Een locatie verwijderen

Als u een locatie niet meer wilt beheren, kunt u deze uit uw account verwijderen. Nadat u een locatie heeft verwijderd, beheert u de locatie niet meer, maar wordt deze nog wel op Google weergegeven.

Opmerking: Nadat u een locatie uit uw account heeft verwijderd, kunt u deze actie niet meer ongedaan maken. Als u de locatie opnieuw wilt beheren, moet u het verificatieproces voor de locatie opnieuw doorlopen.

Eén vermelding verwijderen

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Informatie.
  3. Klik op Deze vermelding sluiten of verwijderen en dan Lijst verwijderen en dan Verwijderen.

Meerdere vermeldingen verwijderen

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Selecteer in de lijst van locaties een of meer locaties die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Acties en dan Locaties verwijderen en dan Verwijderen.

Opmerking: Als u meerdere locaties tegelijk probeert te verwijderen, kunnen sommige locaties een fout retourneren. In dit geval moet u op elke locatie klikken en elke locatie afzonderlijk verwijderen.

Als u de mobiele app gebruikt

Momenteel kunt u geen locatie uit uw account verwijderen tijdens het gebruik van de mobiele Google Mijn Bedrijf-app. Gebruik in plaats daarvan een desktop.

Een locatie verwijderen uit Maps

Als een locatie nooit heeft bestaan, niet in aanmerking komt voor weergave op Google of een onjuist adres weergeeft, kunt u een verzoek indienen om deze locatie uit Maps te verwijderen.

U kunt ook een verzoek indienen om een locatie te verwijderen als u deze niet beheert.

1. Navigeer naar Google Maps
  2. Ga naar de locatie.
  3. Klik op Een bewerking voorstellen.
  4. Markeer de locatie als 'Plaats is permanent gesloten of heeft nooit bestaan' en kies de juiste reden.
  5. Klik op Verzenden.

Nadat u de aanvraag heeft ingediend, beoordelen we uw suggestie. Mogelijk ontvangt u een e-mail over de status van uw verzoek en eventuele vragen van ons beoordelingsteam. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, wordt de voorgestelde locatie uit Maps verwijderd.

Volg deze instructies om een bedrijf als permanent gesloten te markeren zonder het te verwijderen.