Over de Menu-editor

Restaurants kunnen hun menu-items vermelden in hun bedrijfsprofiel op Google.

Deze functie is beschikbaar voor eet- en drinkgelegenheden die voor hun menulijst geen gebruik maken van een externe dienstverlener.

Hoe de Menu-editor werkt

Belangrijk: Als uw menugegevens al zijn geïmporteerd door een externe dienstverlener, kunt u het menu vinden en bewerken in uw Google Mijn Bedrijf-dashboard. Als u meerdere menu's van een externe dienstverlener zoals SinglePlatform heeft, is deze functie mogelijk niet beschikbaar in uw dashboard.

In Google Mijn Bedrijf ziet u mogelijk een optie om menu-items toe te voegen, samen met beschrijvingen en prijzen. Als u uw menu overzichtelijk wilt houden, kunt u de items groeperen in gedeelten, zoals voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

Klanten die uw bedrijfsprofiel bekijken, zien uw menu-items onder Menu.

Menu-items toevoegen of bewerken

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Informatie.
  3. Klik in het gedeelte Menu op Bewerken Bewerken.
  4. Voeg de gewenste menugedeelten en -items toe.
    • Als uw menu is gemaakt door een externe dienstverlener, zoals SinglePlatform, en u dit wilt overschrijven, klikt u op Nieuw menu maken.
Tip: U kunt de menugegevens updaten met de Google Mijn Bedrijf-API. U heeft toegang tot de API nodig om aan de slag te gaan.Meer informatie vindt u op de API-supportpagina.