Poikkeavien aukioloaikojen lisääminen

Ylläpidä yrityksesi tietoja

Jos yrityksesi aukioloajat muuttuvat hetkellisesti esimerkiksi erikoistapahtuman vuoksi, voit lisätä poikkeavat aukioloajat. Tällöin normaalit aukioloajat eivät muutu.

Näin se toimii

Voit määrittää poikkeavat aukioloajat, jos yrityksesi aukioloajat ovat tilapäisesti muuttuneet tai yrityksesi on suljettuna enintään kuusi päivää peräkkäin.

Voit tarvittaessa lisätä poikkeavat aukioloajat

• juhlapyhille
  • erikoistapahtumille
  • muille poikkeusoloille.

Virallisten juhlapyhien aukioloajat kannattaa vahvistaa erikseen, vaikka ne eivät poikkeaisi normaaleista aukioloajoista. Näin voit tehdä selväksi asiakkaille, että poikkeavat aukioloajat ovat oikein.

Poikkeavien aukioloaikojen lisääminen

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Näin voit muokata poikkeavia aukioloaikoja:
    • Valitse Google Hausta Muokkaa profiilia.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Yritystiedot.
  3. Valitse ylhäältä Aukioloajat-välilehti.
  4. Valitse poikkeavien aukioloaikojen vierestä Muokkaa Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  5. Valitse päivämäärä.
    • Ehdotetun päivämäärän vahvistaminen: Valitse Tarkista.
    • Oman päivämäärän asettaminen: Valitse Lisää päivämäärä. Lisää sitten päivämäärä.
    • Päivämäärien muokkaaminen: Valitse haluamasi päivämäärä.
  6. Päivitä aukioloajat.
    • Jos yrityksesi on auki kyseisenä päivänä: Poista valinta Suljettu-ruudusta. Lisää sitten ajat, jolloin yritys on auki tai suljettu.
    • Jos yrityksesi on suljettu kyseisenä päivänä: Varmista, että Suljettu-ruutu on valittuna.
    • Näin voit lisätä useita aukioloaikoja samalle päivälle: Valitse Lisää Lisää ja sitten Lisää aukioloajat +. Lisää sitten aukioloajat.
    • Näin voit poistaa poikkeavat aukioloajat:
      • Jos yrityksesi on suljettu: Valitse päivämäärän vierestä Poista Trash.
      • Jos yrityksesi on auki: Valitse aukioloaikojen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista päivä Trash.
  7. Valitse Tallenna.
Kun aukioloajat on tallennettu, ne löytyvät Yritystiedot-kohdan Aukioloajat-välilehdeltä ja suoraan Muokkaa profiilia ‑osion Poikkeavat aukioloajat ‑kohdasta.
Poikkeavien aukioloaikojen lisääminen laskentataulukon avulla
  1. Etsi joukkolatauksen laskentataulukosta Poikkeavat aukioloajat ‑sarake.
  2. Merkitse "X" niiden päivien ja poikkeavien aukioloaikojen kohdalle, jolloin liikkeesi on kiinni koko päivän.
    • Esimerkki:
      • 24 tunnin muoto: VVVV-KK-PP: HH:MM–HH:MM
      • 12 tunnin muoto: VVVV-KK-PP: HH:MM AM–HH:MM PM
  3. Tallenna ja tuo laskentataulukko. Poikkeavat aukioloajat näkyvät asiakkaille Googlessa vain valittujen päivien osalta.

Jos lisäät poikkeavat aukioloajat vain nykyisille toimipisteille, voit sisällyttää laskentataulukkoon sarakkeet vain toimipistekoodia ja poikkeavia aukioloaikoja varten. Jos lisäät tyhjiä sarakkeita tai sarakkeita, joissa on otsikoita mutta ei tietoja niiden alla, näiden sarakkeiden tiedot tyhjennetään. Jos lisäät uuden toimipisteen, saat ilmoituksen puuttuvista pakollisista sarakeotsikoista.

Vinkki: Erota aukioloajat toisistaan pilkulla. Jos haluat lisätä useita eri aukioloaikoja samalle päivälle, käytä niiden välissä pilkkua. Lue lisää aukioloaikojen muotoilusta.

• Seuraavassa esimerkissä yritys on avoinna kahteen eri aikaan 26.12.2015:
    26.11.2015: x, 25.12.2015: x, 26.12.2015: 10.00–16.00, 26.12.2015: 17.00–18.00, 1.1.2016: 00.00–00.00
Seuraavalle päivälle ulottuvien aukioloaikojen lisääminen
Tärkeää: Poikkeavien aukioloaikojen enimmäiskesto on 24 tuntia.

Poikkeavien aukioloaikojen enimmäiskesto on 24 tuntia. Jos poikkeavat aukioloajat ulottuvat yli puolenyön ja yli seuraavan keskipäivän, jaa ne erillisiksi aukioloajoiksi siten, että

• ensimmäinen aukioloaika päättyy ensimmäisen vuorokauden lopussa
  • toinen aukioloaika alkaa seuraavan vuorokauden alusta.

Jos yrityksesi on esimerkiksi auki klo 19:stä seuraavaan päivään klo 17, lisää aukioloajat näin:

• 26.11.2015: 19.00–00.00, 27.11.2015: 00.00–17.00

Tässä tapauksessa jälkimmäisen päivän normaalit aukioloajat korvautuvat poikkeavilla aukioloajoilla. Jos haluat kuitenkin säilyttää tietyt seuraavan päivän aukioloajat, sisällytä ne uudelleen poikkeavien aukioloaikojen luetteloosi esimerkiksi seuraavasti:

• 27.11.2015: 20.00–22.00

Muita toimintaan liittyviä muutoksia

Tärkeää: Jos haluat, että poikkeavat aukioloajat näkyvät Yritysprofiilissasi, valitse aukioloajoille Avoinna, säännölliset aukioloajat ‑vaihtoehto.