De prestaties van uw bedrijfsprofiel controleren

U kunt de prestaties van uw bedrijfsprofiel gedurende een bepaalde periode bijhouden. Stel een periode in en krijg inzicht in welke interacties mensen met uw bedrijf op Google hebben.
Tip: We zijn van plan de statistieken die we delen, te updaten, zodat u uw voordeel kunt doen met de nuttigste gegevens uit uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over de wijzigingen in gegevens die via inzichten worden gedeeld

De prestaties van uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken bijhouden

1. Zorg dat u bent ingelogd met het account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Google Mijn Bedrijf.
  2. Zoek op Google naar uw exacte bedrijfsnaam om uw bedrijfsprofiel te bekijken.
  3. Selecteer indien nodig Profiel bekijken om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  4. Selecteer Promoten en dan Prestaties.
  5. Selecteer bovenaan een periode voor uw rapport en klik op Toepassen.

Beschikbare prestatiestatistieken

In het prestatierapport voor uw bedrijf kunt u specifieke profielinteracties bijhouden, zoals:

• Zoekopdrachten: De zoekopdrachten die mensen hebben gebruikt om uw bedrijf te vinden. De statistiek Zoekopdrachten wordt aan het begin van elke maand geüpdatet. Het kan 5 dagen duren voordat updates worden weergegeven.
  • Gebruikers die uw profiel hebben bekeken: Het aantal unieke bezoekers van uw profiel. Gebruikers kunnen een beperkt aantal keer worden geteld als ze uw bedrijfsprofiel op meerdere apparaten en platforms bezoeken, zoals via desktop of mobiel en Google Maps of Google Zoeken. Een gebruiker kan per apparaat en platform slechts 1 keer per dag worden geteld. Meerdere bezoeken per dag worden niet geteld.
    • Omdat deze statistiek betrekking heeft op unieke gebruikers, kan het getoonde aantal lager zijn dan het aantal weergaven dat u in Google Mijn Bedrijf en in e-mailmeldingen ziet.
    • De statistiek houdt bovendien alleen rekening met weergaven van uw bedrijfsprofiel en niet met het totale aantal weergaven van uw bedrijf op Google. Ook daardoor kan het getoonde aantal lager uitvallen dan het aantal weergaven dat u in Google Mijn Bedrijf en in e-mailmeldingen ziet.
  • Verzoeken voor routes: Het aantal unieke klanten dat een route naar uw bedrijf heeft opgevraagd. We hebben de manier veranderd waarop we unieke verzoeken voor routes bijhouden en houden nu rekening met onder meer meerdere tikken, geannuleerde verzoeken voor routes en spam. We verwachten dat de nieuwe statistiek voor verzoeken voor routes beter overeenkomt met het aantal keren dat individuele klanten een route naar uw bedrijf hebben opgevraagd. We experimenteren nog met de nieuwe versie van de statistiek en daarom is de oude versie nog beschikbaar op de pagina Inzichten van Google Mijn Bedrijf.
  • Gesprekken: Het aantal klikken op de belknop in uw bedrijfsprofiel. Geef uw telefoonnummer op om deze statistiek bij te houden.
  • Websiteklikken: Het aantal klikken op de websitelink in uw bedrijfsprofiel.
  • Berichten: Het aantal unieke gesprekken via berichten.
  • Afspraken: Het aantal door klanten gemaakte afspraken. Als u voor deze statistiek gegevens wilt bijhouden, moet u een afsprakenproces instellen via een hierin gespecialiseerde aanbieder.
  • Alle interacties: Een overzicht van alle uitgevoerde interacties.

Op de pagina Prestaties kunt u niet zien hoeveel weergaven uw bedrijfsprofiel heeft gekregen.