Tietoja Tuotetietojen muokkaustyökalusta ja Tuotekuvastosta

Tuotetietojen muokkaustyökalun avulla kauppiaat voivat lisätä näkyvyyttään mobiililaitteilla ja tietokoneilla esittelemällä tuotteitaan ja aktivoimalla asiakkaita. Asiakkaat näkevät huolellisesti valitun otoksen kaupan valikoimasta yritysprofiilin Tuotteet-välilehdeltä (mobiililaitteella) ja Tuotteiden esittely ‑moduulista (tietokoneella).

Tuotetietojen muokkaustyökalun kautta lisätyt tuotteet näkyvät yritysprofiileissa Google Haun tietokone- ja mobiiliversiossa.

Kuka sitä voi käyttää?

Tuotetietojen muokkaustyökalu on suunnattu pienille ja keskisuurille itsenäisille yrityksille. Lähes kaikkien alojen yritykset voivat esitellä tuotteitaan potentiaalisille asiakkaille Tuotetietojen muokkaustyökalun avulla. Tuotetietojen muokkaustyökalu ei vaikuta Suositut annokset ‑ominaisuuksien käyttöön.

Ravintola-alan yritykset voivat esitellä tuotteitaan lisäämällä niitä suosittuihin annoksiin tai hyödyntämällä Ruokalistan muokkaustyökalua.

Yritysketjut voivat kertoa myymistään tuotteista ja niiden saatavuudesta Paikallisten tuotteiden mainosten avulla.

Vinkki: Jos sinulla on vähittäiskauppa maassa tai alueella, joka täyttää ehdot (Yhdysvallat, Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta tai Irlanti), voit saada nettihakuja tekevät käymään toimipisteessä esittelemällä siellä myytäviä tuotteita automaattisesti Yritysprofiilissasi.

Jos haluat lisätä tuotteet Yritysprofiiliin, yhdistä myyntipistejärjestelmä paikallisvarastosovellukseen tai tuotelukijaan. Lue lisää toimipisteessä myytävien tuotteiden esittelemisestä.

Näin se toimii

Tärkeää: Äskettäin muokatut tuotteet ja luokat näkyvät tuotekuvastossa ensimmäisinä. Jos haluat nostaa jonkin tuotteen esille, tee tuotteeseen pieni muutos, niin se näkyy kuvastossa ensimmäisenä.

Jos haluat varmistaa, että kaikki tietokoneella tai mobiililaitteella hakuja tekevät asiakkaat näkevät tuotteesi, lisää tuotteet Yritysprofiilien ylläpidon Tuotteet-välilehdeltä.

Vähittäiskauppiaat voivat ladata tuotteita Yritysprofiiliinsa käyttämällä Tuotetietojen muokkaustyökalua. Kun asiakas haluaa lisätietoja tarjoamistasi tuotteista, hän voi klikata Tuotekuvasto- ja Tuotepostauksista-karuselleissa olevia tuotteita. Asiakas voi myös ottaa yhteyttä yritykseesi.

Jos yritykselläsi on kolmannen osapuolen tarjoama ruokalista tai palveluluettelo ja lisäät Tuotekuvastoon jonkin tuotteen, ruokalista tai palveluluettelo poistetaan. Voit luoda uuden ruokalistan tai palveluluettelon Yritysprofiilien ylläpidon Ruokalistan muokkaustyökalulla tai Palvelujen muokkaustyökalulla.

Tuotteen lisääminen Google Haun kautta

Tärkeää: Et voi lisätä tuotetta Google Haun kautta Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Sveitsissä tai Turkissa. Voit kuitenkin ylläpitää tuotteitasi näillä alueilla Yritysprofiilien ylläpidon kautta.

1. Kirjaudu sille Google-tilille, jolla ylläpidät Yritysprofiiliasi.
  2. Löydät Yritysprofiilisi hakemalla Googlesta yrityksesi tarkkaa nimeä. Voit myös tehdä haun "my business" eli hakea omaa yritystäsi.
  3. Valitse Näytä profiili, jos haluat muuttaa yritysprofiilin tietoja.
  4. Valitse Muokkaa profiilia ja sitten Tuotteet ja sitten Lisää tuote.
    • Voit muokata tai poistaa tuotteita valitsemalla niitä tuoteluettelosta.
  5. Täytä kentät, niin voi lähettää tuotteen.

Äskettäin muokkaamasi tuotteet ja niihin liittyvät luokat näkyvät tuoteluettelossa ensimmäisenä. Lisäämäsi tuotteet tai tuotteisiin tekemäsi muutokset tulevat näkyviin muutaman minuutin kuluessa. Suosittelemme odottamaan muutaman minuutin ja päivittämään sivun muutosten tekemisen jälkeen.

Miten asiakkaat näkevät tuotteesi?

Kun asiakkaat hakevat yritysprofiiliasi Google Hausta tietokoneella, mobiililaitteella tai Google Maps ‑sovelluksella, he näkevät

• Maps-mobiilisovelluksessa tuotekarusellin
  • vain Haussa tuotekarusellin ja Tuotteet-välilehden.

Tuotteet-välilehdellä on kaksi karusellia: Tuotepostauksista ja Tuotekuvasto. Tuotepostauksista-karusellissa näkyvät tuotteet, joita olet korostanut tuotepostausten avulla, eivätkä ne ole saatavilla tietokoneella. Tuotekuvasto-karusellissa näkyvät lisäämäsi tuoteluokat. Tuotekuvasto-karuselli voidaan sijoittaa hakutulossivulla eri osioon kuin Tuotepostauksista-karuselli.

Tuotteet-välilehdeltä asiakkaat voivat

• klikata tuotteen korttia nähdäkseen tuotteen tiedot
  • klikata tuoteluokkaa nähdäkseen yleiskatsauksen
  • klikata tuoteluokkaan kuuluvaa tuotetta nähdäkseen tuotteen tiedot
  • aloittaa chatin tai soittaa yritykseesi pyytääkseen lisätietoja tai klikata yrityksesi sivustolle vievää painiketta tehdäkseen tilauksen verkossa
  • ilmoittaa tekijänoikeusrikkomuksesta tai muusta oikeudellisesta ongelmasta.

Vinkki: Voit esikatsella sitä, miltä tuotteesi näyttävät asiakkaille Google Haussa, klikkaamalla Näytä Googlessa. Odota muutama minuutti, jotta äskettäin lisätyt tuotteet alkavat näkyä.

Muistettavaa:

• Tuotetietojen muokkaustyökalun avulla lisättyjen tuotteiden on oltava Shopping-mainoksia koskevan käytännön mukaisia.
  • Emme salli sisältöä, joka liittyy säänneltyihin tuotteisiin ja palveluihin. Näitä ovat esimerkiksi alkoholi, tupakkatuotteet, rahapelit, rahoituspalvelut, lääkkeet ja hyväksymättömät lisäravinteet sekä terveydenhoitoon tarkoitetut ja lääketieteelliset laitteet.
  • Googlen käytäntöä rikkovien tuotteiden lähettäminen voi johtaa koko tuotekuvaston, myös käytännön mukaisten tuotteiden, poistamiseen.