Om produktredigering og produktkatalogen

Med produktredigereren kan selgere skape tilstedeværelse på mobil og datamaskiner for å få vist frem produktene sine og generere kundeinteraksjoner. Kunder får se en mer nøye utvalgt produktportefølje fra butikkene på Produkter-fanen i bedriftsprofilen på mobil og i Produktoversikt-modulen på datamaskiner.

Elementer som er lagt til via produktredigereren, vises i bedriftsprofiler i versjonene av Google Søk for datamaskin og mobil.

Hvem er produktredigereren tilgjengelig for?

Produktredigereren er tilpasset små og mellomstore bedrifter. Bedriftseiere i alle bedriftskategorier, unntatt i noen få vertikaler, kan vise frem produktene sine til potensielle kunder med produktredigereren. Hvis du bruker produktredigering, har det ingen innvirkning på funksjonen for populære retter.

For å vise frem varene sine kan bedrifter i restaurantvertikalen legge dem til som populære retter eller bruke menyredigering.

Hvis du driver en større kjede, kan du bruke annonser for varer i butikk for å oppgi informasjon om og tilgjengeligheten av produktene du selger.

Tips: Hvis du har en butikk i et land eller en region som er kvalifisert (Canada, Irland, Storbritannia eller USA), kan du omsette nettsøk i kunder i butikken ved å vise frem produktene du har i butikken, automatisk i bedriftsprofilen din.

Du kan legge til produkter i bedriftsprofilen ved å koble salgssystemet til produktleseren eller appen for produktlageret i butikken. Finn ut hvordan du viser frem produkter i butikken.

Sånn fungerer det

Viktig: Produkter og kategorier du nylig har endret, vises først i produktkatalogen. Hvis du vil fremheve et produkt, foretar du en mindre oppdatering i elementet slik at det vises øverst i katalogen.

Hvis du vil påse at alle kundene som søker etter produktene dine på mobilenheter eller datamaskiner, får se disse produktene, kan du legge dem til via Produkter-fanen i Administrering av Bedriftsprofil.

Forhandlere kan laste opp produkter til bedriftsprofilen sin via produktredigering. Hvis kunder vil finne ut mer om produktene du tilbyr, kan de klikke på produktene i produktkatalogen din og i «Fra produktinnlegg»-karusellen. Kunder kan også kommunisere med bedriften din.

Hvis du har en meny eller liste over tjenester som er levert av en tredjepart, og du legger til en vare i produktkatalogen, slettes menyen eller tjenestelisten. Du kan gjenopprette menyen eller listen via menyen eller tjenesteredigering i Administrering av Bedriftsprofil.

Legg til produkter på Google Søk

Viktig: Du kan ikke legge til produkter via Google Søk i EØS, Sveits, Tyrkia eller Storbritannia, men du kan fremdeles administrere produktene dine via Administrering av Bedriftsprofil i disse landene.

1. Logg på Google-kontoen du bruker til å administrere bedriftsprofilen din.
  2. For å finne bedriftsprofilen, søk etter bedriftsnavnet ditt på Google. Du kan også søke etter «bedriften min».
  3. Velg Se profilen hvis du vil oppdatere bedriftsprofilen.
  4. Velg Endre profilen og så Produkter og så Legg til produkt.
    • Velg produkter fra produktlisten for å endre eller slette dem.
  5. Fyll ut feltene for å sende inn et produkt.

De nylig endrede produktene og relaterte kategorier vises først i produktlisten. Det kan ta noen minutter før du kan se produktene du legger til eller redigerer. Vi anbefaler at du venter i et par minutter og laster inn siden på nytt etter at du har gjort endringer.

Slik ser kundene produktene dine

Når kunder søker i bedriftsprofilen din på Google Søk på en datamaskin, en mobilenhet eller i Google Maps-appen, kan de få opp følgende:

• I Maps-mobilappen: En produktkarusell.
  • Bare på Søk: En produktkarusell og «Produkter»-fanen.

«Produkter»-fanen har to karuseller: «Fra produktinnlegg» og «Produktkatalog». I «Fra produktinnlegg»-modulen vises produktene du fremhevet gjennom produktinnlegg, og denne er ikke tilgjengelig på datamaskiner. I Produktkatalog-karusellen vises produktkategoriene du har lagt til. «Produktkatalog»-karusellen kan være plassert et annet sted på søkeresultatsiden.

Med «Produkter»-fanen kan kundene

• klikke på et fremhevet produktkort for å se detaljert produktinformasjon
  • klikke på en produktkategori for å se en oversikt
  • klikke på et produkt i en produktkategori for å se produktdetaljene
  • chatte med eller ringe deg for å finne ut mer, eller klikke på knappen som fører til nettstedet ditt, for å bestille på nettet
  • gi tilbakemelding i tilfelle det er opphavsrettslige eller juridiske problemer

Tips: Du kan se en forhåndsvisning av hvordan produktene dine kommer til å se ut for kunder på Google Søk, ved å klikke på Se det på Google. Det kan ta opptil to minutter før du får opp produkter som nylig er lagt til.

Vær oppmerksom på dette:

• Produkter som er sendt inn via produktredigereren, må være i tråd med retningslinjene for Shopping-annonser
  • Vi tillater ikke innhold relatert til regulerte produkter og tjenester, medregnet alkohol, tobakksprodukter, gambling, finansielle tjenester, farmasøytiske produkter samt kosttilskudd og medisinsk utstyr som mangler godkjenning.
  • Hvis du sender inn produkter som bryter med Googles retningslinjer, kan det føre til at hele produktkatalogen din fjernes, inkludert produkter som ikke bryter med retningslinjene.