Slik kan du angi åpningstider eller at bedriften er midlertidig eller permanent stengt

For å holde kundene dine oppdatert kan du legge inn vanlige åpningstider eller angi at bedriften er stengt i lengre tid, i bedriftsprofilen din på Google.

Hvis bedriften din eller noen av de tilhørende beliggenhetene stenges, kan du angi om de er permanent eller midlertidig stengt. Det er også enkelt å gjenåpne bedrifter som er merket som stengt.

Angi bedriftens åpningstider på Google Søk og Maps

Legg inn åpningstidene for en vanlig uke. Finn ut mer om retningslinjene for åpningstider.

Angi de vanlige åpningstidene
  1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen din.
  2. Slik endrer du bedriftsinformasjonen:
    • I Google Søk velger du Endre profilen.
    • I Google Maps velger du Endre profilen og så Bedriftsinformasjon.
  3. Velg Åpningstider-fanen nesten helt øverst på siden.
  4. Ved siden av «Åpningstider» velger du «Endre» Edit pencil og så Åpen med faste åpningstider.
    • Tips: Hvis du ikke vil at åpningstidene skal fremgå i profilen din, velger du Åpen uten faste åpningstider og så Lagre.
  5. Merk av for hver ukedag bedriften holder åpent.
  6. Bruk rullegardinmenyene til å angi åpningstidene.
  7. Trykk på Lagre når du har lagt inn åpningstidene.
Angi pauser i åpningstiden

Du kan legge inn pause i åpningstiden ved å opprette to oppføringer for samme dag med forskjellige åpningstider.

Tenk deg for eksempel at bedriften holder åpent fra 09.00 til 14.00 på lørdager, at den er stengt fra 14.00 til 17.00, og at den er åpen igjen fra 17.00 til 22.00:

1. Velg Lørdag.
  2. Velg Åpner og så kl. 9:00. Velg deretter Stenger og så kl. 14:00.
  3. Velg Legg til åpningstider .
  4. Velg Åpner og så kl. 17:00. Deretter trykker du på Stenger og så kl. 22:00.
  5. Velg Lagre.
Angi at bedriften er åpen hele døgnet
  1. Ved siden av hver ukedag bedriften er åpen, trykker du på Åpner og så Hele døgnet.
  2. Velg Lagre.

Merk bedriften som midlertidig eller permanent stengt

Oppdater bedriftsprofilen din slik at den vises som «Midlertidig stengt» eller «Nedlagt» på Google Maps og Søk.

Tips: Hvis bedriften din stenger midlertidig i mer enn 7 dager, eller hvis virksomheten er sesongbasert og sesongen er over, kan du merke den som «Midlertidig stengt».

Steng bedrifter på Søk og Maps
  1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen din.
  2. Slik endrer du bedriftsinformasjonen:
    • I Google Søk velger du Endre profilen.
    • I Google Maps velger du Endre profilen og så Bedriftsinformasjon.
  3. Velg Åpningstider-fanen nesten helt øverst på siden.
  4. Ved siden av «Åpningstider» velger du «Endre» Edit pencil og så Midlertidig stengt eller Nedlagt.
  5. Velg Lagre.
Merk flere bedrifter som stengt
  1. Logg på Administrering av Bedriftsprofil.
  2. I listen over bedrifter velger du alle bedriftene du vil merke som «Midlertidig stengt» eller «Nedlagt».
  3. I verktøyraden øverst klikker du på Handlinger. Deretter velger du Merk som midlertidig stengt eller Merk som nedlagt.
  4. I dialogboksen velger du Merk som midlertidig stengt eller Merk som nedlagt.
Du kan administrere enkeltprofiler fra Søk og Maps. For å administrere flere profiler samtidig må du bruke Administrering av Bedriftsprofil. Hvis du vil legge til en ny profil, må du velge menyen med tre prikker på Google Søk og så Legg til en ny bedriftsprofil

Viktig: Hvis du merker en bedrift som nedlagt, kan bedriftsprofilen din fortsatt bli vist på Søk og Maps for brukere som søker etter den. Det fremgår tydelig at bedriften er stengt.

Gjenåpne en bedrift

Viktig: Hvis bedriften din er merket som nedlagt i forbindelse med at navnet eller beliggenheten er endret, skal du ikke gjenåpne bedriften. I stedet legger du til en ny bedrift. Du må bekrefte denne nye profilen. Hvis du vil at anmeldelsene dine skal flyttes til den nye profilen, kan du kontakte oss for å få hjelp.

Når du gjenåpner en bedrift, er profilen ikke lenger merket som midlertidig eller permanent stengt på Google Maps og Søk.

Åpne bedrifter på Søk og Maps
  1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen din.
  2. Slik endrer du bedriften:
    • I Google Søk velger du Endre profilen.
    • I Google Maps velger du Endre profilen og så Bedriftsinformasjon.
  3. Velg Åpningstider-fanen nesten helt øverst på siden.
  4. Ved siden av «Åpningstider» velger du «Endre» Edit pencil Åpen med faste åpningstider.
    • Tips: Hvis du ikke vil at åpningstidene skal vises i profilen din, velger du Åpen uten faste åpningstider.
  5. Angi de vanlige åpningstidene og pausene. Finn ut hvordan du kan angi åpningstider.
  6. Trykk på Lagre når du har lagt inn åpningstidene.
Åpne flere bedrifter
  1. Logg på Administrering av Bedriftsprofil.
  2. I listen over beliggenheter velger du beliggenhetene du vil merke som åpne.
  3. I verktøyraden øverst klikker du på Handlinger og så Åpne.
  4. Klikk på Merk bedriften som åpen i dialogboksen.

Du kan administrere enkeltprofiler fra Søk og Maps. For å administrere flere profiler samtidig må du bruke Administrering av Bedriftsprofil. Hvis du vil legge til en ny profil, må du velge menyen med tre prikker på Google Søk og så Legg til en ny bedriftsprofil

Bedriften din er rapportert som stengt

Hvis Google mottar en oppdatering om at en beliggenhet er midlertidig stengt, mottar du kanskje et e-postvarsel.

Tips: Hvis noen av beliggenhetene dine feilaktig er merket som nedlagt, kan du gjenåpne beliggenhetene.

Retningslinjer for midlertidige endringer i bedrifter

I hvilke tilfeller du bør merke bedriften din som midlertidig stengt

For at kunder som søker etter bedriftsnavnet ditt, skal kunne finne bedriften din og forstå at driften bare er stoppet midlertidig, kan du merke den som midlertidig stengt. Denne statusen kan også bidra til at kundene slipper skuffelsen ved å komme til en stengt dør fordi de ikke visste at bedriften var stengt.

For brede søk kan bedrifter som er midlertidig stengt, rangeres lavere enn bedriften som er åpne. Denne rangeringen avhenger av faktorer som bedriftskategori, søketype og hvor mange samsvarende bedrifter som er midlertidig stengt.

Viktig: Bedriften din skal bare merkes som midlertidig stengt hvis den holdes stengt i mer enn sju dager eller på ubestemt tid. Hvis bedriften din er stengt i mindre enn seks dager, bør du legge inn spesielle åpningstider i stedet.

I hvilke tilfeller du bør bruke spesielle åpningstider og flere åpningstider

Du kan fortelle kundene dine om eventuelle endringer i åpningstidene eller opplyse om tidspunktene når visse tjenester er tilgjengelige.

Du kan angi spesielle åpningstider for dager når bedriften din har andre åpningstider enn vanlig, for eksempel i forbindelse med offentlige fridager og spesielle begivenheter. Du bør angi spesielle åpningstider når bedriften

• endrer åpningstidene midlertidig
  • holder stengt i seks eller færre dager på rad

Angi «Flere åpningstider» hvis bedriften din tilbyr spesifikke tjenester med avvikende åpningstider, som for eksempel egne åpningstider for risikogrupper, levering eller takeaway.

Endrede åpningstider fører til at bedriftsprofilen oppdateres

Etter at du har oppdatert åpningstidene eller gjenåpnet bedriften, ser kundene følgende informasjon:

• I bedriftsprofilen din ser kundene en melding som bekrefter den nylige oppdateringen.
  • Under «Oppdateringer»-fanen i profilen din på mobilenheter ser kundene et innlegg som bekrefter at du har endret åpningstidene.

Hvis du vil vise mer informasjon om de oppdaterte åpningstidene, kan du redigere innlegget.

Hvis du vil fjerne innlegget og meldingen om de oppdaterte åpningstidene, kan du slette det tilknyttede innlegget.