kan stänga fliken när nedladdningen är klar.

Om du inte har aktiverat nedladdning för din profil kanske tecknen *** visas i kolumnerna i kalkylbladet.

Se Resultat från din företagsprofil på Maps

Ägare och ansvariga kan se efter hur ofta deras företagsprofil på Google Maps har visats. Informationen kan hjälpa dig att bedöma hur populärt ditt företag är bland nuvarande och potentiella kunder. Endast ägare av och ansvariga för företagsprofilen kan se information om antal visningar.

Ta reda på antalet visningar av din profil genom att logga in med det Google-konto du använder för att hantera din företagsprofil. Om du är inloggad med din profil kan du också se grundläggande resultatdata på Maps och Sök.

Tillgänglig rapportstatistik

I företagets resultatrapport kan du bevaka specifika interaktioner med din profil, till exempel följande:

• Sökningar: Sökfrågorna som människor använde för att hitta ditt företag. Mätvärdet Sökningar uppdateras i början av varje månad. Det kan ta fem dagar innan uppdateringarna syns.
  • Användare som tittade på din profil: Antalet unika besökare av din profil. En användare kan räknas ett begränsat antal gånger om hen besöker din företagsprofil på flera enheter och plattformar, som en dator eller mobil enhet, Google Maps eller Google Sök. En användare kan endast räknas en gång om dagen baserat på vilken enhet och plattform hen använder. Flera besök per dag räknas inte.
    • Eftersom detta mätvärde representerar antalet unika användare kan det vara lägre än antalet visningar som du ser i din företagsprofil och i e-postaviseringar.
    • Eftersom mätvärdet fokuserar på visningar av företagsprofilen, till skillnad från det totala antalet visningar av företaget på Google, kan det också vara lägre än antalet visningar i din företagsprofil och i e-postaviseringar.
  • Förfrågningar om vägbeskrivningar: Antalet unika kunder som begär vägbeskrivningar till ditt företag. Vi har ändrat hur vi räknar unika förfrågningar om vägbeskrivningar för att ta hänsyn till sådant som flera knapptryck, avbrutna förfrågningar och spam. Vi förväntar oss att det nya mätvärdet ska ge en mer exakt mätning av antalet gånger som enskilda kunder begär vägbeskrivningar till ditt företag. Vi experimenterar fortfarande med den nya versionen av mätvärdet. Den gamla versionen fortsätter att vara tillgänglig på sidan Resultat i din företagsprofil.
  • Samtal: Antalet klick på samtalsknappen i din företagsprofil. Ange ditt telefonnummer för att börja spåra detta mätvärde.
  • Webbplatsklick: Antalet klick på webbplatslänken i din företagsprofil.
  • Meddelanden: Antalet unika konversationer via meddelanden.
  • Bokningar: Antalet slutförda kundbokningar. Om du vill registrera data för detta mätvärde måste du ställa in bokningar via en leverantör.
  • Bokningsklick: Antalet klick på ditt hotells kostnadsfria bokningslänk. Användare som klickar på länken skickas till din målsida och kan boka direkt hos dig. Detta mätvärde gäller endast hotell.
  • Totalt antal interaktioner: En översikt över alla dina interaktioner.
  • Matbeställningar: Matbeställningar som skedde direkt från din företagsprofil på Google för upphämtning eller leverans via en Beställ med Google-leverantör. Granska Beställ med Google-leverantörer.
  • Produkter: Antalet visningar av produkter under en vald period. Dessa visningar tar bara hänsyn till produkter som säljs på din företagsprofils plats, inte till produkter som säljs online.
  • Menyer: Antalet klick på menyinnehållet per användare och dag. Detta inkluderar menyfoton, webbadresser till menyer och strukturerad menydata i din företagsprofil.

Sidan Resultat innehåller inte antalet visningar av en företagsprofil.

Resultatdata med prisjämförelser för hotell

På sidan Resultat kan du jämföra ditt hotells priser med priser för andra hotell som användare har tittat på.

Jämförelseöversikten visar det genomsnittliga lägsta priset hos leverantörer de kommande 30 dagarna. Du kan se per dag hur de lägsta priserna för ditt hotell står sig jämfört med de lägsta priserna för andra hotell.

Om du behöver uppdatera dina hotellpriser på Google kan du ändra hur du delar dem med oss. Läs mer om hur du som hotellägare delar dina priser med Google.