Een of meer bedrijfsprofielen uit uw account verwijderen

Als u een bedrijf niet meer wilt beheren, kunt u het verwijderen uit het Google-account dat u gebruikt om uw bedrijfsprofiel te beheren.

U kunt het bedrijf dan niet meer rechtstreeks beheren via Google Zoeken of Maps, maar mogelijk wordt het nog wel op Google weergegeven.

Belangrijk:

• De verwijdering van een bedrijfsprofiel is definitief en heeft gevolgen voor alle eigenaren en beheerders van het profiel. Als u het profiel in de toekomst weer wilt gaan beheren, moet het opnieuw worden geverifieerd.
  • Alleen hoofdeigenaren en eigenaren kunnen het profiel verwijderen.
  • Als u het profiel niet meer wilt beheren, kunt u zichzelf uit het profiel verwijderen.

Een afzonderlijk bedrijfsprofiel verwijderen

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer het menu met 3 stippen en dan Instellingen voor bedrijfsprofiel.
  3. Selecteer Bedrijfsprofiel verwijderen en dan Profielcontent en -beheerders verwijderen.
    • Tip: U kunt uw bedrijf markeren als permanent gesloten en uw gegevens downloaden voor gebruik met een andere service.
  4. Selecteer daarna Doorgaan en dan Verwijderen en dan Klaar.

Meerdere bedrijfsprofielen verwijderen

1. Log op uw computer in bij Bedrijfsprofielmanager.
    • Zorg ervoor dat u bent ingelogd met het account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Bedrijfsprofiel.
  2. Selecteer op uw homepage een of meer profielen die u wilt verwijderen.
  3. Klik aan de rechterkant op Acties en dan Bedrijven verwijderen en dan Verwijderen.

Een bedrijf verwijderen uit Maps

In de volgende gevallen kunt u een verzoek indienen om een bedrijf uit Maps te verwijderen:

Ook als u niet de beheerder van het bedrijf bent, kunt u een verzoek om verwijdering indienen.

1. Ga op uw computer naar Google Maps.
    • Log in met hetzelfde account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor een bedrijfsprofiel.
  2. Klik op de kaart op het bedrijf dat u wilt verwijderen.
  3. Klik aan de linkerkant op Bewerking voorstellen.
  4. Klik op Sluiten of verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Na indiening van het verzoek wordt het beoordelingsproces gestart. Mogelijk krijgt u een statusmail met vervolgvragen van ons beoordelingsteam. Als uw verzoek wordt goedgekeurd, wordt het bedrijf uit Maps verwijderd.

Meer informatie over hoe u een bedrijf als permanent gesloten kunt markeren zonder het te verwijderen.

Uw bedrijfsadres updaten

Belangrijk: Als uw bedrijf verhuist, moet u geen nieuw bedrijfsprofiel maken.

In plaats daarvan kunt u uw bedrijfsadres updaten, zodat klanten naar het nieuwe adres kunnen gaan. Mogelijk wordt u gevraagd het nieuwe adres te laten verifiëren.

Nadat u het adres heeft geüpdatet, kunt u de openingsdatum opgeven en berichten posten vanaf uw nieuwe adres.

Als u een adres wilt updaten, maar niet de eigenaar van het bedrijfsprofiel bent, kunt u bij de huidige eigenaar het eigendom aanvragen.

U kunt ook onjuiste adressen melden via Google Maps.

Over beperkingen voor nieuwe eigenaren en beheerders

Nieuwe eigenaren of beheerders van een bedrijfsprofiel moeten 7 dagen wachten voordat ze alle functies kunnen beheren. Tijdens deze periode van 7 dagen krijgen ze een foutmelding als ze:
  • Een profiel verwijderen of een verwijdering ongedaan maken.
  • Andere eigenaren of beheerders verwijderen uit een profiel.
  • Het hoofdeigendom overdragen aan zichzelf of een andere gebruiker.

Als nieuwe eigenaren of beheerders in de eerste 7 dagen hun account verwijderen, worden ze ook uit het profiel verwijderd. Als ze van gedachten veranderen, moeten ze opnieuw worden toegevoegd.

Tip: Een bestaande eigenaar of beheerder krijgt een foutmelding als die probeert het hoofdeigendom van het profiel over te dragen aan een nieuwe eigenaar of beheerder die nog in de eerste 7 dagen zit.