Hantera din företagsprofil direkt på Google

Om du är inloggad med ditt Google My Business-konto kan du hantera din företagsprofil direkt från Google Sök. Sök efter ditt företag på Google. Sedan kan du slutföra och förbättra din profil, dela foton och inlägg som har koppling till din verksamhet, se kundrecensioner och mycket annat.

Så här hanterar du din företagsprofil från Google Sök:

1. Kontrollera att du är inloggad med ditt Google My Business-konto.
  2. Sök efter ditt företagsnamn på Google.
  3. Det visas en enkel meny strax ovanför sökresultaten.
    • Om du vill lägga till eller korrigera företagsinformationen klickar du på Redigera info.
    • Om du vill göra inlägg på Google och hålla kontakten med dina kunder klickar du på Skapa inlägg.
    • Om du vill dela foton som får företaget att sticka ut klickar du på Lägg till foton.
    • Om du vill visa och svara på kundrecensioner klickar du på Recensioner.

Du ser också anpassade uppdateringar (till exempel nya foton från kunder) och förslag som hjälper dig att förbättra din onlinenärvaro (som att uppdatera dina öppettider eller svara på kundernas frågor).

Översikten visas endast för personer som äger eller hanterar företagsprofilen.

Registreringslänk för platsansvariga

För företagsadresser som ingår i en kedja och som användare har gjort anspråk på i Maps och Sök innehåller företagsprofilen en registreringslänk för platsansvariga. Nya användare som registrerar sig för Google My Business och befintliga användare som försöker komma åt företagsuppgifterna för kedjor de har gjort anspråk på kan verifiera företaget som platsansvariga via den länken. Länken gör det enklare för franchiseägare och butikschefer att hantera företagsuppgifter för platser de äger eller driver.

Google verifierar platsansvariga för att säkerställa att deras profiluppgifter är korrekta. Ägare kan fortfarande hantera användaråtkomst via sina Google My Business-konton.

När en platsansvarig är inloggad på Google My Business kan han eller hon begära att bli uppgraderad till ansvarig för företagsuppgiften eller ägare till en verifierad företagsuppgift. Uppgiftens ägare kan godkänna eller avvisa begäran.

Registrera dig som platsansvarig från företagsprofilen

Så här registrerar du dig som platsansvarig på Maps och Sök:

1. Klicka på Hantera detta företag i företagsprofilen.
    Obs! Knappen visas endast i företagsuppgifter för företag som ingår i en kedja och som någon redan har gjort anspråk på. Den visas inte i uppgifterna för företag som ingen har gjort anspråk på eller för annonser för hushålls- och hantverkstjänster.
  2. Välj hur du vill verifiera platsen som din:
    1. Klicka på Samtal eller Sms för att verifiera med telefonnummer.
    2. Klicka på E-post för att verifiera via e-post.
    3. Verifiera automatiskt om du är behörig att göra detta.
  3. När du har slutfört verifieringen visas en banner som bekräftar att du har behörighet att hantera platsen.