Insights bekijken voor uw bedrijfsvermelding

Veel klanten vinden bedrijven via Google Zoeken en Maps. Insights van Google Mijn Bedrijf zijn gericht op hoe klanten uw vermelding vinden op Zoeken en Maps en wat ze doen nadat ze deze hebben gevonden.

Insights bekijken rechtstreeks vanuit uw bedrijfsprofiel op Google Maps

Als eigenaar of beheerder kunt u nu via uw bedrijfsprofiel op Google Maps controleren hoe vaak uw profiel is bekeken. U kunt gebruikmaken van insights over profielweergaven om bij te houden hoe populair uw bedrijf is bij huidige en potentiële klanten. Alleen eigenaren en beheerders van het bedrijfsprofiel kunnen insights over het profiel bekijken.

Als u uw profielinsights wilt bekijken, logt u in op hetzelfde Google-account dat u ook gebruikt voor Google Mijn Bedrijf. U vindt de insights over profielweergaven in uw bedrijfsprofiel onder het gedeelte 'Jij beheert dit bedrijfsprofiel'.

U kunt uw bedrijfsprofiel vinden door op Google Maps de naam van uw bedrijf te zoeken. Meer informatie over het beheren van uw bedrijfsinformatie via Google Maps

Een snel overzicht van uw bedrijf bekijken op Google

Desktop

Log in bij Google Mijn Bedrijf en ga naar het tabblad Homepage. Onder 'Prestaties' ziet u een momentopname van het aantal weergaven, zoekopdrachten en acties voor uw vermelding.

Onder 'Je bedrijf staat op Google' ziet u rechtstreekse links naar uw live vermelding op Google Zoeken en Maps. U kunt bevestigen of uw vermelding wordt weergegeven door op die links te klikken.

Mobiel

Log in bij Google Mijn Bedrijf en ga naar het tabblad Homepage. Daar ziet u een momentopname van het aantal weergaven, zoekopdrachten en acties voor uw vermelding.

Ga naar het tabblad Profiel. Onder 'Je bedrijf staat op Google' ziet u links naar uw live vermelding op Google Zoeken en Maps. U kunt bevestigen of uw vermelding wordt weergegeven door op die links te klikken.

De weergaven die u op uw dashboard ziet, zijn van de afgelopen 28 dagen. Daarom kunt u enige fluctuatie in de statistieken verwachten. Als u meer informatie over de zichtbaarheid van uw bedrijf wilt, gaat u naar het tabblad Insights.

Insights weergeven voor afzonderlijke vermeldingen

Desktop

Insights weergeven voor afzonderlijke vermeldingen:
  1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere vermeldingen heeft, opent u de vermelding die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu op Insights.

Mobiel

Insights weergeven voor afzonderlijke vermeldingen:
  1. Open de app Google Mijn Bedrijf.
  2. Tik in het overzichtsgedeelte Insights op de pijl-omlaag Pijl-omlaagen dan Rapport bekijken.

U vindt ook een overzicht van de insights voor uw vermelding op uw dashboard.

Insights in bulk weergeven

U kunt insights voor meerdere vermeldingen bulksgewijs downloaden als spreadsheet. Vervolgens kunt u nagaan hoe verschillende ketenlocaties presteren op Google Zoeken en Maps.

Insights zijn alleen beschikbaar voor geverifieerde vermeldingen.

1. Selecteer de vermeldingen waarvoor u bulksgewijs insights wilt downloaden in een rapport.
  2. Klik boven de lijst met locaties op Insights downloaden. Klik in het scherm dat wordt geopend naast het gewenste rapport op Rapport genereren.
  3. Selecteer de periode voor uw insights en klik vervolgens in de rechterbenedenhoek van het scherm op Downloaden.
  4. Uw rapport wordt automatisch naar een nieuw tabblad gedownload. Nadat uw rapport is gedownload, kunt u het tabblad sluiten.

Als een vermelding de status Downloaden niet ingeschakeld heeft, ziet u mogelijk '***' in de kolommen van de spreadsheet met bulksgewijs gedownloade insights.