Sähköpostin suodatussääntöjen luominen

Voit järjestää saapuvat postit automaattisesti Gmailin suodattimilla, jotka siirtävät sähköpostit määrittämääsi tunnisteeseen tai arkistoon. Suodatinten avulla viestejä voi myös poistaa, merkitä tähdellä tai lähettää automaattisesti edelleen.

Suodattimen luominen
  1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa yläreunan hakukentässä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Määritä hakuehdot. Voit testata haun toimivuuden valitsemalla Haku Haku, jolloin näet hakua vastaavat sähköpostit.
  4. Valitse hakuikkunan alareunasta Luo suodatin tällä haulla
  5. Valitse suodattimen asetukset.
  6. Valitse Luo suodatin.

Huom. Kun luot suodattimen viestien edelleenlähettämistä varten, luotu suodatin koskee ainoastaan uusia viestejä. ​Kun joku vastaa suodattamaasi viestiin, vastaus suodatetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että se vastaa määritettyjä hakuehtoja.

Suodattimen luominen valitun viestin perusteella

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse haluamasi sähköpostin valintaruutu.
  3. Valitse Lisää.
  4. Valitse Suodata tämänkaltaiset viestit.
  5. Määritä suodatusehdot.
Suodatinten muokkaaminen ja poistaminen
  1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta ylänurkasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Suodattimet ja estetyt osoitteet.
  5. Etsi muokattava suodatin.
  6. Valitse muokkaa tai poista suodatin valitsemalla poista. Jos muokkasit suodatinta, valitse seuraavaksi Jatka.
  7. Valitse Päivitä suodatin tai OK

Suodatinten kokonaismäärää ei ole rajattu, mutta voit luoda vain 20 suodatinta, jotka lähettävät viestit edelleen muihin sähköpostiosoitteisiin.

Suodatinten vienti ja tuonti

Jos olet suodatinekspertti ja sinulla on hyvä suodatinjärjestelmä, jota haluat käyttää toisella tilillä tai jakaa ystävän kanssa, voit viedä tai tuoda suodattimia.

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta ylänurkasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Suodattimet ja estetyt osoitteet.
  5. Valitse suodattimen viereinen valintaruutu.

Suodattimen vienti

1. Valitse sivun alareunassa Vie
  2. Saat näin .xml-tiedoston, jota voit muokata tekstin muokkausnäkymässä.

Suodattimen tuonti

1. Valitse sivun alareunassa Tuo suodattimet
  2. Valitse suodatintiedosto, jonka haluat tuoda.
  3. Valitse Avaa tiedosto.
  4. Valitse Luo suodattimet