Slik kan du angi spesielle åpningstider

Administrer bedriften din

Du kan angi spesielle åpningstider slik at bedriftens vanlige åpningstider ikke endres når bedriften har endrede åpningstider i en kort periode.

Sånn fungerer det

Du kan oppgi spesielle åpningstider hvis du midlertidig endrer bedriftens åpningstider, eller om du skal holde stengt i opptil seks dager på rad.

Hvis du har behov for å angi spesielle åpningstider, kan du gjøre det i forbindelse med

• ferie- eller høytider
  • spesielle arrangementer
  • andre spesielle forhold

Det er lurt å bekrefte åpningstidene på offisielle helligdager selv når disse ikke avviker fra de ordinære åpningstidene. På denne måten får kundene bekreftet at de spesielle åpningstidene faktisk stemmer.

Angi spesielle åpningstider

1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner den.
  2. Slik endrer du de spesielle åpningstidene:
    • I Google Søk velger du Endre profilen.
    • I Google Maps velger du Endre profilen og så Bedriftsinformasjon.
  3. Velg Åpningstider-fanen nesten helt øverst på siden.
  4. Velg «Endre» Blyantikon/redigeringsikon ved siden av «Spesielle åpningstider».
  5. Velg den aktuelle datoen.
    • For å bekrefte den foreslåtte datoen: Velg Gjennomgå.
    • For å angi en dato selv: Velg Legg til en dato. Skriv deretter inn datoen.
    • For å endre nåværende datoer: Velg den nåværende datoen.
  6. Oppdater åpningstidene.
    • Hvis bedriften holder åpent denne dagen: Fjern avmerkingen for «Stengt». Legg inn bedriftens åpningstider.
    • Hvis bedriften holder stengt denne dagen : Påse at det er merket av for «Stengt».
    • For å legge til flere bolker med åpningstider for denne datoen: Trykk på Mer Mer og så Legg til åpningstider +, og legg inn åpningstidene.
    • Slik kan du slette spesielle åpningstider:
      • Hvis bedriften holder stengt: Ved siden av den aktuelle datoen trykker du på Slett Trash.
      • Hvis bedriften holder åpent: Ved siden av åpningstidene velger du Mer Mer og så Fjern dagen Trash.
  7. Velg Lagre.
Etter at du har lagret åpningstidene, finner du dem på «Åpningstider»-fanen under «Bedriftsinformasjon» eller direkte i «Endre profilen» under «Spesielle åpningstider».
Angi spesielle åpningstider via regneark
  1. Finn «Spesielle åpningstider»-kolonnen i regnearket for masseopplasting.
  2. Legg inn de aktuelle dagene med de spesielle åpningstidene, og bruk «x» for å angi at bedriften holder stengt hele dagen.
    • For eksempel:
      • 24-timersformat: YYYY-MM-DD: HH:MM-HH:MM
      • AM- eller PM-format: YYYY-MM-DD: HH:MM AM-HH:MM PM
  3. Lagre og importér regnearket. Brukere på Google får bare se de spesielle åpningstidene på de aktuelle dagene.

Hvis du bare skal legge til spesielle åpningstider for eksisterende bedrifter, holder det at du tar med kolonnene for butikkoder og spesielle åpningstider i regnearket. Hvis du tar med tomme kolonner eller kolonner som har overskrifter, men ingen tilhørende informasjon, slettes eksisterende informasjon tilknyttet disse kolonnene. Hvis du legger til en ny bedrift, blir du varslet i fall du ikke har med de obligatoriske kolonneoverskriftene.

Tips: Skill hvert sett med åpnings- og stengetider med et komma. Hvis du vil legge inn to blokker med åpningstider for den samme dagen, kan du atskille de to oppføringene med et komma. Finn ut hvordan du formaterer åpningstider.

• I eksempelet nedenfor viser vi åpningstidene til en bedrift som holder åpent i to perioder 26. desember 2021:
    2021-11-26: x, 2021-12-25: x, 2021-12-26: 10:00-16:00, 2021-12-26: 17:00-18:00, 2022-1-1: 00:00-00:00
Angi en åpningstid som strekker seg over to dager
Viktig: Blokker med spesielle åpningstider kan ikke overstige 24 timer.

Spesielle åpningstider kan ikke overstige 24 timer. Hvis en spesiell åpningstid er fra før midnatt på den ene dagen til etter kl. 12:00 den neste dagen, bør du dele opp åpningstidene i flere bolker:

• én som går frem til slutten av den første dagen
  • én som begynner kl. 00:00 på den andre dagen

Hvis bedriften din holder åpent fra kl. 19:00 til kl. 17:00 den neste dagen, bør du oppgi åpningstidene slik:

• 2021-11-26: 19:00-00:00, 2021-11-27: 00:00-17:00

I dette tilfellet blir de spesielle åpningstidene prioritert fremfor de ordinære åpningstidene på den andre dagen. Hvis du ønsker å beholde øvrige åpningstider på den neste dagen, må du legge inn disse på nytt i listen over spesielle åpningstider, som dette:

• 2021-11-27: 20:00-22:00

Andre endringer knyttet til åpningstider

Viktig: For at de spesielle åpningstidene skal vises i bedriftsprofilen din, må du angi åpningstidene som «Åpen med faste åpningstider».