Ange öppettider eller märka ett företag som stängt

Håll dina kunder informerade genom att uppdatera ditt företags vanliga öppettider eller information om en längre stängning i företagsprofilen på Google.

Om företaget eller någon av dess platser stängs kan du välja om det är permanent eller tillfälligt stängt. Du kan enkelt öppna upp ett företag som är markerat som stängt.

Ange dina öppettider på Google Maps och Sök

Lägg till företagets normala öppettider under en vanlig vecka. Läs mer om riktlinjer för öppettider.

Ange vanliga öppettider
  1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här redigerar du din företagsinformation:
    • Med Google Sök: Välj Redigera profil.
    • Med Google Maps: Välj Redigera profil följt av Företagsinformation.
  3. Välj fliken Öppettider högst upp.
  4. Välj Redigera Edit pencil följt av Öppet med normala öppettider vid Öppettider.
    • Tips! Om du inte vill att öppettiderna ska synas i din profil ska du välja Öppet utan normala öppettider följt avSpara.
  5. Markera rutan vid varje veckodag då du har öppet.
  6. Ange öppettider med hjälp av rullgardinsmenyerna.
  7. När du har angett öppettiderna väljer du Spara.
Ställa in en paus i öppettiderna

Om du vill ange att dina öppettider innefattar en paus kan du skapa två poster för samma dag med olika tider.

Anta till exempel att ditt företag har öppet mellan kl. 9.00 och 14.00 på lördagar, har stängt mellan kl. 14.00 och 17.00 och sedan har öppet igen mellan kl. 17.00 och 22.00.

1. Välj Lördag.
  2. Välj Öppet följt av 9.00. Välj sedan Stängt följt av 14.00.
  3. Välj Lägg till öppettider .
  4. Välj Öppet följt av 17.00. Välj sedan Stängt följt av 22.00.
  5. Välj Spara.
Ställa in öppet dygnet runt
  1. Välj Öppet följt av 24 timmar vid varje veckodag då du har öppet.
  2. Välj Spara.

Märka ett företag som tillfälligt eller permanent stängt

Uppdatera din företagsprofil så att företaget visas som tillfälligt eller permanent stängt på Google Maps och Sök.

Tips! Om ditt företag ska hålla tillfälligt stängt under mer än sju dagar eller om det är ett säsongsbaserat företag som har stängt under lågsäsong ska du märka det som tillfälligt stängt.

Stänga ett företag på Sök och Maps
  1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här redigerar du din företagsinformation:
    • Med Google Sök: Välj Redigera profil.
    • Med Google Maps: Välj Redigera profil följt av Företagsinformation.
  3. Välj fliken Öppettider högst upp.
  4. Välj Redigera Edit pencil följt av Tillfälligt stängt eller Permanent stängt vid Öppettider.
  5. Välj Spara.
Stänga flera företag samtidigt
  1. Logga in i Hanterare för Företagsprofil.
  2. Välj alla företag på listan som ska märkas som tillfälligt eller permanent stängda.
  3. Klicka på Åtgärder i verktygsfältet högst upp. Välj sedan Markera som tillfälligt stängt eller Markera som permanent stängt.
  4. Välj Markera som tillfälligt stängt eller Markera som permanent stängt i dialogrutan.
Du kan hantera en enskild profil i Sök och Maps. Om du vill hantera flera profiler samtidigt kan du använda Hanterare för Företagsprofil. Om du vill lägga till en annan profil väljer du menyn med tre punkter på Google Sök följt av Lägg till en ny företagsprofil

Viktigt! Om du märker ett företag som permanent stängt kan användare som söker efter din företagsprofil fortfarande se den på Sök och Maps. Det framgår tydligt i profilen att företaget är stängt.

Öppna ett företag på nytt

Viktigt! Om ditt företag har märkts som permanent stängt i samband med en adress- eller namnändring ska du inte öppna det på nytt. Lägg i stället till ett nytt företag.Du måste verifiera den nya profilen.Om du vill att dina recensioner ska flyttas till den nya profilen kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

När du öppnar ditt företag på nytt är det inte längre märkt som tillfälligt eller permanent stängt i profilen på Google Maps och Sök.

Öppna ett företag på Sök och Maps
  1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här redigerar du din företagsinformation:
    • Med Google Sök: Välj Redigera profil.
    • Med Google Maps: Välj Redigera profil följt av Företagsinformation.
  3. Välj fliken Öppettider högst upp.
  4. Välj Redigera Edit pencil Öppet med normala öppettider vid Öppettider.
    • Tips! Om du inte vill att öppettiderna ska synas i din profil ska du välja Öppet utan normala öppettider.
  5. Ange normala öppettider och pauser. Läs mer om hur du anger öppettider.
  6. När du har angett öppettiderna väljer du Spara.
Öppna flera företag samtidigt
  1. Logga in i Hanterare för Företagsprofil.
  2. Välj platserna som du vill märka som öppna på listan.
  3. Klicka på Åtgärder följt av Öppna i verktygsfältet högt upp.
  4. Klicka på Markera som öppet i dialogrutan.

Du kan hantera en enskild profil i Sök och Maps. Om du vill hantera flera profiler samtidigt kan du använda Hanterare för Företagsprofil. Om du vill lägga till en annan profil väljer du menyn med tre punkter på Google Sök följt av Lägg till en ny företagsprofil

Ditt företag har rapporterats som stängt

Om Google får en uppdatering om att en plats är tillfälligt stängd kan du få en e-postavisering.

Tips! Om något av dina företag felaktigt har märkts som permanent stängt kan du öppna det igen.

Riktlinjer för tillfälliga ändringar i ditt företag

När du ska märka ditt företag som tillfälligt stängt

Hjälp kunder som söker efter företagets namn att hitta det och förstå att stängningen bara är tillfällig genom att märka företaget som tillfälligt stängt. Genom att ange denna status kan du även förhindra att kunder blir besvikna över att upptäcka stängningen vid ett besök på plats.

För breda sökfrågor kan tillfälligt stängda företag rangordnas efter öppna företag. Den här rangordningseffekten beror på faktorer som företagskategori, typ av sökfråga och hur många matchande företag som har tillfälligt stängt.

Viktigt! Använd statusen tillfälligt stängt endast om ditt företag har stängt i mer än sju dagar eller har stängt på obestämd tid. Om ditt företag är stängt under mindre än sex dagar kan du ange särskilda öppettider.

När du ska använda särskilda öppettider eller fler öppettider

Du kan informera dina kunder om dina öppettider ändras eller när vissa tjänster är tillgängliga.

Ange Särskilda öppettider för dagar då du har avvikande öppettider, till exempel på helgdagar eller vid särskilda evenemang. Du bör ange särskilda öppettider när ditt företag

• har tillfälligt ändrade öppettider eller
  • håller stängt i högst sex dagar i rad.

Ange Fler öppettider för företag som tillhandahåller specifika tjänster med olika öppettider, till exempel särskilda öppettider för riskgrupper eller utkörnings- och avhämtningstider.

Ändringar av öppettider leder till att din företagsprofil uppdateras

När du har uppdaterat dina öppettider eller öppnat ditt företag på nytt kan kunderna se följande

• i din företagsprofil: ett meddelande som bekräftar din senaste uppdatering
  • på fliken Uppdateringar i din profil på mobila enheter: ett inlägg som bekräftar att du har ändrat öppettiderna

Du kan lägga till mer information om dina uppdaterade öppettider genom attredigera inlägget.

Om du vill ta bort meddelandet och inlägget om dina uppdaterade öppettider kan du radera inlägget.