Over de Menu-editor

Restaurants kunnen hun menu-items vermelden in hun bedrijfsprofiel op Google. Deze functie is beschikbaar voor eet- en drinkgelegenheden.

Hoe de Menu-editor werkt

In Bedrijfsprofiel of op Google kunt u misschien een optie vinden om zelf menu-items, beschrijvingen en prijzen toe te voegen. Als u uw menu overzichtelijk wilt houden, kunt u items groeperen in gedeelten, zoals voorgerechten, desserts en hoofdgerechten. Het kan 24 tot 48 uur duren voordat uw wijzigingen worden weergegeven op Google Maps en Zoeken.

Klanten die uw bedrijfsprofiel bekijken, kunnen uw menu-items vinden onder Menu.

Belangrijk: Als u een menu van de Bedrijfsprofiel-API heeft, is deze functie misschien niet beschikbaar in Bedrijfsprofiel of op Google Zoeken.

De menugedeelten of -items beheren op Zoeken en Maps

Belangrijk: Als u een menu wilt updaten in meerdere bedrijfsprofielen, moet u dit doen met de API voor Bedrijfsprofiel. U heeft API-toegang nodig om aan de slag te gaan. Meer informatie vindt u op de API-supportpagina.

Als u klaar bent met de updates, krijgt u een melding:

• Als er geen problemen zijn opgetreden voor uw updates, krijgt u de volgende melding: 'Je menu is geüpdatet. De updates worden spoedig gepubliceerd.'
  • Als er wel problemen zijn opgetreden voor uw updates, krijgt u de volgende melding: 'Er is iets verkeerd gegaan. Probeer het opnieuw.' Als u deze melding krijgt, moet u opnieuw proberen de updates door te voeren en moet u vervolgens 24 uur wachten. Als u deze foutmelding dan weer te zien krijgt, neemt u contact op met ons supportteam.
Een menu-item of -gedeelte toevoegen, bewerken of verwijderen
  1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer in het menu boven de zoekresultaten de optie Profiel bewerken en dan Menu.
    Tips:
    • Selecteer op uw desktop via Google Zoeken de optie Menu bewerken.
    • Sommige bedrijven zien een optie om bestaande menugegevens uit een bestaande menubron te kopiëren en te updaten. Door Kopiëren te selecteren, kunt u menugedeelten, items, beschrijvingen en prijzen toevoegen, verwijderen en bewerken.
  3. Selecteer een menu-item of de naam van een gedeelte. Kies daarna het type update dat u wilt doorvoeren:
    • Als u een menu-item wilt toevoegen, selecteert u Menu-item toevoegen. Daarna geeft u uw iteminformatie op en selecteert u Opslaan.
    • Als u een menugedeelte wilt toevoegen, selecteert u Menugedeelte toevoegen. Dan geeft u de naam en een item op voor dat gedeelte. Selecteer daarna Opslaan.
    • Als u een menu-item of -gedeelte wilt bewerken, brengt u de wijzigingen aan en selecteert u Opslaan.
    • Als u één menu-item wilt verwijderen, selecteert u Verwijderen en dan Verwijderen onderaan de iteminformatie.
    • Als u een gedeelte en alle bijbehorende menu-items wilt verwijderen, selecteert u Verwijderen onderaan de gegevens over het gedeelte. Bevestig daarna dat u het menugedeelte en alle bijbehorende items wilt verwijderen.
    • Tip: Als u de menubron wilt bekijken voordat u de voorgestelde items toevoegt, klikt u op de naam van de externe aanbieder onder Deze menu-items toevoegen?

Uw menu beheren

Foto's van het menu toevoegen

Menufoto's voor restaurants zijn te vinden in het bijbehorende bedrijfsprofiel op het tabblad Menu op Google. Zowel u als uw klanten kunnen menufoto's toevoegen.

Zo voegt u een nieuwe menufoto toe:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Menu bewerken.
  3. Selecteer bovenaan Foto's van menu.
  4. Gebruik Foto's selecteren om menufoto's vanaf uw apparaat te uploaden. U kunt misschien ook afbeeldingen slepen en neerzetten.

Tip:  Als u een menufoto wilt verwijderen die u heeft geüpload, zoekt u de foto en selecteert u Verwijderen .

Als u een door een klant geüploade menufoto ziet die verouderd of onjuist is, markeert u deze voor verwijdering en uploadt u zelf een nieuwe, correcte menufoto.

Uw menu-URL toevoegen of bewerken

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Profiel bewerken en danBedrijfsinformatie en danContact opnemen en danLink naar menu.
    Tip: Selecteer op uw desktop via Google Zoeken de optie Profiel bewerken en dan Contact opnemenen dan Link naar menu.
  3. Geef de URL-link op naar de locatie van uw menu.
  4. Selecteer Opslaan.

Meer informatie over hoe u URL's toevoegt aan uw bedrijfsprofiel.

Het gewenste menu selecteren

Wanneer Google meerdere menubronnen voor uw bedrijf vindt, vindt u op het tabblad Menu de menu-opties en wanneer deze voor het laatst zijn geüpdatet. Als u een menu wilt gebruiken voor uw bedrijfsprofiel, selecteert u het gewenste menu.

Menutranscriptie

Google kan transcripten van menugegevens van uw bedrijfswebsite maken, zodat deze correct in uw bedrijfsprofiel komen te staan.