De prestaties van uw Bedrijfsprofiel checken en inzichten bekijken

U kunt de prestaties van uw bedrijfsprofiel gedurende een bepaalde periode bijhouden. Stel een periode in en krijg inzicht in welke interacties mensen met uw bedrijf op Google hebben.
Tip: We zijn van plan de statistieken die we delen, te updaten, zodat u uw voordeel kunt doen met de nuttigste gegevens uit uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over de wijzigingen in gegevens die via inzichten worden gedeeld

De prestaties van uw bedrijfsprofiel bijhouden

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Zo vindt u het rapport:
    • Selecteer in Google Zoeken Prestaties.
    • Selecteer in Google Maps Promoten en dan Prestaties.
  3. Selecteer bovenaan een periode voor het rapport en selecteer Toepassen.

Insights bulksgewijs weergeven

U kunt een afzonderlijk profiel beheren op Zoeken en Maps. Als u meerdere profielen bulksgewijs wilt beheren, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken. Als u nog een profiel wilt toevoegen, selecteert u op Google Zoeken het menu met 3 stippen en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

U kunt inzichten voor meerdere profielen bulksgewijs downloaden als spreadsheet. Vervolgens kunt u nagaan hoe verschillende ketenlocaties presteren op Google Zoeken en Maps.

Inzichten zijn alleen beschikbaar voor geverifieerde profielen.

1. Log op uw computer in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Selecteer de profielen waarvoor u bulksgewijs inzichten wilt downloaden in een rapport.
  3. Klik boven de lijst met locaties op Inzichten downloaden.
  4. Selecteer de periode voor de inzichten en klik rechtsonder op Downloaden.
  5. Het rapport wordt automatisch gedownload in een nieuw tabblad. Nadat het rapport is gedownload, kunt u het tabblad sluiten.

Als downloaden uitstaat voor uw profiel, ziet u misschien *** in de kolommen van de spreadsheet met bulksgewijs gedownloade inzichten.

We hebben in september 2023 wijzigingen aangebracht in de indeling van het bulksgewijze inzichtenrapport. Hier is een voorbeeldrapport met de nieuwe indeling:

Insights bekijken rechtstreeks vanuit uw bedrijfsprofiel op Google Maps

Als eigenaar of beheerder kunt u via uw bedrijfsprofiel op Google Maps nagaan hoe vaak uw profiel is bekeken. U kunt gebruikmaken van inzichten over profielweergaven om bij te houden hoe populair uw bedrijf is bij huidige en potentiële klanten. Alleen eigenaren en beheerders van het bedrijfsprofiel kunnen profielinzichten bekijken.

Als u uw profielinzichten wilt bekijken, logt u in op het Google-account dat u gebruikt om uw bedrijfsprofiel te beheren. Ook op Maps en Zoeken ziet u eenvoudige inzichten als u met uw profiel bent ingelogd.

Beschikbare prestatiestatistieken

In het prestatierapport voor uw bedrijf kunt u specifieke profielinteracties bijhouden, zoals:

• Zoekopdrachten: De zoekopdrachten die mensen hebben gebruikt om uw bedrijf te vinden. De statistiek Zoekopdrachten wordt aan het begin van elke maand geüpdatet. Het kan 5 dagen duren voordat updates worden weergegeven.
  • Gebruikers die uw profiel hebben bekeken: Het aantal unieke bezoekers van uw profiel. Gebruikers kunnen een beperkt aantal keer worden geteld als ze uw bedrijfsprofiel op meerdere apparaten en platforms bezoeken, zoals via desktop of mobiel en Google Maps of Google Zoeken. Een gebruiker kan per apparaat en platform slechts 1 keer per dag worden geteld. Meerdere bezoeken per dag worden niet geteld.
    • Omdat deze statistiek betrekking heeft op unieke gebruikers, kan het getoonde aantal lager zijn dan het aantal weergaven dat u in uw bedrijfsprofiel en in e-mailmeldingen ziet.
    • De statistiek houdt bovendien alleen rekening met weergaven van uw bedrijfsprofiel en niet met het totale aantal weergaven van uw bedrijf op Google. Ook daardoor kan het getoonde aantal lager uitvallen dan het aantal weergaven dat u in uw bedrijfsprofiel en in e-mailmeldingen ziet.
  • Verzoeken voor routes: Het aantal unieke klanten dat een route naar uw bedrijf heeft opgevraagd. We hebben de manier veranderd waarop we unieke verzoeken voor routes bijhouden en houden nu rekening met onder meer meerdere tikken, geannuleerde verzoeken voor routes en spam. We verwachten dat de nieuwe statistiek voor verzoeken voor routes beter overeenkomt met het aantal keren dat individuele klanten een route naar uw bedrijf hebben opgevraagd. We experimenteren nog met de nieuwe versie van de statistiek en daarom is de oude versie nog beschikbaar op de pagina Inzichten in uw bedrijfsprofiel.
  • Gesprekken: Het aantal klikken op de belknop in uw bedrijfsprofiel. Geef uw telefoonnummer op om deze statistiek bij te houden.
  • Websiteklikken: Het aantal klikken op de websitelink in uw bedrijfsprofiel.
  • Berichten: Het aantal unieke gesprekken via berichten.
  • Afspraken: Het aantal door klanten gemaakte afspraken. Als u voor deze statistiek gegevens wilt bijhouden, moet u een afsprakenproces instellen via een hierin gespecialiseerde aanbieder.
  • Boekingsklikken: Het aantal klikken op de gratis boekingslink van uw hotel. Gebruikers die op de link klikken, worden doorgestuurd naar uw landingspagina om rechtstreeks bij u te boeken. Deze statistiek geldt alleen voor hotels.
  • Alle interacties: Een overzicht van alle uitgevoerde interacties.
  • Maaltijdbestellingen: Maaltijdbestellingen die rechtstreeks via uw Google-bedrijfsprofiel zijn geplaatst voor ophalen of bezorgen bij een aanbieder van Bestellen met Google. Aanbieders van Bestellen met Google checken
  • Producten: Het aantal weergaven van producten in een geselecteerde periode. Deze weergaven zijn alleen van toepassing op producten die op de locatie van uw bedrijfsprofiel worden verkocht en niet op producten die online worden verkocht.
  • Menu's: Het aantal klikken op de menucontent per gebruiker per dag. Dit zijn klikken op menufoto's, menu-URL's en gestructureerde menugegevens in uw bedrijfsprofiel.

Op de pagina Prestaties kunt u niet zien hoeveel weergaven uw bedrijfsprofiel heeft gekregen.

Inzichten uit de vergelijking van hotelprijzen

Als u uw hotelprijs wilt vergelijken met de prijs van andere hotels die gebruikers hebben bekeken, gaat u naar de prestatiepagina.

De overzichtsvergelijking toont het gemiddelde van het goedkoopste tarief voor verschillende aanbieders voor de komende 30 dagen. U kunt de vergelijkingsgegevens controleren voor een dagelijks overzicht van hoe de goedkoopste prijs voor uw hotel zich verhoudt tot de goedkoopste prijs van de andere hotels.

Als u uw hoteltarieven op Google wilt updaten, kunt u wijzigen hoe u ze deelt. Meer informatie over hoe u als hoteleigenaar uw tarieven met Google deelt