Lägga till eller redigera företagsadressen i din företagsprofil

Du kan göra det lättare för kunder att hitta ditt företag på Google Maps och Sök genom att ange företagsadressen i din företagsprofil. Du kan även placera en kartnål vid din profil.

Företagsadressen i din profil är offentlig. Om du inte betjänar kunder på din företagsadress ska du lämna adressfältet tomt och i stället ange ditt serviceområde.

Riktlinjer för adresser

För att verifiera ditt företag måste du ange en företagsadress som Google kan hitta. Se till att adressen följer riktlinjerna för adresser.

• Ange den fullständiga och exakta gatuadressen som ska visas i din profil.
    • Exempel: ”Kungsbron 2, 111 22 Stockholm”
  • Ta med lokalnummer, våning, byggnadsnummer och andra adressuppgifter.
  • Ange bara uppgifter som ingår i den officiella adressen. Information som tvärgator och närliggande landmärken ska bara ingå i områden där den officiella gatuadressen inte motsvarar profilens exakta plats.
    • Skriv till exempel inte ”Hörnet av Kungsgatan och Drottninggatan” eller ”Mitt emot stadsparken”.

Om din adress inte har ett gatunummer eller om systemet inte hittar adressen kan du i stället fästa din företagsprofil direkt på kartan.

Hantera ditt företag

Lägga till, redigera eller ta bort en adress

Lägg till, redigera eller ta bort din företagsadress så att informationen i din profil är aktuell.

Lägga till eller redigera din adress

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här redigerar du din företagsadress:
    • Med Google Sök: Välj Redigera profil.
    • Med Google Maps: Välj Redigera profil följt av Företagsinformation.
  3. Välj Plats högst upp.
  4. Välj Redigera Redigera vid Företagsadress.
    • Ange eller redigera adressen: Ange eller redigera adressuppgifterna. Välj sedan SparaTänk på att följa riktlinjerna.
    • Så här justerar du nålens placering: Välj Justera. Flytta kartan så att nålen pekar på din företagsadress. Välj sedan Klart följt av Spara.
    • Så här tar du bort adressen: Läs om hur du tar bort en adress.
  5. Om vi inte hittar din adress visas ett varningsmeddelande. Ange de rödmarkerade delarna av adressen igen.
    • Om vi ändå inte kan hitta din adress kan du placera nålen vid företaget och spara ändringarna.

Tips! Det kan ta upp till tio minuter innan redigeringar granskas. Läs mer om redigeringar som väntar på granskning.

Ta bort din adress

Viktigt! Om du tar bort din företagsadress visas bara ditt serviceområde i företagsprofilen. Om du inte anger ett serviceområde väljs ett lokalt område automatiskt åt dig. Du kan ändra det vid behov.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här tar du bort din företagsadress:
    • Med Google Sök: Välj Redigera profil.
    • Med Google Maps: Välj Redigera profil följt av Företagsinformation.
  3. Välj Plats högst upp.
  4. Välj Redigera Edit pencil vid Företagsadress.
  5. Aktivera eller inaktivera Visa företagsadress för kunder.

Tips! I vissa länder eller regioner kan det finnas en platsbeskrivning i din profil, beroende på din företagskategori. Den gör det lättare för användarna att hitta företag i förhållande till ett landmärke, en plats eller ett företag i närheten. Du kan inte redigera din platsbeskrivning på Google Sök eller Maps.