Foto's toevoegen en verwijderen voor bulksgewijs geverifieerde profielen

Uw bedrijven op Google kunnen foto's bevatten die door uzelf of door anderen zijn geüpload. De foto's die u toevoegt, zijn gemarkeerd als Van de eigenaar. U kunt foto's bulksgewijs met een spreadsheet aan bedrijven toevoegen of een voor één.

• U kunt geen foto's naar niet-geverifieerde locaties uploaden. Meer informatie over hoe u kunt worden geverifieerd
  • Alle foto's moeten voldoen aan onze fotorichtlijnen voor bedrijfsprofielen.
  • Als u een spreadsheet gebruikt, zorgt u ervoor dat uw foto's worden geüpload naar een openbaar toegankelijke URL, zoals uw website of een fotohostingsite.
  • Het kan enkele dagen duren voordat uw foto's op Google Maps en Zoeken komen te staan.

Foto's toevoegen aan bulksgewijs geverifieerde profielen

Foto's afzonderlijk toevoegen

Zo voegt u foto's toe aan één locatie:

1. Log in om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Selecteer het bedrijf waaraan u foto's wilt toevoegen.
  3. Scroll naar het gedeelte voor het type foto dat u wilt toevoegen en klik op Foto's toevoegen.
  4. Sleep de foto's naar het venster dat u ziet of klik op Foto's selecteren vanaf je computer. Foto's moeten jpg- of png-bestanden zijn en moeten minstens 250 pixels hoog en breed zijn.
  5. Klik op Selecteren om de foto naar uw locatie te uploaden.

Foto's toevoegen via een spreadsheet

Zo voegt u foto's toe via een spreadsheet:

1. Log in om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Selecteer de bedrijven waaraan u foto's wilt toevoegen.
  3. Klik op Acties en dan Locaties.
  4. Geef de URL's voor uw foto's op in de bijbehorende fotokolommen in uw spreadsheet: Logo, Omslag of Andere foto's. Als u dezelfde foto's wilt uploaden naar meerdere locaties, geeft u dezelfde URL op in de kolommen voor andere locaties in uw spreadsheet.
    • Voor de kolom Andere foto's: Als u meerdere extra foto's heeft, scheidt u de URL's door een komma. Als een URL een komma bevat, vervangt u de komma door de code '%2C'. Als uw URL bijvoorbeeld https://example.com/mijnfoto03,2012.jpg is, moet u de URL als volgt aanpassen: https://example.com/mijnfoto03%2C2012.jpg Gebruik geen ongeldige tekens (< , >, enz.), dubbele URL's of verbroken URL's. Er geldt een maximum van 25 extra foto's per locatie.
  5. Als u klaar bent met het toevoegen van foto's, importeert u uw spreadsheet.

Foto's verwijderen uit bulksgewijs geverifieerde profielen

Zo verwijdert u een foto uit een bulksgewijs geverifieerd bedrijfsprofiel:

1. Log in om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Klik op het bedrijf met de foto die u wilt verwijderen.
  3. Verwijder de foto-URL van de foto.

Tip: Bekijk meer informatie over hoe u foto's verwijdert uit profielen die niet bulksgewijs zijn geverifieerd.

Ongepaste foto's melden

U kunt een foto melden die iemand anders heeft toegevoegd als deze in strijd is met onze richtlijnen. Uw aanvraag wordt beoordeeld om te bepalen of de foto wordt verwijderd.

Zo dient u een verwijderingsverzoek voor een foto in:

1. Zoek de locatie op Google Maps.
  2. Selecteer de foto.
    • Klik in Google Maps op de link Ongepaste foto melden rechtsonder in het scherm.
    • Klik in de klassieke versie van Google Maps op het tabblad Foto's en zoek de betreffende foto. Kies Meer > Misbruik melden.
  3. Voeg een notitie toe waarin u aangeeft dat u de bedrijfseigenaar bent en geef de reden op waarom u de foto wilt laten verwijderen.

Bekijk het Beleid voor foto's en video's van Google Maps voor meer informatie.