Tarjouspyynnöt Yritysprofiilista

Jotta potentiaaliset asiakkaat voivat ottaa sinuun helpommin yhteyttä, voit lisätä Google Yritysprofiiliisi Pyydä tarjous ‐painikkeen.

Painikkeen kautta asiakas voi avata ensisijaista toimialaasi koskevan lomakkeen ja lähettää sinulle tarjouspyynnön. Voit vastata suoraan asiakkaalle sähköpostitse tai chatin kautta riippuen siitä, täytätkö niihin liittyvät ehdot.

Tärkeää: Tarjouspyynnöt ovat käytettävissä vain tiettyihin toimialoihin liittyvissä profiileissa.

Tarjouspyyntöjen käyttöön liittyvät ehdot

Muun muassa yrityksesi toimiala, kieli ja alue vaikuttavat siihen, voiko Pyydä tarjous ‐painike näkyä Yritysprofiilissasi ja saatko tarjouspyynnöt sähköpostitse vai chatin kautta.

• Jos saat jo tarjouspyyntöjä, voit poistaa ne käytöstä ja ottaa ne uudestaan käyttöön milloin tahansa.
  • Jos profiilisi asetuksissa näkyy Tarjouspyynnöt-asetus, voit saada tarjouspyyntöjä sähköpostitse. Jos tätä vaihtoehtoa ei näy asetuksissa, et voi tällä hetkellä aloittaa tarjouspyyntöjen käyttämistä. Katso, mistä Tarjouspyynnöt-asetus löytyy.
Vinkki: Jos yrityksesi alkaa käyttää chatin sijasta sähköpostia uusien tarjouspyyntöjen vastaanottamiseen, voit edelleen vastata aiempiin chat-keskusteluihin.

Tarjouspyyntöjen saaminen

Tarjouspyynnöt lähetetään Yritysprofiilisi omistajille ja ylläpitäjille Sähköpostitarjouspyynnöt saapuvat sähköpostitse. Chat-tarjouspyynnöt näkyvät Google Maps- ja Haku-sovellusten Viestit-kohdassa.

Chat-tarjouspyyntöjen poistaminen käytöstä tai ottaminen uudelleen käyttöön

Jos Yritysprofiilisi saa tällä hetkellä tarjouspyyntöjä chat-viestien kautta:

• Voit poistaa tarjouspyyntöpainikkeen käytöstä laittamalla profiilin chat-viestit pois päältä Google Maps ‐sovelluksesta.
  • Jos haluat ottaa tarjouspyyntöpainikkeen uudelleen käyttöön, laita profiilin chat-viestit päälle Google Maps ‐sovelluksesta.

Lue, miten voit hallinnoida Yritysprofiilisi chatia Google Mapsissa.

Näin voit hyödyntää sähköpostitarjouspyynnöt mahdollisimman hyvin

Important: As of January 22, 2024, quote requests via email are no longer available. Customer quote requests are still available via chat, if eligible.

Viestien järjestäminen ja ajan tasalla pysyminen

Tarjouspyyntöjen löytäminen

Yritysprofiilin todennetut omistajat ja ylläpitäjät saavat tarjouspyyntöjä sähköpostiinsa. Lue, miten voit lisätä tai poistaa profiilin omistajia ja ylläpitäjiä.

Vinkki: Vain omistajat voivat nähdä profiilin omistajiin ja ylläpitäjiin liittyvät sähköpostiosoitteet. Löydät sähköpostiosoitteet Yritysprofiilista. Valitse kolmen pisteen valikko ja sitten Yritysprofiilin asetukset ja sitten Ylläpitäjät. Valitsemalla omistajan tai ylläpitäjän näet häneen liittyvät sähköpostiosoitteet.

Jos olet ylläpitäjä ja sinulla on kysyttävää tilitiedoistasi (esim. sähköpostiosoitteista tai profiilikuvista), ota yhteyttä profiilin omistajiin.

Näiden vinkkien avulla voit löytää tarjouspyynnöt helpommin:

1. Luo sähköpostisuodatin saapuville tarjouspyynnöille. Voit käyttää esimerkiksi tätä hakua ja luoda tunnisteen nimeltä "Googlen tarjouspyynnöt". Katso, miten voit luoda sähköpostin suodatussääntöjä.
    • Vinkki: Tarjouspyynnöt tulevat osoitteesta business.google.com, ja viestien aiheessa lukee "Tarjouspyyntö".
  2. Ota käyttöön Gmail-ilmoituksia. Voit esimerkiksi käyttää Tärkeät ilmoitukset päällä ‐asetusta. Lue lisää Gmail-ilmoitusten käyttöönotosta.
  3. Klikkaa Googlen tarjouspyyntöviestien vierestä Tärkeä . Näin postilaatikkosi oppii merkitsemään tarjouspyynnöt tärkeiksi jatkossa. Lue lisää Gmailin tärkeysmerkeistä.
Vastaaminen Yritysprofiilin sähköpostiosoitteesta
Vastaa sähköpostitarjouspyyntöihin käyttämällä Yritysprofiiliisi liitettyä sähköpostiosoitetta. Vain todennetut omistajat ja ylläpitäjät voivat vastata tarjouspyyntöihin. Käyttämällä Yritysprofiilisi sähköpostiosoitetta voit varmistaa, että asiakkaat saavat varmasti vastauksesi. Lue, miten voit lisätä tai poistaa profiilin omistajia ja ylläpitäjiä.
Aiempien sähköpostien ja vastausten katsominen

Kaikki sähköpostit samassa viestiketjussa

Voit löytää asiakkaalle lähetetyt ja asiakkaalta tulleet vastaukset helpommin ottamalla käyttöön sähköpostiviestiketjut. Tarjouspyyntökeskustelut toimivat parhaiten, kun viestiketjut ovat käytössä, etenkin jos saat paljon pyyntöjä.

Nopeasti vastaaminen

Tärkeää: Jos et vastaa pyyntöihin 24 tunnin kuluessa, saatamme poistaa tarjouspyynnöt käytöstä Yritysprofiilissasi.

Nopeat vastaukset voivat lisätä luottamusta ja kannustaa asiakkaita ottamaan yhteyttä yritykseesi.

Voit nähdä vastausprosenttisi ja keskimääräisen vastausaikasi avaamalla tarjouspyyntöviestin ja vierittämällä sitä alaspäin. Tiedot perustuvat 180 viime päivän dataan.

Sähköpostiviestien ryhmittely keskusteluiksi

Ilmoituksia vastauksista

Jos joku yrityksesi edustaja vastaa avoimeen tarjouspyyntöön sähköpostitse, saat sähköposti-ilmoituksen. Viestissä kerrotaan, että joku yrityksestäsi on vastannut pyyntöön, ja siinä näkyy myös asiakkaalle lähetetty vastaus.

Keskustelujen vanheneminen
  • Tarjouspyyntöihin liittyvät sähköpostikeskustelut vanhenevat vuoden kuluttua keskustelun viimeisestä viestistä.
  • Vanhenemisen jälkeen sinun ja asiakkaan lähettämät vastaukset palautuvat takaisin lähettäjälle.

Yhteydenottojen vähentäminen

Asiakaskeskustelun estäminen

Voit estää tietyn asiakkaan seuraavasti:

1. Avaa asiakkaan tarjouspyyntö tai jokin sähköpostikeskusteluun sisältyvä vastausviesti.
  2. Valitse alareunasta Estä tämä keskustelu.

Tärkeää

• Yksityisyytesi suojaamiseksi emme kerro asiakkaalle estosta.
  • Asiakas ei voi ottaa yhteyttä yritykseesi tarjouspyyntöominaisuuden avulla mihinkään jo tekemäänsä tai tulevaan tarjouspyyntöön liittyen.
  • Saat edelleen sähköposteja, jotka koskevat tämän asiakkaan muuta toimintaa.
  • Saat edelleen tarjouspyyntöviestejä muilta asiakkailta.
  • Myös asiakkaasi voivat estää keskusteluja. Lähettämissäsi vastausviesteissä on linkki, jonka avulla he voivat estää keskustelun yrityksesi kanssa.
Tarjouspyyntöviestien tilauksen peruuttaminen

Jos et enää halua saada tarjouspyyntöviestejä tiettyyn sähköpostiosoitteeseen, toimi näin:

1. Avaa kyseiseen osoitteeseen lähetetty tarjouspyyntöviesti.
  2. Klikkaa viestin alareunasta Peruuta tilaus.

Muut profiilisi omistajat ja ylläpitäjät saavat edelleen tarjouspyyntöjä sähköpostitse.

Tärkeää: Tarjouspyyntöviestien tilauksen peruuttaminen ei poista tarjouspyyntöjä käytöstä. Tarjouspyyntöpainike näkyy edelleen profiilissasi.