Afwijkende openingstijden instellen

Uw bedrijf beheren

Als uw openingstijden gedurende een korte periode afwijken, zoals voor een speciale gebeurtenis, kunt u de afwijkende openingstijden zo instellen dat uw normale openingstijden niet worden gewijzigd.

Hoe het werkt

U kunt afwijkende openingstijden instellen als uw bedrijf de openingstijden tijdelijk wijzigt of als het tot 6 aaneengesloten dagen gesloten is.

Indien nodig kunt u afwijkende openingstijden instellen voor de volgende momenten:

• Feestdagen
  • Speciale gelegenheden
  • Andere uitzonderlijke omstandigheden

Het is een goed idee om uw openingstijden voor officiële feestdagen op te geven, ook als deze niet afwijken van uw normale openingstijden. Zo weten uw klanten zeker dat de afwijkende openingstijden kloppen.

Afwijkende openingstijden instellen

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Zo kunt u uw afwijkende openingstijden bewerken:
    • Selecteer in Google Zoeken Profiel bewerken.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
  3. Selecteer bovenaan het tabblad Openingstijden.
  4. Selecteer naast Afwijkende openingstijden de optie Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon.
  5. Selecteer de datum.
    • De voorgestelde datum bevestigen: Selecteer Bekijken.
    • Een aangepaste datum instellen: SelecteerDatum toevoegen. Geef daarna de datum op.
    • Bestaande datums bewerken: Selecteer de bestaande datum.
  6. Update uw openingstijden.
    • Als uw bedrijf die dag geopend is: Vink het selectievakje Gesloten uit. Geef daarna uw openingstijden op.
    • Als uw bedrijf die dag gesloten is: Vink het selectievakje Gesloten aan.
    • Meerdere reeksen openingstijden voor de datum toevoegen: Selecteer Meer Meer en dan Openingstijden toevoegen +. Geef daarna de openingstijden op.
    • Afwijkende openingstijden verwijderen:
      • Als uw bedrijf gesloten is: Selecteer naast de datum de optie Verwijderen Trash.
      • Als uw bedrijf geopend is: Selecteer naast de openingstijden de optie Meer Meer en dan Dag verwijderen Trash.
  7. Selecteer Opslaan.
Nadat uw openingstijden zijn opgeslagen, kunt u deze vinden op het tabblad Openingstijden in Bedrijfsinformatie. U kunt ze ook rechtstreeks vinden in Profiel bewerken onder Afwijkende openingstijden.
Afwijkende openingstijden instellen via een spreadsheet
  1. Ga in uw spreadsheet voor bulkupload naar de kolom Afwijkende openingstijden.
  2. Geef de betreffende dagen en de afwijkende openingstijden op. Gebruik x om aan te geven dat uw bedrijf de hele dag gesloten is.
    • Voorbeeld:
      • 24-uursnotatie: JJJJ-MM-DD: UU:MM-UU:MM
      • 12-uursnotatie (AM/PM): JJJJ-MM-DD: UU:MM AM-UU:MM PM
  3. Sla de spreadsheet op en importeer deze. Uw afwijkende openingstijden worden alleen voor de betreffende dagen aan klanten op Google weergegeven.

Als u alleen afwijkende openingstijden toevoegt aan bestaande bedrijven, neemt u enkel de kolommen voor winkelcode en afwijkende openingstijden op in de spreadsheet. Als uw spreadsheet lege kolommen bevat (kolommen met koppen, maar zonder gegevens), worden bestaande gegevens voor deze kolommen gewist. Als u een nieuw bedrijf toevoegt, krijgt u een waarschuwing dat verplichte kolomkoppen ontbreken.

Tip: Scheid elke reeks openingstijden van elkaar met een komma. Als u voor 1 dag meerdere reeksen openingstijden wilt opgeven, scheidt u de reeksen in 2 vermeldingen en plaatst u er een komma tussen. Meer informatie over hoe u openingstijden indeelt

• In het volgende voorbeeld ziet u de openingstijden van een bedrijf dat op 26 december 2015 gedurende 2 afzonderlijke perioden is geopend:
    2015-11-26: x, 2015-12-25: x, 2015-12-26: 10:00-16:00, 2015-12-26: 17:00-18:00, 2016-1-1: 00:00-00:00
Openingstijden instellen die doorlopen tot de volgende dag
Belangrijk: Een reeks afwijkende openingstijden mag maximaal 24 uur beslaan.

Een reeks afwijkende openingstijden mag maximaal 24 uur beslaan. Als een reeks afwijkende openingstijden van vóór middernacht doorloopt tot of na 12 uur 's middags de volgende dag, moet u de openingstijden opdelen in meerdere reeksen:

• Eén reeks die eindigt aan het einde van de eerste dag,
  • Eén reeks die om middernacht (het begin van de 2e dag) begint.

Als uw bedrijf bijvoorbeeld geopend is van 19:00 uur op de ene dag tot 17:00 uur de volgende dag, geeft u de openingstijden zo op:

• 2015-11-26: 19:00-00:00, 2015-11-27: 00:00-17:00

In dit geval worden uw normale openingstijden op de tweede dag genegeerd ten gunste van de afwijkende openingstijden. Als u de normale openingstijden van deze dag (deels) wilt behouden, geeft u ze nogmaals op in de lijst met afwijkende openingstijden:

• 2015-11-27: 20:00-22:00

Andere wijzigingen in de bedrijfsvoering

Belangrijk: Als u de afwijkende openingstijden in uw bedrijfsprofiel wilt tonen, stelt u de openingstijden in op Open, standaard openingstijden.