Ange särskilda öppettider

Hantera ditt företag

När dina öppettider ändras under en kortare tidsperiod, till exempel för speciella evenemang, kan du ange särskilda öppettider så att de vanliga öppettiderna inte ändras.

Så fungerar det

Du kan ange särskilda öppettider om ditt företag ändrar öppettiderna tillfälligt eller håller stängt under högst sex dagar i rad.

Vid behov kan du schemalägga särskilda öppettider för

• helgdagar
  • särskilda händelser
  • andra undantagsfall.

Det är en god idé att visa dina öppettider för officiella helgdagar även om de inte skiljer sig från dina vanliga öppettider. Då blir det tydligt för kunderna att dina särskilda öppettider stämmer.

Ange särskilda öppettider

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här redigerar du dina särskilda öppettider:
    • Välj Redigera profil med Google Sök.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Företagsinformation.
  3. Välj fliken Öppettider högst upp.
  4. Välj Redigera Penna/redigeringsikon vid Särskilda öppettider.
  5. Välj datumet.
    • Bekräfta datumförslaget: Välj Granska.
    • Ange ett anpassat datum: Välj Lägg till ett datum. Ange sedan datumet.
    • Redigera befintliga datum: Välj det befintliga datumet.
  6. Uppdatera dina öppettider.
    • Om du har öppet den dagen: Avmarkera rutan Stängt. Ange sedan dina öppettider.
    • Om du har stängt den dagen: Se till att kryssrutan Stängt är markerad.
    • Lägg till flera öppettider för datumet: Välj Mer Mer följt av Lägg till öppettider +. Ange öppettiderna.
    • Så här raderar du särskilda öppettider:
      • Om företaget är stängt: Välj Radera Trash vid datumet.
      • Om företaget är öppet: Välj Mer Mer följt av Ta bort dag Trash bredvid öppettiderna.
  7. Välj Spara.
När du har sparat dina öppettider hittar du dem på fliken Öppettider under Företagsinformation eller direkt i Redigera profil under Särskilda öppettider.
Ange särskilda öppettider via kalkylark
  1. Leta upp kolumnen Särskilda öppettider i kalkylarket för massöverföring.
  2. Ange dagar och särskilda öppettider. Ange x för stängt hela dagen.
    • Exempel:
      • 24-timmarsformat: ÅÅÅÅ-MM-DD: TT:MM-TT:MM
      • 12-timmarsformat: ÅÅÅÅ-MM-DD: TT:MM AM-TT:MM PM
  3. Spara och importera kalkylarket. De särskilda öppettiderna visas bara på Google i samband med de valda dagarna.

Om du enbart vill lägga till särskilda öppettider för befintliga företag behöver du bara ta med kolumnerna för butikskod och särskilda öppettider i kalkylarket. Om du tar med tomma kolumner eller kolumner med rubriker men utan annan information raderas den befintliga informationen i de kolumnerna. Om du lägger till ett nytt företag visas en varning om att obligatoriska kolumnrubriker saknas.

Tips: Avgränsa varje öppettid med kommatecken. Om du vill ange flera öppettider samma dag avgränsar du tiderna med kommatecken. Läs mer om format för öppettider.

• Här är ett exempel med öppettider för ett företag som håller öppet under två perioder den 26 december 2015:
    2015-11-26: x, 2015-12-25: x, 2015-12-26: 10:00-16:00, 2015-12-26: 17:00-18:00, 2016-1-1: 00:00-00:00
Ange öppettider som sträcker sig över midnatt
Viktigt! Perioderna för de särskilda öppettiderna kan inte överskrida 24 timmar.

Perioderna för de särskilda öppettiderna kan inte överskrida 24 timmar. Om särskilda öppettider sträcker sig från före midnatt en dag och förbi kl. 12.00 dagen därpå ska du dela upp öppettiderna i flera perioder:

• en som löper till slutet av det första dygnet
  • en som börjar vid midnatt det andra dygnet.

Om ditt företag till exempel har öppet från kl. 19.00 till kl. 17.00 nästa dag anger du öppettiderna så här:

• 2015-11-26: 19:00-00:00, 2015-11-27: 00:00-17:00

I detta fall används de särskilda öppettiderna i stället för de normala öppettiderna för det andra dygnet. Om du vill behålla någon av de normala öppettiderna för det andra dygnet ska du ange dem igen på listan över särskilda öppettider. Exempel:

• 2015-11-27: 20:00-22:00

Andra ändringar av öppettider

Viktigt! För att särskilda öppettider ska visas i din företagsprofil måste du ange dina öppettider som Öppet med normala öppettider i företagsprofilen.

• Då ska du använda fler öppettider: Om ditt företag tillhandahåller specifika tjänster med olika öppettider, till exempel särskilda öppettider för riskgrupper eller tider för utkörning och avhämtning, kan du ange fler öppettider i stället för särskilda öppettider.
  • Då ska du märka företaget som tillfälligt stängt: Om ditt företag håller stängt i minst sju dagar i rad eller kommer att hålla stängt under en okänd tidsperiod bör du märka det som tillfälligt stängt.