Slik fjerner du bedriftsprofiler

Hvis du ikke lenger ønsker å administrere en bedrift, kan du fjerne innholdet og administratorene i profilen og merke bedriften som nedlagt.

Da kan du ikke lenger administrere bedriften direkte fra Google Søk eller Maps, men bedriften kan fortsatt vises på Google.

Merk bedriften som nedlagt

Slik kan du merke bedrifter som nedlagt på Søk og Maps:

1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen din.
  2. Velg Endre profilen og så Bedriftsinformasjon
    • På datamaskinen bruker du Google Søk og velger Endre profilen.
  3. Velg Åpningstider-fanen nesten helt øverst på siden.
  4. Velg «Rediger» Endre ved siden av «Åpningstider».
  5. Velg Nedlagt.
  6. Velg Lagre.

Bedriftsprofilen din kan vises på Søk og Maps for brukere som søker etter den, men det går tydelig frem at bedriften er nedlagt.

Tips: Du kan merke bedriften som midlertidig stengtFinn ut mer om hvordan du kan angi åpningstider eller at bedriften er midlertidig stengt eller nedlagt.

Fjern innhold og administratorer fra én enkelt bedriftsprofil

Viktig:

• Innhold og administratorer som fjernes fra en bedriftsprofil, fjernes for godt, og dette påvirker profilens eiere og administratorer. Hvis du vil administrere profilen på et senere tidspunkt, må du bekrefte profilen på nytt.
    • Eventuelle bilder, videoer og innlegg som er lagt til av eiere eller administratorer, blir fjernet for godt.
    • Hvis du opprettet nettstedet ditt ved hjelp av en Google-bedriftsprofil, blir det fjernet for godt.
    • Fjernet profilinnhold kan ikke gjenopprettes eller administreres.
  • Bare eierne og hovedeierne kan fjerne innholdet og administratorene fra profilen.
  • Hvis du ikke lenger ønsker å administrere profilen, kan du fjerne deg selv fra den
  • Nye eiere av eller administratorer for bedriftsprofiler må vente i 7 dager før de kan fjerne innhold og administratorer fra profilen.
  • Hvis det er aktuelt, kan du vise at bedriften din ikke lenger finnes, ved å slå på «Merk bedriften din som nedlagt».
  1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen.
  2. Klikk på Mer Mer og så Innstillinger for bedriftsprofilen.
  3. Klikk på Fjern bedriftsprofilen og så Fjern innholdet og administratorene fra profilen.
    • For å vise at bedriften din ikke lenger finnes, slå på Merk bedriften din som nedlagt.
  4. Klikk på Fortsett og så Fjern og så Ferdig.

Fjern flere bedriftsprofiler

1. Logg på Administrering av Bedriftsprofil.
    • Sørg for at du er logget på med kontoen du brukte da du registrerte deg for Bedriftsprofil.
  2. Velg én eller flere profiler du vil fjerne, på startsiden.
  3. Klikk på Handlinger og så Fjern bedrifter og så Fjern.

Fjern bedrifter fra Maps

Du kan be om å få en bedrift fjernet fra Maps hvis den

Selv om du ikke administrerer en bedrift, kan du be om at den fjernes.

1. Gå til Google Maps på datamaskinen.
    • Logg på med den samme kontoen du brukte da du registrerte deg for Bedriftsprofil-kontoen.
  2. Klikk på bedriften du vil fjerne, på kartet.
  3. Klikk på Foreslå en endring til venstre.
  4. Klikk på Steng eller fjern.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Når du har sendt inn forespørselen, blir den evaluert. Teamet som gjennomgår forespørselen, kan komme til å gi deg en statusoppdatering på e-post og stille deg noen oppfølgende spørsmål. Hvis forespørselen tas til følge, fjernes bedriften fra Maps.

Finn ut hvordan du kan merke bedrifter som nedlagt uten at de samtidig fjernes.

Relaterte ressurser