Ytterligare användarvillkor för Google Företagsprofil för företag

Senaste ändring: 3 april 2024

Tjänsterna i Google Företagsprofil gör det möjligt för företag att skapa och hantera en företagsprofil på Google (”Företagsprofil”).

Företag som vill använda Tjänsterna i Google Företagsprofil och relaterade tjänster, funktioner och funktionalitet (”Tjänsterna i Företagsprofil”) måste godkänna (1) Googles användarvillkor och (2) dessa Ytterligare användarvillkor för Google Företagsprofil (”Ytterligare villkor för Google Företagsprofil”). Dessa dokument benämns sammantaget ”Villkoren”. Personen som godkänner Villkoren för företagets räkning måste vara ombud för det företag som anges i Företagsprofilen.

Läs igenom Villkoren noggrant. De beskriver vad du kan förvänta dig av oss när du använder Tjänsterna i Företagsprofil, hur vi licensierar och kan använda uppgifterna i din Företagsprofil samt vad vi förväntar oss av dig. Termen ”dig” så som den används i dessa Ytterligare villkor för Google Företagsprofil avser det företag som använder Tjänsterna i Google Företagsprofil.

Om dessa Ytterligare villkor för Google Företagsprofil strider mot Googles användarvillkor omfattas Tjänsterna i Företagsprofil av dessa Ytterligare villkor för Google Företagsprofil.

Vad vi förväntar oss av dig

Du ansvarar för det rättssubjekt som anges i Företagsprofilen. Det innebär att när du använder Tjänsterna i Företagsprofil måste du följa de grundläggande uppförandereglerna i Googles användarvillkor samt

• följa tillämpliga lagar och all branschpraxis när du driver och marknadsför ditt rättssubjekt, inklusive erhålla alla tillämpliga licenser och godkännanden
  • säkerställa att innehållet är lagligt, korrekt, aktuellt och fullständigt
  • tillhandahålla alla obligatoriska friskrivningar, varningar och tillkännagivanden (om du använder material från Google måste du säkerställa att det är tillräckligt för ditt rättssubjekt)
  • följa de policyer som gäller för Tjänsterna i Företagsprofil (”Policyer”). Läs mer om policyer och riktlinjer för Företagsprofil.
Moderering av ditt innehåll och annat innehåll i Företagsprofilen

Google ansvarar inte för din Företagsprofil. När du har gjort anspråk på profilen är du införstådd med att vi har rätt, men inte skyldighet, att moderera innehållet som du tillhandahåller via Tjänsterna i Företagsprofil.

Vi arbetar ständigt med att se till att informationen i din Företagsprofil är fullständig, relevant och aktuell så att företagsuppgifterna som visas på Google är så användbara som möjligt för dig och våra användare. Det innebär att vi ibland kan välja att inte visa ditt innehåll (till exempel om betrodda signaler indikerar att innehållet inte är korrekt). Vi kan också välja att visa en redigerad version av ditt innehåll eller innehåll från en alternativ källa i stället för ditt innehåll. Läs mer om hur Google hittar och visar information i Företagsprofiler.

Din åtkomst till ditt innehåll

Du behåller åtkomst till ditt innehåll i Tjänsterna i Företagsprofil i enlighet med den funktionalitet som beskrivs här. Du kan exportera en kopia av din data i Google-kontot (inklusive tillämplig Google Företagsprofil-data) när som helst.

Läs mer om vår integritetspolicy för att bättre förstå hur du kan uppdatera, hantera, exportera och radera ditt Google-konto.

Googles åtkomst till ditt konto

Vi kan efter ditt godkännande få åtkomst till ditt konto för att hjälpa dig att hantera din Företagsprofil.

Villkor för dataskydd
I den utsträckning det är tillämpligt gäller Googles dataskyddsvillkor mellan personuppgiftsansvariga (”Dataskyddsvillkoren”), som finns beskrivna på https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/. Google kommer inte att ändra Dataskyddsvillkoren utom på sätt som uttryckligen tillåts enligt Dataskyddsvillkoren.
Licens

Denna licens innefattar den grundläggande information om din Företagsprofil som du tillhandahåller, om denna information skyddas av immateriella rättigheter.

Du ger Google en permanent (vilket innebär så länge informationen skyddas av immateriella rättigheter), oåterkallelig, global, royaltyfri och icke-exklusiv licens att återge, modifiera, översätta, publicera, offentligt framföra, offentligt visa, distribuera och skapa härledda verk av den grundläggande informationen i din Företagsprofil (såsom företagets namn, adress, telefonnummer, kategori, öppettider och webbplats). Oaktat denna licens kan du när som helst återkalla ditt samtycke till att Google Assistent skickar automatiska samtal eller sms till numret i din företagsprofil. Läs mer om telefonsamtal från Google Assistent

Du ger även andra användare av Googles tjänster rätt att få åtkomst till och använda, inklusive redigera, denna information i enlighet med Googles tillämpliga användarvillkor.

Allt annat innehåll som du tillhandahåller i din Företagsprofil (till exempel företagsfoton) licensieras till Google i enlighet med Googles användarvillkor.

Övriga produkter och tjänster
Du kan ges tillgång till andra produkter och tjänster i ditt konto. Dessa produkter och tjänster kan omfattas av separata villkor och policyer som görs tillgängliga för dig.
Ändringar av Villkoren

Google kan när som helst göra icke-väsentliga ändringar av Villkoren utan föregående meddelande. Google ger alltid en förvarning vid väsentliga ändringar av dessa Villkor. Ändringar i Villkoren gäller inte retroaktivt och de träder i kraft 15 dagar efter att de lagts upp på denna sida. Ändringar som görs av juridiska skäl eller i brådskande situationer, till exempel för att förhindra pågående överträdelser, träder emellertid i kraft så snart de meddelats.

Uppsägning

Google förbehåller sig rätten att helt eller delvis begränsa, stänga av eller säga upp din åtkomst till eller användning av Tjänsterna i Företagsprofil om

1. du bryter mot dessa Villkor, eventuella Policyer eller tillämplig lag
  2. Google måste göra det för att uppfylla ett rättsligt krav eller ett domstolsbeslut
  3. ditt beteende orsakar skada eller ansvarsskyldighet gentemot tredje part eller Google.

Om du anser att din åtkomst till Tjänsterna i Företagsprofil har begränsats, stängts av eller sagts upp på felaktiga grunder kan du läsa om hur du överklagar i Policyerna. Du kan säga upp dessa Villkor när som helst genom att ta bort innehåll och ansvariga från profilen och, i tillämpliga fall, märka företaget som permanent stängt. Läs mer om hur du tar bort innehåll och ansvariga från en företagsprofil.

Frågor eller besvär
Om du har frågor eller vill anföra besvär gällande Google Företagsprofil kan du besöka vårt hjälpcenter eller kontakta oss. Om du anser att din åtkomst till Google Företagsprofil har stängts av eller sagts upp på felaktiga grunder kan du överklaga beslutet.
Lösa tvister
Om du är företagsanvändare i EU eller Förenade kungariket kan du även ansöka om att lösa en tvist enligt dessa villkor via medling. Läs mer om vilka medlare vi är villiga att samarbeta med och anvisningar om hur du begär medling här. Medling är frivilligt och varken du eller Google är skyldiga att lösa tvister via medling, med undantag för när detta krävs enligt tillämplig lagstiftning.
Kontakta offentliga myndigheter vid problem
Ingenting i dessa Villkor hindrar dig från att kontanta relevanta offentliga myndigheter rörande lagbrott. Om detta avsnitt står i konflikt med någon annan del av Villkoren ska detta avsnitt gälla.